Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En sommarsnabbis

Embed from Getty Images
Vädret är vädret, sommaren är sommaren och jag har börjat knega, som man gör som student.
United tuffar vidare som vanligt och på lönekontoret skriver någon sommarvikarie ut 3 mille till Wayne Rooney medan kaptenen vänder kepsen bak och fram och bättrar på sin engelska bränna på Ibiza.
Det är som det ska vara, med andra ord.
På plussidan när det gäller spelare in är det dock stiltje. Vigge är i hamn, men sen tog Ed roddbåten och drog ut i tomheten. Från Griezmann till Ronaldo till Lewandowski och tillbaka. Det är dock inte läge att hissa panikens flagga redan, utan vi får än så länge lita på att måltavlorna som ringats in också halas in innan försommaren blivit till sensommaren.
Vigge, ja. Västmanlänningen med samma moderklubb som Pontus Kåmark avslutade precis en drömsemester på Maldiverna där han förlovat sig med sin Maja. Det är på flera sätt lite postmoderncharmigt att följa deras vardag, som är så långt ifrån den vardag många av oss kan föreställa sig. Dels för att den är så okonstlad och dels för att de inte skäms för sig heller. Förhoppningsvis tystas de inte av Uniteds socialteam utan får hållas så länge som möjligt. Majas uthängningar av den tankspridde framtida maken är ytterst underhållande att ta del av.
Vad kan då VNL göra för oss som ingen annan klarar? Ja, först och främst skulle det vara härligt om han gick i bräschen för en ny generation Unitedförsvarare och lät bli att vara trasig i några månader här och där. Sen vore det extra ljuvligt om han kunde växa ut till den ledare vi saknat sedan firma Rio & Vida gick i konkurs. Han har förutsättningarna. Och tänk om vi äntligen skulle få en svensk som pallade mer än en säsong i United för första gången?
Men det lär vi inte få veta på länge än. Och det skulle inte skada (pun intended) med en centerhalv till in.
Det verkar inte lättare att bli av med spelare med tanke på att Ashley Young och Chris Smalling fortfarande står på sommarvikariens att göra-lista. Kanske måste spelare komma in först innan Mourinho beslutar om han ska satsa på Ashley och Mike även nästa säsong.
Hemska tanke.