Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sam Johnstone en jagad man; Ingen Perisic men kanske De Roon; Legenderna mot Barcelona

Med säsongens första träningsmatch snart två veckor bort handlar det mesta i nyhetsväg om vilka mittfältare som är aktuella eller inte för en tröja i Manchester United. Medan Nemanja Matics övergång ses som mer eller mindre given verkar försöken att få Ivan Perisic till United gå om intet. I övrigt? Jesper Blomqvist ska spela legendmatch mot Barcelona. 

Sam Johnstone på väg bort

Oddsen för att Sam Johnstone inte tillhör Manchester United när transferfönstret stänger i höst är och har varit låga. Nu rapporterar Daily Mail att Johnstone är ett jagat byte av såväl klubbar i Premier League som i Championship. Leicester, Huddersfield, West Bromwich, Aston Villa och Middlesbrough nämns alla som nästa klubbadress för 24-årige Johnstone som spenderade vårsäsongen i just Aston Villa på lån. Johnstone, som får finna sig i att vara fyra i rangordning i United, antas föredra en permanent övergång och då ligger Huddersfield eller Middlesbrough närmast. Aston Villa är mer intresserade av ett nytt lån. Hur som haver får vi nog räkna med att Johnstones Unitedsaga är all.

Embed from Getty Images

Ivan Perisic nästa besvikelse?

Manchester Uniteds försök att värva Atoine Griezmann gick om intet. Likaså rapporteras Nemanja Matic vara endast tredjevalet på det centrala mittfältet. Idag menar The Telegraph att Ivan Perisic kan bli nästa besvikelse under sommarens transferfönster. Kroaten, som varit på José Mourinhos radar under våren, ska enligt tidningen bli kvar i Inter då italienarna känner sig säkra på att klara de ekonomiska krav som UEFA ställt på klubben även utan en stor transfer i sommar. Inter sägs vilja ha närmare 44 miljoner pund för Perisic och de pengarna ska United inte vara villiga att betala.

Embed from Getty Images

De Roon går billigt?

The Mirror tror sig veta att holländaren Marten De Roon kan vara en man för Manchester United i sommaren. 26-åringen tillhör Middlesbrough dit han kom för drygt tolv miljoner pund från Atalanta förra sommaren. Nu, efter att Boro fallit ur Premier League, ska De Roon vilja lämna. 26-åringen gjorde landslagsdebut så sent som i november ifjol och ska gå att få loss för drygt tio miljoner pund. De Roon trivs bäst i en defensiv mittfältsroll men gå också att använda i försvaret. Med tanke på vilka spelare United trots allt har i truppen, och med tanke på att man släppte iväg Morgan Schneiderlin i vintras får väl en värvning av De Roon ses som ett långskott.

Embed from Getty Images

Legenderna på MUTV och Viasat

Manchester Uniteds legendlag möter FC Barcelonas dito imorgon fredag på Nou Camp. United meddelar idag att matchen sänds på MUTV inom England och på MUTV:s app med start klockan 19.00 svensk tid. Därtill går matchen att se i TV3 Sport och på Viaplay. Uniteds legender kommer till spel med bland andra Jesper Blomqvist och Bojan Djordjic i truppen där också Clayton Blackmore och Russel Beardsmore finns med. För Alan Smith och Wes Brown blir det första resan med gänget. Barcelona mönstrar ett lag med bland andra Patrick Kluivert, Patrik Andersson och Ronaldinho. Returmatchen på Old Trafford spelas den 2 september.

Embed from Getty Images