Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho och Woodward på kollisionskurs; Moratas agent i Madrid; Rooney med till USA

Nej, inga Manchester United-värvningar idag heller. Ska vi tro på media – vilket vi inte alltid ska – så gör det José Mourinho frustrerad.

Samtidigt rapporteras att Álvaro Moratas agent har varit i Madrid medan Wayne Rooneys framtid kommer att vara ett frågetecken när United reser till USA på söndag.

Mourinho och Woodward på kollisionskurs

”José Mourinho har blivit förgrymmad på Manchester Uniteds brist på framsteg i vad han anser vara ett avgörande transferfönster för klubben,” skriver Duncan Castles för Yahoo.

”José Mourinho är frustrerad över Manchester Uniteds misslyckande att signera fler spelare under den här sommarens transferfönster,” skriver Mirrors David McDonnell.

”José Mourinho blir allt mer frustrerad […], med Manchester United-managern oroad att inga fler stora nyförvärv kommer att vara på plats när försäsongsturnén börjar på söndag,” rapporterar Jamie Jackson på Guardian.

Stuart Mathieson på Manchester Evening News har dock en annan verklighetsuppfattning än kollegorna. En tidig värvning (Victor Lindelöf), två precis före turnén och så ett sista nyförvärv i augusti – det är så Woodward jobbar, menar Mathieson.

Enligt Castles är det ett krav från Mourinho att alla nyförvärv ska vara på plats inför turnén. Med bara Lindelöf på plats hittills ska managern inte ha uppskattat att Woodward drog till Nya Zeeland för att följa det brittiska rugbylaget. McDonnell och Jackson tror båda att förhållandet mellan Mourinho och Woodward kan bli ansträngt ifall inte Woodward fixar fler nyförvärv inför turnén.

Moratas agent i Madrid

Ett potentiellt nyförvärv för United är Real Madrids anfallare Álvaro Morata. Där rör det sig möjligen framåt. Idag rapporterar AS att Moratas agent Juanma López och pappa Alfonso Morata var i Madrid för att diskutera en flytt.

Madridtidningen menar att United och Real fortfarande är oense om övergångssumman (inget nytt under solen). Morata ska emellertid vara desperat att få till en flytt till United.

Rooneys framtid avgörs i USA

Mindre än en vecka till sommarens USA-turné och fortfarande inga definitiva nyheter om Wayne Rooney. Många noterade att Rooney var en av spelarna som användes när United tidigare idag lanserade säsongens tröja. Ett tecken på att lagkaptenen har en framtid i klubben?

Nja, media är eniga om att Rooneys framtid fortfarande är ett frågetecken. Enligt Simon Stone på BBC är det fortfarande inte bestämt var Rooney kommer att spela den kommande säsongen.

David McDonnell på Mirror menar att Rooney vill ha regelbunden speltid och ska vara öppen för förslag från andra klubbar. Rooney ska emellertid vara inkluderad i den trupp som enligt planerna ska resa till USA på söndag.

Över på Manchester Evening News är Stuart Mathieson också inne på att framtiden för Rooney avgörs i USA. Mathieson tror att Rooney och Mourinho kommer ha ett avgörande samtal under turnén.

När Rooney pratade med media efter Europa League-finalen var indikationerna starka på att han hade bestämt sig för att lämna United. Nu tyder mer och mer på att anfallaren trots allt blir kvar i United.

Bekräftat på transferfronten

Även om Manchester United inte agerar på marknaden så händer det en hel del. Något Unitedrelaterat är att Ravel Morrison tränar med Birmingham. Morrison är av många ansedd som den största talangen i Uniteds FA Youth Cup-vinnande lag från 2011.

Till skillnad från spelare som Paul Pogba, Jesse Lingard och Michael Keane har Morrison dock aldrig etablerat sig som a-lagsspelare. Ett stökigt, ibland kanske kriminellt, privatliv anses allmänt vara anledningen till det. Morrison är dock bara 24 år gammal, så fortfarande har han tid att få ordning på torpet.

I Premier League Sandro Ramírez skrivit på för Everton. Anfallaren lämnar Málaga, där det blev 16 mål på 31 matcher förra säsongen. Huruvida detta öppnar för att Everton ska sälja Romelu Lukaku återstår att se.

West Brom har plockat in Jay Rodriguez från Southampton.

Avslutningsvis noterar vi att Viva John Terry har signerat för Aston Villa. Kul för honom att få avsluta karriären i en anrik klubb.