Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Evertonvärvning ger United pengar och Everton ställer nu in siktet på Rooney

En ny dag passerar utan att Manchester United agerar på transfermarknaden. Detta till trots har det ramlat in pengar i klubbkassan, då Michael Keane har flyttat från Burnley till Everton.

Inte för att United verkar ha några omedelbara planer på att spendera några pengar. Läste förvisso att Álvaro Morata ska bli klar på torsdag men det kändes inte så värst förtroendeingivande. Istället får vi nya historier om att José Mourinho och United har problem på marknaden.

Evertonvärvning ger United pengar

Everton har värvat den förre Manchester United-spelaren Michael Keane från Burnley. Då Keane såldes till Burnley skrevs en vidareförsäljningsklausul mellan klubbarna, enligt rapporter värd 25 procent.

Everton bekräftar att transfersumman för Keane kan stiga till 30 miljoner pund, vilket i så fall skulle ge 7,5 miljoner pund ner i Uniteds skattkista.

Times: Everton jagar Rooney

Everton har varit aktiva på marknaden. Förutom Keane har de i sommar plockat in Jordan Pickford, Davy Klaassen, Henry Onyekuru och Sandro Ramírez. De tycks dock inte vara nöjda där. Enligt Times – i en artikel undertecknad av flera journalister – ska Everton nu ha ställt in siktet på Manchester Uniteds lagkapten Wayne Rooney.

Problemet som Everton måste lösa är den ekonomiska biten. Everton har enligt rapporten emellertid en tydlig vilja att värva tillbaka Rooney. För Rooneys del uppges en flytt tillbaka till Everton vara intressant.

Allt ramlar emellertid inte in hos Liverpoolklubben. Gerard Deulofeu återvänder till Barcelona.

Castles om Mourinhos problem

Det är synd om José Mourinho. Det är vad vi kan utläsa av Duncan Castles rapport på Daily Record. Castles är känd för att hålla Mourinho om ryggen och reportern gör sitt bästa för att måla upp situationen i United som bedrövlig.

Inget av detta är givetvis Mourinhos fel. Det var ju David Moyes och Louis van Gaal som lämnade ifrån sig för dåliga spelare. Vidare pekar Castles på att United hade otur när Zlatan Ibrahimovic gick sönder och när Antoine Griezmann bestämde sig för att stanna i Atlético Madrid.

Ska vi tro på Castles så vill Mourinho förstärka i alla lagdelar. Managern vill också ha nyförvärven på plats innan försäsongsturnén drar igång. Men det är ju svårt…

Några Premier League-värvningar

Det är inte bara Everton som har fått tillstånd att värva. Newcastle har plockat in försvararen Florian Lejeune från Eibar.

Huddersfield har värvat Tom Ince (son till förre Unitedspelaren Paul Ince). Mittfältaren ansluter från Derby.

Swansea har plockat Tammy Abraham från Chelsea. Den unga anfallaren skrev dock på ett femårskontrakt med Chelsea innan han satte pennan på ett lånekontrakt med Swansea.