Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Flera källor: Lukaku klar för United

Embed from Getty Images

Under förmiddagen kom tunga uppgifter om att Manchester United låg bra till i förhandlingarna med Everton gällande Romelu Lukaku. Bara någon timme senare publicerade flera journalister att affären var i hamn. Nu inväntar vi bekräftelse från Manchester United. Romelu Lukaku uppges kosta Manchester United 75 miljoner pund.

Det har nu länge ryktats om att Alvaro Morata i stort sett skulle vara klar för Manchester United. Affären med Real Madrid har dock dragit ut på tiden och de regerande Champions League-mästarna har gång på gång trissat upp priset. I bakvattnet lurade en viss belgare, nämligen Romelu Lukaku. Evertons anfallare har, enligt flera journalister, varit en tidsfråga från att skriva på för Chelsea.

Nu skiftade United anfallsfokus och bestämde sig för att gå all in på Evertons skyttekung när någon affär med Chelsea inte blivit klar. En bricka i spelet ryktas vara att Wayne Rooney gärna vill gå tillbaks till sin moderklubb och att United använt honom som en pusselbit i affären. Wayne Rooney tycks dock inte ingå i själva affären, utan blir det en försäljning till Everton så blir det förmodligen en separat sådan.

Summan för Lukaku beräknas landa på 75 miljoner pund, vilket i svenska kronor blir ungefär 870 miljoner. Från början krävde Everton 100 miljoner pund för belgaren, men Ed Woodward har uppenbarligen lyckats förhandla ner den summan och det rejält.

Föga förvånande har Paul Pogba förmodligen ett finger med i spelet gällande denna övergång. Pogba och Lukaku umgås ofta på fritiden och har även denna sommar varit ute och rest ihop. Båda dessa spelare har dessutom Mino Raiola som agent. Raiola som stått för många av övergångarna till Manchester United det senaste året.

Utöver att Manchester United värvar en av Premier Leagues bästa anfallare så försvagar man givetvis Everton, men utöver detta ställer affären till bekymmer för toppkonkurrenten Chelsea. Antonio Conte har på senare tid gjort sig ovän med sin försteanfallare, Diego Costa, och italienaren räknade nog kallt med att Lukaku skulle bli klar som ersättare. Nu står Chelsea utan någon naturlig ersättare, vilket förmodligen José Mourinho njuter extra av.

Ryktena på twitter gör gällande att Morata användes som lockbete medan United förhandlade om Lukaku i bakgrunden. Lukaku ska enligt källor ha varit Uniteds förstaval från början. Nu lär det hur som helst inte finnas något vidare intresse för Morata från Uniteds sida.

United har förhoppningar om att kunna färdigställa affären under de närmsta dagarna för att Lukaku ska kunna följa med spelartruppen till USA.

Romelu Lukaku gjorde under säsongen 2016/2017 25 mål i ligaspelet och blev under mars månad utsedd till månadens spelare. På 186 Premier League-matcher har han gjort 85 mål och 28 assist.