Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Regan Poole utlånad till Northampton Town

Embed from Getty Images

Manchester United meddelade på fredagskvällen att försvararen Regan Poole kommer att tillbringa den kommande säsongen på lån hos League One-klubben Northampton Town.

Walesaren Regan Poole kom till Manchester United i september 2015 från Newport County. Sedan dess har mittbacken mestadels hållit till i reservlaget. Poole gjorde seniordebut för United som 17-åring när han bytte av Ander Herrera på stopptid i hemmasegern mot Midtjylland i Europa League den 25 februari ifjol. Debuten hade föregåtts av två matcher på bänken mot just Midtjylland och mot Shrewsbury i FA-cupen.

Nu, snart två år efter ankomsten till Manchester, meddelar klubben att Poole går på lån till Northampton Town i League One. Där återförenas Poole med sin förre manager Justin Edinburgh som ledde Newport County vid tiden för övergången 2015. Northampton slutade på 16:e plats av 24 lag i League One förra säsongen och inleder sin första säsong under Edinburgh.

”Regan är en spelare jag känner väl från min tid i Newport County. Han är en exceptionellt talangfull spelare”, säger Edinburgh till klubbens hemsida.

”Han är en mittback som är bekväm med boll. Han är stark, han är kvicktänkt och har alla förutsättningar att bli en toppspelare. Han är rörlig och jag tror att han kommer att komplettera de andra försvararna vi har i klubben bra.”

Regan Poole själv kommenterar övergången i en video på Northamptons hemsida.

”Han (Edinburgh) har haft stor inverkan på min karriär hittills och jag hoppas att han kommer att ha det framöver också.”

”Jag är medveten om att det kommer att bli en viss omställning från att ha spelat U23-fotboll till att spela i en seniorliga. Spelet är mer fysiskt, men jag har saknat möjligheten att göra det så jag ser verkligen framemot den kommande säsongen.”

Vi önskar Regan Poole lycka till den kommande säsongen!