Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Joel Pereira förlänger med Manchester United

Embed from Getty Images

Den unga portugisiska målvakten Joel Pereira har idag signerat ett nytt kontrakt med Manchester United. Det nya kontraktet gäller till juni 2021, med en option på ytterligare ett år.

Pereira blev 21 år gammal för en och en halv vecka sedan. Den gångna säsongen gjorde han sin a-lagsdebut för United som inhoppare i FA-cupen mot Wigan. Därefter fick han göra Premier League-debut och sin första match från start i 2-0-segern mot Crystal Palace i maj.

Den gångna säsongen gjorde han även åtta matcher i den portugisiska ligan på lån för Belenenses.

Pereira föddes i Schweiz men han har portugisiska rötter. Han har även valt att spela landslagsfotboll för Portugal. Hittills har det som bäst blivit spel i U21-landslaget men han får anses ha goda möjligheter att i framtiden bli a-landslagsmålvakt.

Joel Pereira:

Jag har varit United i ett antal år nu och sedan den första dagen här har jag njutit av varje minut. Under förra säsongen kände jag att jag stora framsteg som målvakt och det här kommer att göra mig gott för att fortsätta min utveckling som en Manchester United-spelare.

Det har varit många minnesvärda ögonblick för mig i den här klubben; att göra min debut för a-laget på Old Trafford var emellertid otroligt för mig och min familj. Jag vill tacka managern och hans tränarstab för den hjälp och vägledning de har gett mig och jag ser fram emot att vara en del av truppen i många år framöver.

José Mourinho:

Joel utvecklades väldigt bra under loppet av förra säsongen genom hårt arbete och hängivenhet varje dag på träning. Jag vet att jag har sagt det här förut men jag tror verkligen, om han fortsätter sin utveckling och fortsätter att arbeta hårt, att han kan bli den bästa portugisiska målvakten i nästa generation. Bra jobbat Joel.

Vad den närmaste framtiden har att erbjuda Joel Pereira återstår att se. Kanske stannar han i United som tredjemålvakt eller så går han på lån. Sam Johnstone, som den gångna säsongen delade på jobbet som tredjemålvakt med Pereira (de fick ett halvår var på lån), kommer av allt att döma lämna United, antingen på lån eller permanent.