Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Henderson lånas ut till Shrewsbury

Uniteds målvakt Dean Henderson lånas ut till League One-klubben Shrewsbury Town. Lånet sträcker sig över hela säsongen.

20-årige Henderson inledde sin karriär i Carlisle men som 14-åring kom han till United. Dean Henderson har haft ett synnerligen händelserikt år, först utlånad till League Two-laget Grimsby Town, där han också tog över som förstemålvakt efter en tid på bänken. Henderson blev sedan återkallad till United när Joel Pereira skadade sig i februari och var faktiskt delaktig när United mötte Shrewsbury i FA-cupen, då Henderson satt på bänken.

Henderson imponerade i Grimsby Town vilket gjorde att han fick chansen att spela U20-VM med England under maj och juni månad, där laget till slut stod som segrare. Henderson spelade dock endast en match i turneringen.

Nu återförenas Henderson med Paul Hurst, som även lånade in honom till Grimsby Town. Dock fick inte Henderson någon speltid under Hurst sejour i klubben.

Paul Hurst:

Jag tror att en stor anledning till att Henderson väljer att komma hit är den relation han haft med mig och Chris Doig.

Han är full av självförtroende och tror på sig själv. Han är förmodligen en av de med störst självförtroende jag någonsin sett, särskilt för någon så ung. Många kan nog tycka att det är lite missvisande men jag gillar det.

Dean Hendeson:

Jag hade några andra valmöjligheter, men det som gjorde det var det intresset tränaren visade i mig.

Han har varit på mig de senaste sex månaderna och sagt hur mycket han vill ha mig här. Och att vara så behövd känns jättebra.

För Henderson, som verkligen imponerade under fjolårssäongen, är det här ett bra steg i utvecklingen. Jag tyckte dock personligen att det kändes helt onödigt att återkalla honom från en lyckosam tid i Grimsby för att bli tredjemålvakt i Manchester United under några få månader. Men förhoppningsvis får han möjligheten till en full säsong som ordinarie målvakt, där han kan bygga på sin erfarenhet för potential har han verkligen att bli en väldigt duktig målvakt.