Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Romelu Lukaku är nu helt klar för Manchester United

18:06

Nu är Romelu Lukaku officiellt en Manchester United-spelare! Den belgiska anfallaren lämnar Everton för United och blir sommarens andra nyförvärv.

Den viktigaste informationen:

 

Mikael Österdahl | 21:05 Lukaku på dagens träning

Med ett par bilder på Romelu Lukaku i träning för Manchester United stänger vi den här livebloggen. Tack för att ni läste!

Mer läsning i form av en krönika om Lukaku kommer inom kort. Har ni missat det så blev det idag också klart att Dean Henderson går till Shrewsbury på lån.

Gustav Brinck-Larsen | 20:05 Intervjudel

För den som inte har tillgång till MUTV har United lagt upp en liten del av den första intervjun på Twitter.

Mikael Österdahl | 19:41 Hörde jag fel?

Hmm… Ingen annan verkar ha snappat upp det jag skrev i tidigare inlägget, så jag börjar fundera på om jag hörde fel på något sätt? Möjligen att Mourinho sa att Romero inte spelar i den första matchen och att jag hörde det som Romelu.

Jag ber om ursäkt om så är fallet.

Jo, så var det. Sorry!

Mikael Österdahl | 19:26 Målvakterna varvar

Manchester Uniteds första träningsmatch är mot LA Galaxy natten mellan lördag och söndag. Vi får dock vänta längre på att se Romelu Lukaku i aktion. José Mourinho har nämligen bekräftat att Lukaku inte kommer att spela i den första matchen. Stämmer inte, se inlägget ovan.

Mourinho pratade som hastigast med MUTV. Förutom att bekräfta Lukaku inte spelar mot LA Galaxy avslöjade Mourinho hur det blir med målvakterna.

Mot LA Galaxy får David de Gea och Joel Pereira varsin halvlek. I matchen mot Real Salt Lake blir det 45 minuter var för Sergio Romero och Pereira. I den tredje matchen mot Manchester city (tyckte dock att Mourinho sa Real Madrid, men jag var inte helt uppmärksam, så kan ha hört fel) får De Gea och Romero varsin halvlek.

Mikael Österdahl | 19:02 Redo för träning

För Romelu Lukaku är det fotbollsträning som gäller den närmaste framtiden. Har ni tillgång till MUTV kan ni se träningen med start nu.

Mikael Österdahl | 18:57 Nummer 9

Rapporter säger att Romelu Lukaku kommer att få nummer 9 i Manchester United. Det är ännu inte bekräftat men han ska ha sagt det i en radiointervju i USA.

Nämnda intervju ska alltså gå ut senare idag. Om den är tillgänglig för oss i Europa kommer vi förstås att länka till den!

Mikael Österdahl | 18:50 Kort om Romelu Lukaku

Romelu Lukaku föddes i Antwerpen den 13 maj 1993. Efter spel i lokala klubbar värvades han av den belgiska storklubben Anderlecht innan han ens hade blivit tonåring. Han tog en ordinarie plats i Anderlecht som 16-åring och när han 18 år gammal värvades av Chelsea hade han redan 98 matcher och 41 mål på meritlistan.

I Chelsea lyckades Lukaku aldrig slå sig in. Istället fick han sitt genombrott i England på lån i West Brom säsongen 2012/13. Därefter blev det en framgångsrik säsong på lån i Everton innan Liverpoolklubben värvade honom permanent sommaren 2014. Det blev ytterligare tre säsonger i Everton innan han nu, 24 år gammal, värvas av Manchester United.

Totalt har Lukaku gjort 145 mål på 317 matcher i klubblagskarriären. I tillägg har han 20 mål på 57 matcher för det belgiska landslaget.

Statistiken ovan är från vår rykande färska profilsida på Romelu Lukaku.

 

Mikael Österdahl | 18:35 Inget om övergångssumman

Varken Manchester United eller Everton vill säga något om övergångssumman. United nöjer sig med att säga att Lukaku värvas från Everton medan Everton endast ”kan bekräfta att ett avtal har nåtts med Manchester United för Romelu Lukakus övergång”.

Därmed får vi i viss mån förbli ovetandes. Media har emellertid varit överens om att det börjar med en övergångssumma på 75 miljoner pund. Därefter går rapporterna isär men mycket tyder på att det finns ett tilläggspaket på ytterligare 15 miljoner pund.

Vidare menar vissa att Wayne Rooneys flytt till Everton ingår i övergången och att Rooney då skulle värderas till tio miljoner pund. Detta kan vara ett sätt för Everton att kunna påstå att de sålde Lukaku för 100 miljoner pund. Liverpoolklubben ska nämligen tidigare ha sagt att anfallaren ska kosta så mycket.

Det är förstås delvis spekulativt men det är allt vi vet just nu.

Kontraktet som Lukaku har signerat är oavsett på fem år, med en option på ytterligare ett år.

 

Mikael Österdahl | 18:15 Mourinho: Ett fantastiskt tillskott till gruppen

Manchester Uniteds manager José Mourinho har givetvis också uttalat sig i samband med att Romelu Lukaku skriver på för United.

”Romelu passar naturligt in i Manchester United. Han är en stor personlighet och en stor spelare. Det är bara naturligt att han vill fortsätta utveckla sin karriär i den största klubben. Han kommer att bli ett fantastiskt tillskott till gruppen och jag vet att de kommer att få honom att känna sig väldigt välkommen.

”Jag ser verkligen fram emot att arbeta med honom igen.”

Mikael Österdahl | 18:12 Lukaku: En gång i livet

I samband med att Romelu Lukaku presenteras som Unitedspelare får vi givetvis ett uttalande från anfallaren själv.

”Jag skulle vilja börja med att tacka Everton och fansen för de fyra senaste underbara säsongerna, jag har skaffat mig några riktiga vänner och vi har delat några otroliga stunder.

”När Manchester United och José Mourinho kom och knackade på dörren var det emellertid en chans som bara kommer en gång i livet och en chans jag inte kunde säga nej till. Du kunde se kampen, viljan och känslan i det här laget i Europa League-finalen och jag vill vara en del av det.

”Jag kan inte bärga mig för att få springa ut på Old Trafford framför 75 000 fans men innan det är försäsongen där det hårda arbetet börjar och jag ser fram emot den första träningen.”

Den första träningen är om en knapp timme och vi förutsätter att Lukaku är med där. För den som har tillgång till MUTV så visas träningen där med start 19.00.

 

Mikael Österdahl | 18:07 Officiellt: Lukaku klar för United

Romelu Lukaku har signerat ett femårskontrakt med en option på ytterligare ett år.

Powered by LivePress