Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Shaw imponerar på Mourinho; United vann hotellkamp mot Real; Januzaj säger farväl

Det är försäsong, vilket brukar vara den tid på året då vi får positiva rapporter om Luke Shaw. Inget undantag i år. I andra nyheter noteras att Manchester United trumfar Real Madrid utanför planen.

Vidare har Adnan Januzaj sagt adjö till Manchester United.

Shaw får chansen att vinna vänsterbacksplatsen

Sedan Patrice Evra lämnade för Juventus inför säsongen 2014/15 har Manchester United inte hittat någon lösning för vänsterbacksplatsen. Det var ju tänkt att Luke Shaw skulle ta över från Evra och att United inte skulle behöva värva någon ny vänsterback på åtminstone tio år. Så har det av olika anledningar inte blivit.

Men Luke Shaw är fortfarande kvar i Manchester United och vi nås nu av rapporter som säger att han kommer få chansen att göra vänsterbacksplatsen till sin egen. I nuläget finns egentligen inga rykten om att United är på väg att värva en vänsterback. Därmed får förmodas att José Mourinho räknar med att lösningen redan finns i klubben.

Shaw är förstås inte det enda alternativet. Daley Blind har fått regelbunden speltid som vänsterback sedan han värvades. Matteo Darmian kan också lira vänsterback. Vidare finns Marcos Rojo, Ashley Young och unge Demetri Mitchell alla i truppen.

Att Shaw ändå är spelaren med störst potential tror jag ändå att de flesta är överens om. Enligt Guardians Jamie Jackson har Shaw imponerat på Mourinho med sin attityd och bestämdhet att acceptera managerns krav. Shaw ska få en chans att etablera sig som ordinarie vänsterback, påstår Jackson.

Vi kan dock få vänta på att få se Shaw i aktion. Han är fortfarande inte kvitt skadan som hindrade honom i slutet på förra säsongen. Det ska finnas ett hopp, men bara ett litet sådant, om att han ska kunna vara tillgänglig till ligapremiären mot West Ham den 13 augusti. Under träningarna i USA tränar Shaw inte tillsammans med resten av truppen.

Över på ESPN rapporterar Rob Dawson ungefär samma sak.

United fick hotellet och träningsanläggningen som Real ville ha

Manchester United och Real Madrid ska vara småsura på varandra, rapporterar Mirrors David McDonnell. Över på Telegraph rapporterar James Ducker samma sak.

Anledningen den här gången ska vara att United och Real ville ha samma hotell och träningsanläggning i USA. Det ska ha varit så pass upprört att arrangörerna för International Champions Cup (försäsongsturneringen där lagen ska mötas senare i sommar) fick kliva in och medla.

Förhållandet mellan United och Real har länge varit ansträngt, något som går tillbaka till Real Madrids försök att värva Cristiano Ronaldo sommaren 2008 och sedan Reals värvning av Ronaldo året efter. ”Jag skulle inte sälja ett virus till dem,” sa Sir Alex Ferguson om Real i december 2008.

Efter några lugna år blossade det hela upp igen då Real försökte värva David de Gea sommaren 2015. Enligt McDonnell ska Real nu ha gjort nya närmanden mot De Gea. Känslan är ändå at det är högst osannolikt att De Gea byter klubb i sommar. Relationen mellan klubbarna ska ha fått sig ytterligare en törn när United i sommar plötsligt blåste av förhandlingarna om Álvaro Morata, för att istället köpa Romelu Lukaku.

Nåväl, det ska den här gången ha slutat med att United fick hotellet och träningsanläggningen som klubben ville ha.

Så helt klart 2-0 till United. Så kan Real sitta där och sura och putsa på sin Champions League-buckla… D’oh!

Värvningar och sånt

Dani Alves har signerat för PSG. Det tar vi framför allt upp för att Manchester city väldigt gärna ville ha högerbacken i sitt lag.

”Om Pep Guardiola och Manchester city känner sig sårade är jag ledsen,” sa Alves enligt Telegraph då han presenterades som PSG-spelare. ”Men jag har kommit hit för att bli mästare.”

Vi skickar ett lass med krokodiltårar till city.

Brighton har värvat Markus Suttner från Ingolstadt. Suttner är en 30 år gammal försvarare och österrikisk landslagsman.

Gylfi Sigurdsson tillhör fortfarande Swansea City. Men kanske inte så länge till. Det spekuleras framför allt om en flytt till Everton. Då Swansea idag reste till USA för årets försäsongsturné saknades Sigurdsson, detta på grund av osäkerheten kring hans framtid. Sådana rapporterar brukar vanligen vara spekulativa men här har Swansea faktiskt bekräftat att så är fallet.

Ingalunda givet att Sigurdsson byter klubb dock. Helomvändningar hör silly season till.

Januzaj tackar för sig

”Var ska jag börja… Jag har haft några otroliga stunder i Manchester United sedan jag kom till klubben,” skriver Adnan Januzaj i ett uttalande sedan det blev klart att han lämnar Manchester United.

”Jag vill säga ett massivt tack till alla mina lagkamrater som har kommit och gått i klubben. Det har varit en glädje att spela med er alla. Tack till några av tränarna och personalen som jobbar för Manchester United för att göra det till en sådan fantastisk klubb!

”Olyckligtvis har min tid i klubben tagit slut och det gick inte som jag vill men jag kommer alltid att ha kärlek till Manchester United.

”Och slutligen, ett stort tack till de fans som har stått vid min sida genom de bra och de dåliga perioderna! Jag kommer aldrig att glömma det positiva stödet. Tack!”

Notabelt här att han bara tackar några av tränarna.

Givetvis trist att det blev som det blev. Det lovade ju så mycket när han slog igenom med dunder och brak hösten 2013.