Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Johnstone lånas ut till Aston Villa

Unitedmålvakten Sam Johnstone lånas ut till Aston Villa. Lånet sträcker sig över hela säsongen.

24-årige Johnstone kommer att spendera hela säsongen i Aston Villa, en klubb han känner väl till efter att ha spenderat fjolårssäsongen i just Aston Villa. Johnstone, som förra året förlängde sitt kontrakt med United till juni 2018 med option på ytterligare ett år, har tidigare varit utlånad till bland annat Preston North End, där han också är född.

Johnstone inledde fjolårssäsongen i Aston Villa en aning knackigt men spelade upp sig rejält och var faktiskt en av lagets absolut bästa spelare under vårsäsongen, där han radade upp nollor. Men säsongen var redan körd för Aston Villa som nu hoppas ta klivet upp till Premier League igen.

Framtiden i United ser tuff ut dock, men han har visat, främst under fjolårssäsongen, att han är en målvakt som håller bra klass. Att det blir i United hans framtid ligger är i nuläget inte särskilt troligt, mest beroende på den hårda konkurrensen bland målvakter. Men jag är övertygad om att Sam Johnstone kommer göra en bra säsong igen för Birminghamklubben. Själv är han nöjd med att vara tillbaka.

Sam Johnstone:

Jag är glad att vara tillbaka. Jag njöt verkligen av min tid här förra säsongen – det är en fantastisk klubb, med bra spelare och med hängivna fans. Jag kan inte vänta på att säsongen ska starta. Jag tror att det kan bli en speciell säsong för oss, och jag kommer jobba hårt varje dag för att vi ska nå våra mål.

Vi önskar naturligtvis Sam Johnstone lycka till och hoppas att han kommer tillbaka som en bättre målvakt!