Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lindelöf 2 och Lukaku 9; Real jagar De Gea igen; Zlatan lovar besked inom kort

Manchester United har idag bekräftat de tröjnummer som nyförvärven Victor Nilsson Lindelöf och Romelu Lukaku kommer att bära den kommande säsongen. Som väntat får Lindelöf nummer 2 medan Lukaku får nummer 9.

I andra nyheter diskuteras Zlatan Ibrahimovics framtid medan David de Gea återigen är föremål för intresse från Real Madrid. Vi får också en skadeuppdatering samt ett påhittat bombhot.

Lindelöf tar nummer 2

Under de tidiga dagarna på turnén har Victor Lindelöf tränat i nummer 2. Efter några dagar väljer så United att bekräfta att nummer 2 också är det nummer som Lindelöf kommer att bära den här säsongen.

Nummer 2 har varit ledig sedan Rafael da Silva lämnade United sommaren 2015.

Lukaku tar nummer 9

Att Romelu Lukaku skulle få nummer 9 hade han själv bekräftat innan han ens formellt hade presenterats som Unitedspelare. Nu är det så bekräftat även av Manchester United.

Förra säsongen var det givetvis Zlatan Ibrahimovic som hade nummer 9, ett nummer som han tog från Anthony Martial. Före Martial var det Radamel Falcao och dessförinnan Dimitar Berbatov. Brian McClair var den första spelaren att ha nummer 9 när fasta tröjnummer introducerades. Därefter gick nian till Andy Cole och sedan Louis Saha.

Real och De Gea, igen

Tidigare i somras berättades det i Spanien att Real Madrid inte hade någon intention att värva David de Gea den här sommaren. Sedan dess har det varit tyst kring De Geas framtid. Nu har ryktena emellertid blossat upp igen.

Både Telegraph och Guardian rapporterar att United räknar med att Real ska komma med ett bud innan transferfönstret stänger. Enligt Jamie Jackson på Guardian ska United vara beslutsamma att inte sälja De Gea, något som dock inte ska bekymra Real.

Över på Telegraph menar James Ducker att United tror sig vara i en starkare position än för två år sedan, då United faktiskt accepterade ett bud från Real. Vidare ska United vara säkra på att De Gea inte kommer att pressa på för en flytt. Ducker menar dock att målvakten fortfarande är intresserad av att flytta hem till Madrid.

I samma artikel skriver Ducker också att United fortfarande hoppas att Ivan Perisic ska kunna värvas innan Inter drar på turné på tisdag. Inter har emellertid inget intresse av att sälja och det nog kommer krävas att United hostar upp de 55 miljoner euro som Inter kräver. En anledning till Inters bestämda position är att den italienska klubben menar att det blir mycket svårt att hitta en ersättare till Perisic den här sommaren.

Zlatan lovar enormt besked inom kort

Zlatan Ibrahimovics framtid är fortfarande oskriven. Den skadade anfallaren rehabiliterar nu sitt knä.

”Det kommer ett väldigt stort meddelande snart, det kommer att vara enormt,” sa Zlatan till reportrar i Manchester enligt Mirror.

Kan framtiden vara i Manchester United? Duncan Castles tror det.

Enligt Castles ska José Mourinho ha sanktionerat ett kontraktserbjudande till Zlatan.

Inget spel i USA för Rojo, Shaw och Young

På den officiella hemsidan bekräftar United att Marcos Rojo, Luke Shaw och Ashley Young inte tränar tillsammans med resten av truppen. De tre spelarna har med sig skador sedan förra säsongen och förväntas inte kunna spela matcher under turnén. De är med på turnén då Mourinho vill stärka sammanhållningen i gruppen.

Igår kunde vi läsa att Shaw har en liten chans att vara redo för spel när Uniteds Premier League-säsong drar igång den 13 augusti. För Young och Rojo har vi emellertid inte fått några besked, varken officiellt eller inofficiellt. Tidiga rapporter pekade på att Rojo tidigast kunde vara tillbaka i oktober men att det även fanns en risk att hans comeback inte skulle kunna ske förrän efter nyår. Gällande Young har jag inte sett någon prognos alls.

Bombhot mot UCLA

Några timmar efter Manchester Uniteds träning i onsdags ska UCLA, där United tränar, ha bombhotats. Läs mer om det på LA Times.

Bombhotet påverkade emellertid inte Uniteds planer och laget kunde igår träna som vanligt.

Torsdagen var annars första dagen utan dubbla träningspass.

Arbetsbi på tröjan i derbyt

Den 20 juli (21 juli 04.00 svensk tid) är det Manchesterderby i Houston. De båda Manchesterklubbarna kommer då att ha ett arbetsbi på sina tröjor. Arbetsbiet är en symbol för Manchester och har varit framträdande sedan terrordådet i Manchester i maj.

Blind och Fosu-Mensah uttrycker sympati för Nouri

Ajaxtalangen Abdelhak Nouri har drabbats av permanenta hjärnskador. Daley Blind uttrycker sin sympati.

Timothy Fosu-Mensah har spelat tillsammans med Nouri och uttrycker också sympati.

Rooney gjorde mål i debuten

Wayne Rooney gjorde igår comeback i Evertontröjan och han gjorde det som målskytt.

Watford värvar från Chelsea

Nathaniel Chalobah är nästa i raden av Chelseatalanger att lämna klubben. Chalobah har skrivit på för Watford.

Chelsea är ledande när det kommer till talangutveckling i England. Men vad spelar det för roll när ingen av talangerna får chansen i a-laget?

Länktips: Om övergångar

Om du funderar på hur det går till när fotbollsklubbar värvar spelare är denna Independentartikel nödvändig läsning:

How a transfer really works – agents, tapping up, WhatsApp and why clubs can’t recoup fees with shirt sales [Independent]

https://twitter.com/eaamalyon/status/885780397040205824?s=09