Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho vill stanna länge men missnöjd över uteblivna värvningar; Valencia ber om ursäkt

I väntan på nästa Manchester United-match – United möter Manchester city i Houston, natten mellan torsdag och fredag – har José Mourinho pratat. Uniteds manager vill stanna länge i klubben men han är inte alls nöjd med Uniteds transferfönster.

I andra nyheter så har Antonio Valencia bett om ursäkt för ett barnsligt misstag medan Matteo Darmian är tillbaka i träning. Annars är United och Inter fortfarande oense om vad Ivan Perisic är värd.

Mourinho vill stanna i 15 år men önskar fler värvningar

Mark Ogden på ESPN har fått en exklusiv intervju med Manchester Uniteds manager José Mourinho. Hittills har två delar publicerats men det kan tänkas dyka upp mer.

”Jag är redo för de kommande 15 åren, skulle jag säga,” säger Mourinho. ”Men jag måste medge att det är väldigt svårt. För pressen runt vårt jobb och alla sätter press på managers och lag och säger att de måste vinna. Men realiteten är att bara en kan vinna varje år.”

Mourinho säger att hans jobb inte bara består av det som vi ser utan att han även gör en hel del bakom kulisserna.

Managern är emellertid inte nöjd med hur Uniteds transferfönster har utvecklat sig.

”Vi vill alltid ha mer. Vi känner alltid att det finns utrymme att bli bättre. Och jag kan inte säga att jag är nöjd med vårt transferfönster.

”Det jag också kan säga är att det är ett svårt transferfönster och jag skyller inte på någon. Det är bara verkligheten.”

Kanske blir det bara en värvning till. ”Vi tänkte på fyra spelare för att förstärka vår trupp, men det är väldigt svårt att göra det. Om får den tredje och glömmer den fjärde skulle jag vara ganska nöjd.”

Att alla topplag, Everton inkluderat, nu kommer att spela Europaspel gör att ligan blir mer balanserad, menar Mourinho. ”Kan vi vinna? Vi kan. Men vi kanske inte gör det, för alla lag är bra. Det blir svårt.”

Valencia ber om ursäkt

Antonio Valencia berättar att han har bett om ursäkt till sina lagkamrater för utvisningen mot Real Salt Lake.

”Jag är väldigt glad att jag har en manager som försvarar mig, framför allt för ett sådant barnsligt agerande,” säger Valencia till ESPN. Högerbacken hoppas att det inte händer igen men påpekar att det trots allt bara var en träningsmatch.

Darmian tillbaka i träning

den officiella hemsidan meddelas att Matteo Darmian är tillbaka i träning efter smällen mot Real Salt Lake. Däremot får vi ingen uppdatering kring Juan Mata.

Di Marzio: Inter nobbar Uniteds bud, vill ha Martial

Enligt Di Marzio ska United ha erbjudit Inter 45 miljoner euro med ytterligare 5 miljoner i bonusar för Ivan Perisic. Det ska emellertid inte ha varit tillräckligt. Inters position tycks nu vara att Anthony Martial ska gå i motsatt riktning om det ska bli någon affär.

Förhoppningsvis blir det inget av med den saken.

Hart till West Ham

Målvakten Joe Hart har skrivit på för West Ham på ett säsongslångt lån från Manchester city.

Nytt kontrakt för Conte

Antonio Conte har skrivit på ett nytt kontrakt med Chelsea. Värt att notera är att det inte är tal om en förlängning av kontraktet, vilket har rapporterats på flera håll i Sverige. Conte skrev igår på ett tvåårskontrakt med Chelsea.

En behöver inte vara speciellt vass på matte för att räkna ut att det nya kontraktet sträcker sig till sommaren 2019. Det var också utgången för det treårskontrakt som han signerade i april 2016 (se Chelseas hemsida).

Således kan vi konstatera att Chelsea tvingas kasta pengar över Conte för att ens ska gå med på att stanna kontraktstiden ut. Mästartränaren tycks inte trivas i sin klubb.