Reserverna: Salford – Man Utd 2-2

Uniteds reserver inledde försäsongen med att spela 2-2 borta mot Salford City. Callum Gribbin och Charlie Scott gjorde målen.

Ricky Sbragia fick ingen lysande start i sin comeback som reservlagstränare. Sbragia hade tidigare jobbet från 2002-2005 men var såklart ivrig att få ett bra resultat i hans första match i comebacken. Salford tog ledningen med både 1-0 och 2-0 efter två snabba mål i minut 31 och 35. Salford, som spelar i den engelska sjättedivisionen Conference North, bland annat samma serie som FC United, satsar stenhårt på att avancera i seriesystemet med bröderna Neville, Giggs, Butt och Scholes som delägare.

United vaknade dock till i den andra halvleken efter ett antal byten, och det var inhopparna som gjorde skillnad denna kväll. Callum Gribbin slog en frispark från långt håll som målvakten tappade in efter 67 minuter. Sedan kvitterade också Charlie Scott med tio minuter kvar efter förarbete från DJ Buffonge i ett snyggt anfall.

Glädjande att United kunde komma tillbaka, mot ett fysiskt tufft motstånd där dessutom väder ställde till en del problem. Glädjande att se Cameron Borthwick-Jackson i United igen, även om han faktiskt spelade en del reservlagsfotboll med United under det misslyckade lånet till Wolverhampton. Även glädjande att Ro-Shaun Williams spelade igen efter att ha missat i princip hela fjolårssäsongen, får han hålla sig skadefri har United ännu en väldigt talangfull mittback i stil med Axel Tuanzebe. Däremot såg vi ingen James Wilson, som verkar ha visat bra form på träning men är förmodligen inte redo för spel riktigt ännu efter sin knäskada.

Viktigt att Callum Gribbin fick göra mål. Det här måste vara säsongen när han på allvar börjar ta för sig även här, han har definitivt talangen för det. Men då tror jag att han behöver ha riktiga strikers framför sig, Bohui kan fungera där då han åtminstone är en sådan spelartyp.

Jag tror också vi kan konstatera att Guillermo Varelas Unitedkarriär är över.

Salford City – Manchester United 2-2 (2-0)

Uniteds mål: Gribbin (67), Scott (81)
United: O’Hara (M.Johnstone); Riley (Olosunde), Warren, Williams (Gribbin), Borthwick-Jackson ; Dearnley (Sang), Willock, Redmond, Kehinde (Buffonge); Hamilton, Bohui (Scott)