Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Mourinho och Rashford snackar upp nattens match; Uniteds akademi i topp

Det är ett halvt dygn kvar tills det för första gången ska spelas ett Manchesterderby utanför England. José Mourinho och Marcus Rashford snackade i natt upp Manchester Uniteds match mot Manchester city på en presskonferens.

I andra nyheter så är Álvaro Morata nästan klar för Chelsea. Samtidigt visar det sig att Uniteds akademi är bäst på att skapa Premier League-spelare.

Mourinhos presskonferens inför city

”Det är en tävlingsinriktad träning,” säger José Mourinho om det stundande derbyt. Uniteds manager medger att arrangören nog inte uppskattar den uppriktigheten.

”En träning som du försöker vinna. Men det är inte det viktigaste. […] Det jag vill är att ge minuter till mina spelare.”

Om Rashfords position: ”Jag tycker inte att Marcus är en nummer 10. Jag tycker inte det. Jag tycker att han är en strikt offensiv spelare. Han har inte kvaliteterna för att spela mellan linjerna, för att spela fram, för röra sig och skapa.

”Jag tycker att han är en offensiv spelare. Kan spela med två [anfallare], kan spela med en, kan spela från kanten, kan spela överallt. Han har bra arbetsmoral ifall du kräver mer defensivt arbete.”

Rashford och Lukaku? ”Kan [Rashford] spela med Lukaku? Han kan det. Han spelade med tillsammans med Zlatan i samma lag. Han kan spela med Lukaku, inget problem alls.”

Om Lukaku: ”Vi tror att vi har en spelare som nu är en toppspelare i Europa. Han måste bevisa det på den högsta nivån, det är alltid en poäng att du måste bevisa dig på den högsta nivån. Nu måste han göra det för Manchester United, han måste göra det i Champions League. Jag tycker att han har otroliga kvaliteter.”

Mourinho pratade om Lukaku som svar på en fråga om att Chelsea har värvat Álvaro Morata. Uniteds manager ville inte diskutera vad Chelsea gör men säger att ”Álvaro är en väldigt bra spelare för dem”.

Skadeläget: ”Problemet för oss är att vi har fyra spelare som inte kan spela fotboll nu. Inte ens träna. Så det ser ut som att vår trupp är stor men den är inte det. De kan inte ens träna. Tiden för deras rehabilitering är väldigt lång. Vi tittar på Marcos, ingen chans förrän i december, till exempel, så vår trupp är inte stor.”

Detta var svar på en fråga om värvningar. Förutom Marcos Rojo så återfinns Juan Mata, Luke Shaw och Ashley Young på skadelistan. En möjlig tolkning är dock att Mourinho snarare pratar om Zlatan Ibrahimovic än Mata som den fjärde spelaren. För alla indikationer vi har fått är att Mata snart är tillbaka i spel.

Mourinho ger efter utlägget om de skadade ett svar på frågan han fick.

Om silly season: ”Jag sa väldigt objektivt att jag ville ha fyra spelare. Jag bad om fyra spelare. Och jag är redo att gå från fyra till tre, för marknaden är svår.” Mourinho säger att United inte kommer att forceras till att betala överpris. ”Jag är beredd att gå från fyra till tre. Med de här tre ger jag en bättre balans till truppen och ger oss bättre förutsättningar att konkurrera.”

Så det mesta tyder nu på att vi bara kan räkna med ett nyförvärv till innan transferfönstret stänger.

Mourinho avslutar presskonferensen med att säga att det är mycket bättre att resa till USA under försäsongen än till Asien. Han kommer att göra vad han kan för att övertyga United att resa till USA även nästa år.

Rashfords presskonferens inför city

Marcus Rashford snackade också på en presskonferens i natt.

”Säsong för säsong har jag olika målsättningar och olika ansvar i laget. Det här året vill jag ta större ansvar i laget.”

Anfallaren säger att han har mognat utanför säsongen. På planen gillar han när laget spelar med två anfallare.

Vill du spela bredvid Lukaku (som en av två anfallare) eller på kanten? ”Jag tycker att i olika matcher behövs olika taktik. Det ger managern en extra möjlighet. Det är inte bara jag och Romelu, vi kan spela med Anthony [Martial] och Romelu. Vi har några olika alternativ. Det förbättrar våra chanser att vinna.”

Om målskytte: ”Den här säsongen har jag satt större press på mig själv [att göra fler mål] och ta större ansvar.”

Uniteds akademi producerar flest Premier League-spelare

En studie, utförd av Press Association, visar att Manchester Uniteds akademi är överlägset bäst på att producera Premier League-spelare. Den gångna säsongen gjorde Unitedprodukter 44 055 minuter i Premier League. Detta är mer än dubbelt  så mycket som tvåan Tottenham (21 668 minuter).

Huruvida detta förändras framöver återstår att se. Chelsea och Manchester city, framför allt, har satsat hårt på sina akademier och har de senaste åren varit överlägsna United i juniorsammanhang. När det kommer till att förädla talanger till a-lagsspelare har Chelsea och city emellertid inte varit lika framgångsrika.

Varken Chelsea eller city har mer än någon enstaka egna produkt som kan antas få regelbunden speltid den kommande säsongen. I United kommer spelare som Paul Pogba, Marcus Rashford och Jesse Lingard garanterat göra en hel del minuter. I tillägg finns spelare som Timothy Fosu-Mensah, Axel Tuanzebe och Andreas Pereira, som alla lär ha förhoppningar om regelbunden speltid.

Scudamore vägrar ge upp om matcher utomlands

Premier League-chefen Richard Scudamore vägrar ge upp tankarna på att Premier League-matcher ska spelas utomlands.

”Klubbarna skulle vilja göra det, men vi är också realistiska att tills fansens, politikens och medias reaktioner blir varmare för idén så kommer det inte att hända,” säger Scudamore enligt Mirror.

Så där har vi det: Så länge vi fortsätter att protestera mot den urbota idiotiska idén kommer det inte att ske.

Morata till Chelsea

Chelsea meddelar att de är överens med Real Madrid om en övergångssumma för Álvaro Morata. Real Madrid-reserven kommer av allt att döma bli Chelseas dyraste spelare någonsin. För att övergången ska bli av måste Morata komma överens med Chelsea om det personliga avtalet.

En annan värvning att rapportera om: Brighton har värvat norrmannen Normann.