Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens efter Manchester city; Chelsea redo att sälja Matic; Butt tar hand om U19

Efter Manchester Uniteds 2-0-seger mot Manchester city i Houston passade José Mourinho på att önska sig att ett tredje nyförvärv ansluter inom kort.

I andra nyheter meddelas att Nicky Butt kommer att leda Uniteds U19 i Uefa Youth League. Från Afrika kommer beskedet att afrikanska mästerskapet blir en sommarturnering.

Mourinhos presskonferens efter Manchester city

”Det var en väldigt bra träning, det är vad vi tänkte när vi organiserade försäsongen. Två matcher mot MLS-lag och sedan spel mot de bästa lagen i världen,” sa José Mourinho på presskonferensen efter nattens seger mot Manchester city

”Det var bra, de har väldigt bra spelare, de spelar kvalitetsfotboll. Vi behövde spela bra, framför allt när matchen hade större kvalitet. Vi behövde spela bra i första halvlek. Det var bra intensitet, spelarna blev trötta. Jag är nöjd, jag är säker på att Pep [Guardiola] också är det.”

Mourinho bekräftar att United inte drog på sig några skador. Så om någon eventuellt blev orolig när Marcus Rashford gick direkt till omklädningsrummet när han blev utbytt så kan den oron glömmas. Managern bekräftar också på nytt att det inte är någon större fara med Juan Mata, som gick ut skadad mot Salt Lake.

Är du nöjd med försäsongen? ”När jag tittar på laget, när jag tittar på Lukaku och Lindelöf skulle jag önska att min trupp var här. Hela min trupp. Om vi lyckas få en spelare till, jag gråter inte ens efter två. Om vi får en spelare så fort som möjligt. För du kan se sättet som Lindelöf är i laget, du kan säga att Lukaku är i laget. Förståelsen med lagkamraterna, Paul [Pogbas] passning för Lukakus mål, sättet som Lukaku håller bollen och väntar på stöd.”

Värvningar, igen: Mourinho vet inte när en tredje spelare kan vara på plats och han nämner givetvis inga namn. Han ger heller ingen ledtråd om vilken position United kommer att förstärka på om det bara blir en värvning till.

”Vi behöver lite till. När du ser andra lag, sättet de får spelare, bra spelare, viktiga spelare. Du ser mästaren köpa tre fantastiska, erfarna, spelare. Du ser sättet som Manchester city går till marknaden. Och Liverpool.

”Och West Ham, jag tänker på att vi spelar mot West Ham i första matchen. West Ham får Joe Hart, de får Chicharito och Arnautovic. West Ham, wow! Det ser ut som att de också spelar för att vinna Premier League.

”Lagen är fantastiska på marknaden. Jag väntar på lite mer.” Mourinho gav beröm till Ed Woodward för att Lukaku och Lindelöf är på plats. Det går ändå inte att komma ifrån att han här sätter press på Woodward att leverera nästa nyförvärv.

”Skillnaden för Lukaku att komma dag ett eller ansluta den 29 augusti, den skillnaden är enorm.”

Om försvarsspelet: ”Vi spelade med två backlinjer på fyra spelare. Bara Valencia spelade lite mer, för han spelade inte så mycket mot Salt Lake. Mot Real Madrid kommer vi att göra likadant. […]

”Den här matchen spelade Eric med Jones, Smalling med Lindelöf. I nästa match byter jag, jag spelar Lindelöf med en annan och Bailly med en annan. Utveckla spelet och kvaliteten, inte bara i försvar utan även med boll. Allting går okej för oss.”

Butt tar hand om U19

Akademichef Nicky Butt har lämnat över ansvaret för reservlaget till Ricky Sbragia. Butt kommer emellertid fortfarande att göra ett visst jobb som tränare. På den officiella hemsidan bekräftas att Butt kommer att leda Uniteds U19-lag i Uefa Youth League.

Ifall ni inte har koll på det så spelas gruppspelet i Uefa Youth League parallellt med gruppspelet i Champions League. Från slutspelet och framåt ser det emellertid lite annorlunda ut.

Kieran McKenna är sedan förra säsongen juniorlagstränare för United. U19-laget kommer att bestå av spelare från Sbragias lag och från McKennas lag.

Då vi snackar om akademin kan det vara på sin plats med höjdpunkter från säsongens första reservlagsmatch, där United spelade 2-2 mot Salford City.

Afrikanska mästerskapet blir sommarturnering

De europeiska toppklubbarna kommer inte längre behöva oroa sig för att tappa spelare till afrikanska mästerskapet mitt under säsong. Det afrikanska fotbollsförbundet bekräftar på sin hemsida att turneringen från 2019 kommer att hållas i juni och juli. Dessutom kommer turneringen att utökas till 24 lag.

Bra för de europeiska toppklubbarna. Bra för Manchester United som inte kommer att behöva klara sig utan Eric Bailly i upp till ett par månader.

Däremot kan det förstås ifrågasättas om det är bra för afrikansk fotboll. Vädret i Afrika gör att det inte alltid är lämpligt att spela fotboll på kontinenten i juni och juli (nu är Afrika förstås jättestort, så det varierar ju).

Chelsea redo att sälja Matic

Enligt Telegraph ska Chelsea vara redo att sälja Nemanja Matic. Till Manchester United? Ja, om priset är det rätta.

Tidningen, i en artikel undertecknad John Percy och Matt Law, menar att United ska vara bestämda att värva Matic under juli månad. Prislappen Chelsea ska ha satt på Matic uppges vara 50 miljoner pund, en bra bit ifrån de 35 miljoner pund som United ska ha erbjudit Londonklubben.

Officiellt från silly season

West Ham: Den förre Manchester Unitedspelaren Javier Hernández återvänder till Premier League. Hernández är klar för West Ham United. Därmed kan vi se fram att återstifta bekantskapen med Chicharito i Premier League-premiären.

Newcastle har värvat Javier Manquillo från Atlético Madrid. Manquillo var den senaste säsongen i Sunderland på lån och då Newcastle annonserade värvningen passade de på att pika rivalen i nordost.

Stoke har signerat Kurt Zouma på ett säsongslångt lån från Chelsea.

Monaco är förbannade. Detta då flera stora europeiska klubbar ska ha varit i kontakt med Kylian Mbappé utan klubbens tillåtelse. Monaco påpekar att detta inte är tillåtet och hotar med att anmäla klubbarna.

Officiellt pekas inga klubbar ut. Enligt Guardian handlar det om Manchester city, Real Madrid, PSG och en fjärde okänd klubb, som inte ska vara Chelsea. Inga tecken på att United ska vara involverade. Så det rimliga är ju att Monaco helt enkelt skickar Mbappé till United, för att straffa de syndande klubbarna.