Säsongens tredjeställ lanserat

Manchester United har idag lanserat säsongens tredjetröja. Den här tröjan är supporterdesignad efter en tävling förra året. Färgen är grå och den mest intressanta detaljen är att statyn på Uniteds Holy Trinity (George Best, Bobby Charlton och Denis Law) syns på nedre delen av tröjan.

Av reaktionerna på Twitter att döma har reaktionerna på den nya tredjetröjan varit blandade.

Att Manchester United den här säsongen kommer att spela matcher i grå tröjor är märkligt. Senast United spelade i grått var i april 1996. Då, i underläge 3-0 efter första halvlek borta mot Southampton, beordrade Alex Ferguson sina spelare att byta till en blå tröja. United vann den andra halvleken men förlorade matchen. Några veckor senare säkrade United ligatiteln i blått, borta mot Middlesbrough.

Fergusons beslut att slopa den grå tröjan kom på inrådan från Gail Stevenson, som var världsledande på synvetenskap (vision science). Stevenson menade att det var svårt för spelarna att se sina lagkamrater i de grå tröjorna, då de gärna smälte in bland publiken.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS