Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United säkra på Matic men Juventus också intresserade

Chelseas mittfältare Nemanja Matic har återigen ploppat upp som det hetaste spåret under Manchester Uniteds silly season. Samtidigt har United i smyg passat på att addera en spelare till reservlaget och en till juniorlaget.

Annars lite träningsvideo och så är det 15 år sedan Rio Ferdinand blev Manchester United-spelare. Dessutom några ord från Romelu Lukaku.

United säkra på Matic

För några dagar sedan pekade väldigt mycket på att Manchester United skulle värva Ivan Perisic från Inter. Det spåret har, åtminstone tillfälligt, kallnat och Perisic spelade första första halvlek när Inter inledde sin Asienturné med att spela 1-1 mot Schalke.

Enligt Guardians David Hytner ska United nu vara säkra på att kunna säkra en värvning av Nemanja Matic. Chelseamittfältaren ska vara Uniteds val då klubben inte har lyckats få loss Eric Dier från Tottenham. Annars påstås att Dier var José Mourinhos förstaval. Det går inte riktigt ihop, då Uniteds sista bud ska ha varit på 40 miljoner pund samtidigt som Matic uppges kosta 50 miljoner pund. Varför skulle United betala mer pengar för andrahandsalternativet?

Mirrors John Cross och Martyn Ziegler på Times påstår båda att Roman Abramovich ska ha gått med på att sälja Matic som tack för dennes prestationer för Chelsea. Båda påstår dock att prislappen på Matic har höjts, till följd av att United värvade Romelu Lukaku, en spelare som Chelsea ville ha.

Hytner på Guardian menar att utländska klubbar kan få Matic för en lägre summa.

Juventus ska också vara intresserade av Matics tjänster. Över i Italien påstår Tancredi Palmeri att Juventus ska vara favorit att landa Matic.

Vi får helt enkelt avvakta.

Nytt i reserv- och juniorlaget

I väntan på förstärkningar till a-laget har United i smyg adderat målvakten Theo Richardson i truppen för reservlaget på den officiella hemsidan. Samtidigt har anfallaren Millen Baars adderats till juniorlagstruppen.

Richardson är född i Reading men spelade för Leeds den gångna säsongen. I slutet på säsongen provspelade han med Uniteds juniorer. Uppenbarligen var han tillräckligt bra för att erbjudas ett kontrakt.

Baars skrev på för United redan i oktober förra året. Han var då klubblös, efter att ha lämnat Ajax. Att Baars först nu adderas till juniortruppen får förmodas bero på att det internationella speltillståndet har dröjt.

Att det internationella speltillståndet dröjer för spelare under 18 år är vanligt. Aliou Traoré, Arnau Puigmal och Largie Ramazani ska alla vara Unitedspelare nu, men i väntan på speltillstånd kan de inte presenteras officiellt.

Träning inför Real Madrid

Ett kort videoklipp från Uniteds träning inför träningsmatchen mot Real Madrid (avspark 23.00 imorgon kväll svensk tid).

På träningen noteras att Marcus Rashford slog en tunnel.

Lukaku: Jätteglad för målet

”Jag är jätteglad [för målet mot Manchester city],” säger Romelu Lukaku till MUTV. ”Jag är verkligen nöjd med arbetet som vi gör här. Vi jobbar hårt och managern ger oss sina taktiska koncept. Vi gör det väldigt bra på planen och måste fortsätta så.”

Lukaku säger också att anfallet som föranledde målet är något United har tränat på.

Liverpool värvar ytterback

Liverpool har värvat vänsterbacken Andy Robertson från Hull.

15 år sedan Rio skrev på

Vi avslutar det här svepet med att notera att det idag är 15 år sedan Rio Ferdinand skrev på för Manchester United. Ferdinand kostade stora pengar att värva men med facit i hand kan ingen påstå annat än att pengarna spenderades väl.