Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Real Madrid

Embed from Getty Images

Sent ikväll ska Manchester United ta sig an Real Madrid i säsongens fjärde träningsmatch. Matchen, som spelas i Santa Clara, Kalifornien, blir en försmak på säsongens första tävlingsmatch. Den 8 augusti ska ju lagen mötas i Uefa Super Cup i Skopje.

United har inlett försäsongen med spel mot idel småklubbar, men nu är det Europas bästa lag som utgör motståndet. För ett par månader sedan stod Real Madrid som segrare i Champions League-finalen.

De båda klubbarna reste till USA ungefär samtidigt (United den 9 juli, Real den 11 juli). Gemensamt är också att lagen har haft UCLA som bas. Men medan United har klämt in tre träningsmatcher – och en hel del resande – på amerikansk mark har Real nöjt sig med att träna.

Kvällens match ingår i International Champions Cup (det gjorde även Uniteds träningsmatch mot Manchester city), vilket betyder att det inte får sluta oavgjort. Om lagen gör lika många mål på 90 minuter blir det straffar. I övrigt är det som vilken träningsmatch som helst.

Avspark 23.00 svensk tid och du ser matchen på TV3 Sport, Viaplay eller MUTV.

Manchester United

På nattens presskonferens garanterade José Mourinho att David de Gea kommer att spela för Manchester United säsongen 2017/18. Mourinho bekräftade också att De Gea och Sergio Romero kommer att få 45 minuter var ikväll.

Annars pekar mycket på att Mourinho väljer ett relativt reservbetonat lag ikväll. Han bekräftade Timothy Fosu-Mensah, Axel Tuanzebe, Demetri Mitchell, Matteo Darmian och Andreas Pereira kommer att få speltid.

Embed from Getty Images

Efter matchen mot Manchester city sa managern att han kommer att rotera i backlinjen på nytt. Exakt vad det innebär är aningen oklart men Eric Bailly och Victor Lindelöf skulle båda spela bredvid ”en annan”.

Romelu Lukaku och Paul Pogba spelade 90 minuter senast och lär få begränsad eller ingen speltid ikväll. Ander Herrera, Marcus Rashford, Henrikh Mkhitaryan och Jesse Lingard är andra som lär få begränsad speltid.

Det bäddar för Michael Carrick, Marouane Fellaini och Anthony Martial.

Juan Mata får antas vara fortsatt indisponibel efter smällen mot Real Salt Lake.

Real Madrid

Som noteras ovan har Real Madrid nöjt sig med att träna sedan de anlände i USA för två knappa veckor sedan. Cristiano Ronaldo har semester med anledning av att han är Cristiano Ronaldo (officiellt för att han deltog i Confederations Cup).

I övrigt är alla spelare på plats. Kvintetten Asensio, Vallejo, Ceballos, Mayoral och Llorente, som spelade U21-EM för Spanien, anslöt bara för någon dag sedan och lär inte vara aktuella för spel. Sergio Ramos anslöt också sent och kan tänkas missa kvällens match.

Embed from Getty Images

Real har presenterat två nyförvärv inför den kommande säsongen. Mittfältaren Dani Ceballos ansluter från Real Betis och vänsterbacken Theo har värvats från Atlético Madrid. Det handlar om två unga spelare och de är knappast tilltänkta för startelvan den här säsongen.

Listan på spelare som har skeppats iväg är längre:

  • Mittbacken Pepe, en av få universellt älskade fotbollsspelare, fick inget nytt kontrakt och har flyttat till Turkiet (Besiktas).
  • James Rodríguez gick till Bayern München på lån i två år med en köpoption för Bayern.
  • Fábio Coentrão, som Manchester United en gång i tiden skulle låna, har också lånats ut. För Coentrão blir det Sporting den här säsongen.
  • Anfallaren Mariano har sålts till Lyon.
  • En annan anfallare, Álvaro Morata, har sålts till Chelsea.
  • Diego Llorente (icke att förväxla med Marcos Llorente, som är tillbaka i Real efter ett säsongslångt lån hos Alavés) har gått till Real Sociedad.
  • Högerbacken Danilo har sålts till Manchester city.

Att spekulera om startelvan är förstås meningslöst.

Historik

För tre år sedan packades 109 318 åskådare in på Michigan Stadium för att se Manchester United vinna med 3-1 mot Real Madrid i en träningsmatch. Ashley Young sköt två mål och Javier Hernández ett.

Embed from Getty Images

Annars är det sällan som United och Real möts i träningssammanhang. Den näst senaste träningsmatchen var i augusti 2000, då United vann med 1-0 (Ole Gunnar Solskjaer) i München. Dessförinnan? I augusti 1978 sköt Sammy McIlroy och Jimmy Greenhoff två mål var när Real krossades med 4-0 på Old Trafford.

United har således ett stort övertag på Real i augusti, vilket bådar gott inför Uefa Super Cup.

Matcher som inte spelas i augusti? På 2000-talet har klubbarna mötts i tre dubbelmöten i Champions League, med tre segrar för Real.

Övrigt

Matchen spelas på San Francisco 49ers arena i Santa Clara i San Francisco Bay Area. Det är Uniteds andra besök på arenan. För två år sedan blev det en 3-1-seger mot Barcelona, efter mål av Wayne Rooney, Jesse Lingard och Adnan Januzaj.

Santa Clara är nio timmar efter Europa, vilket betyder att det är avspark 14.00 lokal tid. Runt avspark ska det vara ungefär 30 grader varmt.

Matchinformation

Manchester United
Real Madrid
Turnering: Träningsmatch
Tid: Söndagen den 23 juli 2017, 23.00
Plats: Santa Clara Stadium, Santa Clara, Kalifornien
Domare:  
Teve: TV3 Sport, Viaplay, MUTV

Manchester United

Målvaktare: De Gea, Romero, J Pereira
Försvarare: Valencia, Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, Lindelöf, Smalling, Jones, Blind, Tuanzebe, Mitchell
Mittfältare: Carrick, Fellaini, Pogba, Herrera, McTominay Lingard, Mkhitaryan, A Pereira
Anfallare: Lukaku, Martial, Rashford
Frånvaro: Mata, Rojo, Shaw, Young (skadade)

Real Madrid

Målvakter: Navas, Casilla, Yáñez, Luca
Försvarare: Ramos, Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Theo, Quezada, Tejero, Achraf, Hernando, Vallejo
Mittfältare: Kroos, Casemiro, Modric, Isco, Kovacic, Óscar, Franchu, Llorente, Ceballos, Asensio
Anfallare: Benzema, Bale, Vázquez, Gómez, Mayoral
Frånvaro: Danilo (ska säljas), Ronaldo (semester)