Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Intet nytt om skador; FC Barcelona bästa sättet att avsluta turnén

Embed from Getty Images

Manchester United har rest österut i USA för den avslutande matchen i International Champions Cup. FC Barcelona står för motståndet klockan 01.30 natten mot torsdag svensk tid. José Mourinho höll på tisdagskvällen, svensk tid, en presskonferens inför matchen.  

Om FC Barcelona, som bara matchat en gång denna försäsong (2-1-seger mot Juventus):
”Det är bästa sättet att avsluta försäsongen. Vi började mot MLS-lag. Nu får vi ett bra engelskt lag, Real Madrid och Barcelona. Bara Ramos och Ronaldo saknades förra matchen. Nu, Barcelona, de är inne i en försäsong med en ny tränare. De har fräscha spelare som inte spelar i landslagen. Jag kommer att spela alla spelare. Jag kommer inte att fästa mig vid resultatet. Vi vill spela. Vi kan inte möta dem (Barcelona) i gruppspelet i Champions League då vi är i samma seedningsgrupp. 

Om huruvida Ed Woodward kommer att landa en eller flera nya spelare snart:
”Jag vet inte. Helt ärligt, jag vet inte. Ed har kontroll. Om klubben inte kan ta in en eller två spelare till är jag okej med det. Jag förstår läget på marknaden. Jag har förtroende för honom. Kommer en spelare vill jag ha in honom så fort som möjligt för att få honom att jobba med laget. Jag gillar och litar på mina spelare och min trupp. Jag är lugn. Det är viktigt.”

”Jag vill ha två spelare till, en spelare som ger laget balans och en spelare som kan spela ytter och ge mig flera offensiva alternativ. Jag tror att det slutar med en. Jag diskuterar inte spelare som tillhör andra klubbar. Jag vill ha två spelare, men jag får förmodligen bara en.”

Om huruvida han försökt värva Javier Hernandez:
”Nej, jag har inte försökt få tillbaka honom. Jag vet inte om det var hans eller managerns beslut (när Chicharito lämnade United). Han är en bra spelare. En spelare som inte behöver många spelare på planen för att göra mål. Vi bestämde oss för att satsa på en yngre spelare i Lukaku. Vi har Rashford. För West Hams del är det en väldigt bra spelare.”

Om Eric Baillys avstängning i Super Cup-finalen och Champions League:
”Det är som det är. Han fick rött kort i semifinalen. För mig hade straffet varit nog med att missa finalen i Europa League. Man borde starta säsongen från rent bord. Nu är det en viktig spelare som missar Super Cupen. Att missa både den och finalen i Europa League är tufft. Väldigt tufft.”

Pogba om Zlatan

Även Paul Pogba pratade med media efter Uniteds träningspass (om än väldigt kort, då Uniteds pressansvariga var snabb med att påpeka att Pogba måste hinna duscha och byta om). Han pratade bland annat, återigen, om Zlatan Ibrahimovic och om ledarskap.

Om Zlatan Ibrahimovic:
”Zlatan är en ledare. Han är alltid en stor ledare och han är det för han är fortfarande i klubben. Även om han inte spelar så är han en stor ledare utanför planen.”

Om hans eget ledarskap:
”Jag har varit här en säsong. Jag kom hit för att förhoppningsvis vara en ledare i laget. Jag har varit här, vi har vunnit och du vill alltid utvecklas både som spelare och ledare. Jag kan lära mig av honom (Zlatan), från Michael Carrick och från de andra spelarna.

Paul Pogba fick också frågan om hur han såg på att återvända till United, som inte spelade Champions League förra säsongen.
”Det var en utmaning, en stor utmaning. Jag visste att jag inte skulle spela Champions League, men jag tänkte mig ett Manchester United som Manchester United var förr och vi är på väg tillbaka dit.”

”Vi vann tre titlar förra säsongen, jag hoppas vi kan fortsätta på den vägen.”

Skadeläget

José Mourinho nämnde ingenting om skadeläget på sin tämligen korta presskonferens. Det betyder att det är fortsatt oklart hur det är ställt med Ander Herrera och om Juan Mata kan tänkas finnas med mot FC Barcelona. Mata tränade vid sidan om planen tillsammans med delar av Uniteds medicinska team när det övriga laget drog ett lätt första pass tillsammans med Mourinho.