Inf̦r: Manchester United РBarcelona

Sista dagen på turnén, sista dagen i Amerika. Manchester United är på väg hemåt, efter att ha städat av LA Galaxy, Real Salt Lake, Manchester City och Real Madrid (nåja, efter straffar) är det nu dags att möta nästa storklubb när FC Barcelona står som motståndare. Spelplats är Jack Kent Cooke Stadium i Maryland, som i sann amerikansk anda numera kallas för FedEx Field.

Det har hittills varit en mycket lyckad försäsongsturné för Manchester United. Matchandet inleddes mot två lag modell sämre och har efter det följts upp med matcher mot toppmotstånd. De skador som fanns när turnén inleddes har endast fyllts på av lättare skavanker på Ander Herrera och Juan Mata, som båda två missar matchen mot Barcelona men som sägs vara redo för comeback i Oslo på söndag. Om inget olyckligt händer mot katalanerna får vi sammanfatta veckorna i USA som en bra start på säsongen 17/18.

Som det rapporterades om igÃ¥r höll Mourinho en tämligen kort presskonferens inför matchen, där det enda om hur han tänker ta sig an matchen som kom fram var att han tänker använda alla spelarna (hans ord var “give minutes to everybody”). Därför gör jag, i likhet med tidigare träningsmatcher, inte heller nÃ¥got försök med att plocka fram en startelva. Räkna inte med ett lag per halvlek, snarare lär det bli som i matchen mot Real, alltsÃ¥ nÃ¥gra byten i halvtid, nÃ¥gra under andra halvlek och kanske till och med nÃ¥gon som spelar 90 minuter om Mourinho känner att nÃ¥gon har en bra dag.

Barcelona

FC Barcelona gör sin andra match den här försäsongen. Den första spelades i helgen, natten mellan den 22 och 23 juli svensk tid, mot Juventus. Detta var Ernesto Valverdes första match som tränare för klubben, och man kan med fog säga att han fick en drömstart, om man nu vill ge försäsongsmatcher dignitet nog att framkalla sådan uttryck. Neymar hade gett laget en tvåmålsledning efter 26 minuter och även om slutresultatet bara blev 2-1 till Barcelona är rapporterna ganska samstämmiga om att skillnaden på planen var betydligt större än så.

Precis som United gjorde i sina första träningsmatcher ställde Barcelona upp med ett lag i första halvlek och ett lag i andra. Lagen som användes var dessa:

Arda – Luis Suárez – Denis Suárez

Spontant känns första halvlekens lag något starkare, men man får ändå säga att att Valverde har två starka elvor till sitt förfogande. Hur han tänker ta sig an Unitedmatchen har jag inte sett några indikationer på. Eftersom det är deras blott andra match kan det ju tänkas att det blir ett lag per halvlek även denna gång, men det är enbart en spekulation från min sida. Hur Barcelona, i sin andra försäsongsmatch under ny manager, kommer starta och disponera sitt lag är helt enkelt något vi får följa i realtid från timmen före match.

Historik

Manchester United och Barcelona har i tävlingssammanhang mötts elva gånger, med tre segrar fyra oavgjorda och fyra förluster för United. De två senaste mötena är inte särskilt roligt att titta tillbaka på, då båda två är förluster i Champions League-finaler, 2009 respektive 2011.

Matchen före det var roligare, då Paul Scholes dundrade in ett kalasmål som tog United till Moskva och den underbara CL-finalen 2008. Vi ser också med glädje tillbaks på finalen av Cupvinnarcupen 1991, då United tog en 2-1 seger och Sir Alex Fergusons era på riktigt började ta fart även vad gällde titlar.

Senaste träningsmatchen spelades för två år sedan, då United i Kalifornien vann med 3-1 efter mål av Rooney, Lingard och Januzaj.

Matchinformation

Barcelona
Turnering: Träningsmatch
Tid: Torsdagen den 27 juli 2017, 01.30
Plats: Jack Kent Cooke Stadium, Landover, Maryland
Domare:
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay, MUTV. Natt onsdag/torsdag. I Washington.

MÃ¥lvaktare: De Gea, Romero, J Pereira
Försvarare: Valencia, Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, Lindelöf, Smalling, Jones, Blind, Tuanzebe, Mitchell
Mittfältare: Mata, Carrick, Fellaini, Pogba, McTominay Lingard, Mkhitaryan, A Pereira
Anfallare: Lukaku, Martial, Rashford
Frånvaro: Herrera, Rojo, Shaw, Young (skadade)

Barcelona

Målvakter: Cillessen, Ortolá, Jokin
Försvarare: Piqué, Mascherano, Alba, Digne, Vidal, Umtiti, Semedo, Douglas, Marlon, Vermaelen
Mittfältare: Rakitic, Busquets, D Suárez, Turan, Iniesta, Roberto, Samper, Aleñá
Anfallare: L Suárez, Messi, Neymar, Alcácer, Munir
Frånvaro: Gomes, Ter Stegen (semester), Deulofeu, Rafinha (skadade)