Snackisar efter United – Barcelona 0-1

Embed from Getty Images

Det på förhand intressanta mötet med FC Barcelona blev än mer intressant när elvorna presenterades. Våra motståndare startade nämligen med majoriteten av sina stjärnor, där United-försvaret ställdes mot Leo Messi, Luis Suarez och Neymar. Den sistnämnde blev matchens enda målskytt när Barcelona gick segrande ur striden med 1-0. Trots resultatet stod United för en ny stark insats, där de visar upp att även de bästa motståndarna kan matchas på ett bra sätt.

Målet

Efter att Barcelona ägt stora delar av första halvlek och skapat en handfull målchanser fick de till slut hål på David De Gea i United-buren. Målet inleddes med ett felpass från Daley Blind innan Barcelona hittade fram längs vänsterkanten inne i straffområdet.

Embed from Getty Images

Antonio Valencia såg ut att ha koll på inlyftningen i straffområdet, men i duellen med Neymar föll han väldigt lätt och brassen snodde åt sig bollen och avslutade skoningslöst. Tycker Barcelona annars fick frisparkar titt som tätt där kroppskontakten var mindre, men hur som helst måste Valencia sköta den situationen bättre.

Paul Pogba

Med Michael Carrick intill sin sida har Paul Pogba växt enormt under denna försäsong. Fransmannen tar nu ett helt annat ansvar och visar gång på gång vägen både offensivt och defensivt. Det syns helt enkelt att han vill axla Zlatan Ibrahimovic roll som lagets referenspunkt. Han älskar helt enkelt detta ansvar.

Embed from Getty Images

I denna match var det när Pogba satte fart som United skapade de allra farligaste chanserna. Han hade ett rungande distansskott i en situation där han samtidigt höll undan för en Barcelona-spelare. Jasper Cillessen stod dock för en fin räddning. Under andra delen av första halvlek ryckte Pogba även loss längs högerkanten vid ett par tillfällen och stod därifrån för farliga inspel mot, främst, Romelu Lukaku. Pogbas intentioner bådar helt enkelt gott.

Victor Nilsson Lindelöf

I senaste matchen mot Real Madrid fick han en hel del, vad jag tycker, obefogad kritik. Han stod för ett stort misstag när han ådrog sig straffen, men i övrigt skötte han sig helt okej. Till denna match skulle Lindelöf synas med lupp från kritikerna. Det skulle, redan, vara hans eldprov. I femte träningsmatchen, där han endast spelat en halvlek i samtliga matcher. Mot Barcelonas offensiva trio dessutom. Sjukt.

Embed from Getty Images

Jag passade på att syna Victor lite extra själv med (vid de tillfällen som bildproducenten hängde med). I sedvanlig ordning styrde han och ställde i backlinjen. Han visar klart och tydligt var han vill ha sina medspelare medan han själv gärna faller och täcker upp spelet i djupled. Ofta gjorde han helt rätt. Uniteds försvarsspel gjorde att Barcelonas offensiv sakta bromsades in, och kom de till avslut så blev det oftast ur dåliga vinklar.

Trots att det var självaste Barcelona och att United släppte in ett mål som inte borde varit mål (borde varit frispark) så finner man kritik mot Lindelöf på sociala medier från engelska journalister. Det ställs helt enkelt orimliga krav omgående. Personligen är jag helt övertygad om att Victor kommer växa in i rollen, så snälla ha lite tålamod innan ni börjar veva med lien.

Positivt och negativt

Vi inleder med att avhandla de negativa bitarna från matchen. Först och främst tycker jag våra ytterbackar hade problem offensivt. Den som hade allra störst problem var Daley Blind som spred sina passningar hej vilt. Enligt statistiken satte holländaren dryga 50% till United-spelare, vilket såklart är alldeles för dåligt för en spelare som är ytterst delaktig i uppspelsfas och vid inspel från kanten.

Embed from Getty Images

Vårt kantspel offensivt höll annars ganska hög klass. Marcus Rashford var initiativrik och Jesse Lingard likaså. Anthony Martial kom sedan in och tog även han för sig när tillfälle gavs. Centralt var vi mer avskärmade. Varken Henrikh Mkhitaryan eller Romelu Lukaku blev involverade på det sätt vi vill se. Lukaku fick mest agera felvänd och sedan lägga fokus på att vara beredd inne i straffområdet vid inlägg.

Överlag kändes det ändå positivt till stora delar. Vi får inte glömma att det trots allt var ett oerhört bra motstånd i Barcelona. Det är framförallt intressant att se hur vi står upp mot Barcas, nästintill, bästa elva under första halvlek. Ni som följer spanska ligan och Champions League vet vilka enorma problem lagen kan ha mot Barcas offensiv. I slutet av andra halvlek var det dessutom nära att vi kvitterade, vi kanske till och med borde kvitterat med de möjligheterna som skapades.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS