Inför: Vålerenga – Manchester United

Imorgon möter Manchester United det norska laget Vålrenga i en träningsmatch på Ullevaal Stadion. Förhoppningen från Ronny Deila, lagets tränare, är att Vålrenga ska få ”score noen mål”, för Mourinhos del tror och hoppas vi att kravbilden är något högre än så.

Manchester United

United avslutade USA-turnén med en svidande förlust mot Barcelona. Mourinho ser ut att vilja få återupprättelse efter detta, även om turnén i övrigt var mycket lyckad. Han tar inga risker nu när han flyger till Oslo, med sig har han ett stjärnspäckat lag.

Embed from Getty Images

Efter matchen mot Barcelona sa Mourinho att han såg positivt på backlinjen som under matchen var hårt pressad, vilket man kan hålla med om. Men likväl gjorde Blind en inte allt för övertygande insats. Frågan är om han får chansen igen när laget nu ställs mot ett så pass mycket sämre motstånd eller om han byts ut. Jag ser det som ett alternativ att han byts ut och istället ser vi Valencia och Darmian på kanterna. Sedan innan vet vi att Mourinho önskar se Lindelöf och Smalling som mittbackspar.

Herrera och Pogba är ju framtidshoppet på mittfältet och jag ser det som att de får speltid tillsammans även imorgon. Med den farten framåt tror och hoppas jag att ungdomarna Rashford och Lingard tar plats från start. På toppen får vi se Lukaku som då gör europadebut i Unitedtröjan.

Det blir full fart framåt för United och det är jag övertygad om att den stora skaran Unitedsupportrar tackar för.

Möjlig startelva:

Romero

Valencia – Smalling – Lindelöf – Darmian

Herrera – Pogba

Lingard- Mata – Rashford

Lukaku

Vålerenga

Vålrengas säsong är redan igång och laget ligger för närvarande på en sjunde plats i den inhemska Tippeligan.

Laget spås ställa upp bästa möjliga motstånd på söndag, vilket nog också kommer att krävas om de vill uppfylla sin tränares ovanstående önskan. Troligtvis kommer Deila inte att avvika särskilt mycket från sitt ordinarie uppställ utan ger dem chansen att visa sig från sin bästa sida trotts pågående säsong.

Uppstället brukar vara 4-2-3-1 och så tror jag även blir fallet imorgon. I mål, svensken Marcus Sandberg som kom till klubben 2016 efter spel i IFK Göteborg och lån till Ljungskile. I backlinjen, ytterligare en svensk vid namn Robert Ljungström som flyttade till Norge 2015 efter 152 spelade matcher för GIF Sundsvall. Tillsammans med honom tror jag vi ser Nation, Jääger och Juklerød, en solid fyrbackslinje.

Embed from Getty Images

Sedan hittar vi bland annat den offensiva mittfältaren Ghayas Zahid som gjort tre mål de senaste fem matcherna. Han är killen som alltid verkar vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Om Vålrengas offensiv får chansen att ta fart under morgondagens match så är det Zahid som den förmodligen kommer att kretsa kring. Han är snabb och våra mittbackar får se till att hänga med.

 

Möjlig startelva:

Sandberg

Lundström – Nation – Jääger – Jukleød

Lekven – Grindheim

Holm – Zahid – Finne

Abdellaoue

Historik

Lagen har mötts en gång tidigare. 2012 spelade man en vänskapsmatch, även den på Ullevaal Stadion i Oslo. Den gången var det Vålrengas målvakt Gudmund Kongshavn som gjorde det starkast avtrycket i matchen då han lyckades stå pall mot Uniteds offensiv. Matchen slutade 0-0.

Matchinformation

Vålerenga
Manchester United
Turnering: Träningsmatch
Tid: Söndagen den 30 juli 2017, 19.00
Plats: Ullevaal Stadion, Oslo
Domare:
Teve: MUTV (appen och Mutv.com)

Manchester United

Målvaktare: De Gea, Romero, J Pereira
Försvarare: Valencia, Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, Lindelöf, Smalling, Jones, Blind, Tuanzebe, Mitchell
Mittfältare: Herrera, Mata, Carrick, Fellaini, Pogba, McTominay Lingard, Mkhitaryan, A Pereira
Anfallare: Lukaku, Martial, Rashford
Frånvaro: Rojo, Shaw, Young (skadade)

Vålerenga

Målvakter: Sandberg, Klaesson, Falch, Kwarasey
Försvarare: Nakkim, Jääger, Tollåss, Lundström, Borchgrevink, Näsberg, Sandrakumar, Hay
Mittfältare: Ibrahim, Lekven, Lindkvist, Zahid, Stengel, Berntsen, Keita, Grindheim, Juklerod, Myhre, Donnum, Grodem, Agyiri, Ejuke
Anfallare: Holm, Finne, Johansen, Abdellaoue, Elsebutangen
Frånvaro:

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS