Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Galatasaray vill ha Fellaini men inget bud; Matic nära igen; Perisic stannar

På lördagen nåddes vi av flera rapporter från Turkiet som säger att Galatasaray vill värva Marouane Fellaini från Manchester United. Intresse bekräftats av den turkiska klubben. På söndagen rapporteras dock att United inte har fått något bud för mittfältaren.

Cenk Ergün, som är sportdirektör för Galatasaray, uttalar sig:

”De kommer att komma överraskningar, vi för samtal med Fellaini. Vi har gjort ett försök, vi är nära och om vi är får Fellaini kommer vi att avsluta våra försök att värva N’Diaye. Vi behöver en spelare som Fellaini, som kan driva runt på mittfältet.”

Vidare rapporteras att Galatasaray och Fellaini ska vara överens om ett femårskontrakt. Värvningen ska kunna vara klar inom 48 timmar.

Men det räcker ju inte med att Galatasaray vill ha Fellaini och att mittfältaren kan tänka sig att gå dit. Manchester United måste också gå med på att sälja spelaren. Enligt ESPN har så inte skett. United ska inte ens ha fått ett formellt bud för spelaren.

Ingen tvekan om att många Manchester United-supportrar skulle välkomna en försäljning av Fellaini. Jag har emellertid svårt att se det ske. United har just nu bara fyra etablerade mittfältare, Michael Carrick, Ander Herrera och Paul Pogba samt Fellaini. Vi kan möjligen addera Andreas Pereira, men han får ses som ett osäkert kort. Dessutom är det troligt att Carricks speltid blir sporadisk.

Om United regelbundet ska spela med tre centrala mittfältare, vilket får anses vara troligt, behövs minst en mittfältare till. Att United vill värva en mittfältare är ingen hemlighet men det går inte speciellt bra med det.

Ja, vi skulle även kunna utnyttja spelare som Daley Blind och Timothy Fosu-Mensah, men det tycks inte José Mourinho vara intresserad av.

Matic nära igen

Om vi ska tro på Di Marzio så är Manchester United på nytt nära att värva Nemanja Matic.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/891598308577300480

Inter: Perisic stannar

Inters tränare Luciano Spalletti har inget intresse av att sälja Ivan Perisic till Manchester United.

”Det har inte varit någon mer relevant kontakt de senaste veckorna. Vad mig anbelangar finns det inget mer att säga. Ju fler dagar som passerar desto svårare blir det för oss att ersätta honom. Därför skulle jag starkt motsätta mig att han lämnar,” säger Spalletti enligt Guardian.

Perisic gjorde igår ett av målen då Inter vann med 2-1 mot Chelsea i en träningsmatch. En match som annars såg ett av tidernas snyggaste självmål.

United jagar Melayro Bogarde

Manchester United, flera andra engelska toppklubbar och Liverpool ska ha ett starkt intresse att värva Melayro Bogarde från Feyenoord. Bogarde är bara 15 år gammal men klubbarna förväntas slåss om hans signatur när han fyller 16 år den 28 maj.

Bogarde är syskonbarn till den förre Chelseaspelaren Winston Bogarde.