Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kampdag: Vålerenga – Manchester United (försäsongens upplopp)

15:29

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer träningsmatchen mellan Manchester United och Vålerenga i Oslo. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Vålerenga – Manchester United 0-3 (0-1)

Träningsmatch • 2017-07-30, 19.00 • Ullevaal Stadion, Oslo


 0-1 (44) Marouane Fellaini (Mkhitaryan)
 0-2 (47) Romelu Lukaku (A Pereira)
     (56) Andreas Pereira
     (58) Robert Lundström
 0-3 (70) Scott McTominay (Martial)
     (76) Abdisalam Ibrahim

Manchester United: Romero (J Pereira 61); Darmian (Fosu-Mensah 46), Bailly (Smalling 46), Jones (Lindelöf 46), Blind (Mitchell 46); Fellaini (Tuanzebe 46), Carrick (Herrera 46), Pogba (McTominay 61); Mata (A Pereira 46), Rashford (Lukaku 46), Mkhitaryan (Martial 46)

Vålerenga: Kwarasey; Lundström, Nation, Jääger, Juklerod; Lekven, Agyiri; Zahid; Holm, Ejuke, Finne

Mikael Österdahl | 21:20 Video: Lindelöf i MUTV

Vi avslutar den här matchdagsbloggen med en videoversion av Victor Lindelöfs intervju i MUTV.

Snackisar är på gång. Tack för att ni läste!

 

Mikael Österdahl | 21:14 Mourinho: Fellaini stannar, Matic kan ansluta

José Mourinho utesluter att Marouane Fellaini ska lämna Manchester United. Managern kunde inte bekräfta att Nemanja Matic är klar men säger att Matic vill gå till United. Det sa Mourinho på presskonferensen efter kvällens match.

”Det var bra för oss, bra plan, en välorganiserad motståndare. Efter USA, mycket resande och jetlag kunde spelarna få 45 minuter var. En träningsmatch kvar, sedan börjar säsongen. Inga skador.”

Om Fellaini: ”Det är lättare för Galatasaray att få mig än Marouane. Glöm det, han är för viktig för mig.”

Om Matic: ”Jag väntar på nyheter. Jag vet att han vill det väldigt mycket. När en spelare vill väldigt mycket är chansen större. Så jag tror att vi har en chans. Men tills det är officiellt, jag har sett så mycket hända, vägrar jag säga mer än så.”

En full rapport från presskonferensen kommer under morgondagen.

Mikael Österdahl | 21:02 McTominay: Världens bästa känsla

Scott McTominay gjorde ikväll sitt första mål för Manchester United. Det fick han fira med en intervju i MUTV.

”Givetvis är det en otrolig känsla. Att göra mitt första mål är världens bästa känsla. Det är sånt här du jobbar för.”

Om målet: ”Bollen föll till mig, en turlig studs och sedan drog jag in den i hörnet. En briljant känsla.”

McTominay tycker också att det mesta är positivt just nu och han har lärt sig mycket under försäsongen. Nu vill han fortsätta jobba och se hur långt han kan nå.

Mikael Österdahl | 20:56 Lindelöf: Vi gjorde en bra match

Victor Lindelöf snackade med MUTV direkt efter Uniteds 3-0-seger mot Vålerenga.

”Jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi höll bollen och mötte ett bra lag, det var ett bra resultat.”

Om sina första veckor i United: ”Det har gått okej, det har varit bra att lära känna spelarna. Det har varit bra veckor för mig.”

Om att spela med tre backar: ”Vi gjorde det bra, de kunde inte hålla bollen. Vi gjorde det bra med tre därbak.”

Det viktiga i en ny klubb är att lära känna lagkamraterna och spelsystemen som används. Även om resultaten inte är det viktigaste så är det ändå bra för självförtroendet att vinna, tycker Lindelöf.

Johannes Johansson | 20:56 Andra halvlek: Vålerenga – United 0-2 (0-3)

Manchester United har vunnit ytterligare en försäsongsmatch, denna gång blev det övertygande 3-0 mot Vålerenga. Eller övertygande och övertygande, det var egentligen inte mycket till match. Dagens motstånd var alldeles för svagt för att utgöra någon form av realistisk värdemätare för vår del.

Hur som helst kom 2-0-målet omgående i andra halvlek. Tyvärr fick vi inte ta del av det i realtid då bildproducenten fokuserade på att visa reprisen av skottet som föranledde hörnan. För det var via en fint slagen hörna från Andreas Pereira som Romelu Lukaku nickade in vårt andra mål. Starkt av belgaren.

Det tredje målet stod ynglingen Scott McTominay för när han höll undan sin försvarare i straffområdet och smekte in bollen i bortre krysset. Snyggt sätt att göra sitt första seniormål på.

Som sagt, det blev seger men det var knappast en ordentlig värdemätare. Vi var helt enkelt dominanta. Nu tar vi oss an Sampdoria innan vi sparkar igång säsongen på allvar!

Johannes Johansson | 19:55 Första halvlek: Vålerenga – United 0-1

En sömndrucken första halvlek är till sin ända och vi har ett mål att rapportera hem om. Våra norska motståndare i Vålerenga har inte direkt bjudit på något skönlir utan har istället inriktat sig på omställningar. Detta mot ett United som haft svårt att driva upp tempot.

När det har hänt saker har det främst varit när Paul Pogba varit involverad. Antingen som framspelare eller som avslutare. Mittfältsvirtuosens bästa chans var när han skruvade ett vänsterskott från distans i stolpen.

Tillslut kom Uniteds ledningsmål, det var egentligen bara en tidsfråga, och det var Marouane Fellaini som spräckte nollan i slutminuterna av första halvlek. Givetvis var det med hjälp av den rejäla kalufsen. Lite hjälp även av en motståndarförsvarare som träffades av nicken och fick bollen att ändra riktning. Annars var det ett perfekt inprickat inlägg från Henrikh Mkhitaryan, där Fellaini visste exakt var han skulle positionera sig.

Tyvärr har vi inga matchbilder att tillgå än, vilket vi beklagar.

Mikael Österdahl | 18:47 Nytt i startelvan

Manchester United gör ett sent byte i startelvan. Matteo Darmian ersätter Timothy Fosu-Mensah. Det ska dock inte röra sig om någon skada, enligt MUTV. Det borde då betyda att vi får se Fosu-Mensah, tillsammans med ungdomarna i andra halvlek.

Mikael Österdahl | 18:25 Fyra backar i första halvlek, tre i andra

José Mourinho har precis uttalat sig inför kvällens match. Han säger att han kommer att spela med fyra försvarare i första halvlek och tre i andra halvlek.

Managern behandlade också Juan Mata och Ander Herrera, som båda är tillbaka efter skada. ”Mata hade ingen försäsongen, han spelade bara en match.” Herrera behöver spela, menar Mourinho.

Om Mourinho uttalade sig om Nemanja Matic så var det inget som kom med i MUTV:s sändning (det var nog norsk teve som gjorde intervjun).

Mikael Österdahl | 18:05 Motståndarnas lag

Vålerenga har också presenterat en startelva. Mer intressant är månne att BBC:s Simon Stone rapporterar att övergångssumman för Nemanja Matic är 40 miljoner pund.

Mikael Österdahl | 18:01 Dagens elva

Manchester Uniteds startelva är nu presenterad. Eric Bailly och Phil Jones bildar mittbackspar. Marcus Rashford spelar på topp. Juan Mata är tillbaka i elvan medan Ander Herrera inleder på bänken. Timothy Fosu-Mensah tar högerbacken.

Mikael Österdahl | 17:43 United i Norge

Dagens lag bör väl dyka om en kvart, sisådär. Ungefär samtidigt drar väl MUTV:s sändning igång. Det är MUTV som gäller om du vill se dagens match, såtillvida du inte är på plats förstås. Mer information här.

Mikael Österdahl | 16:22 Matic förefaller vara klar

Väldigt mycket tyder nu på att vi kan skriva in Nemanja Matic som sommarens tredje nyförvärv. Mittfältaren uppges för närvarande befinna sig i Manchester för att avsluta övergången.

På sociala medier cirkulerar en bild på Matic i Uniteds nya träningströja. Vi utesluter aldrig att en bild är photoshoppad men det rör sig i så fall om väldigt bra utfört arbete. På bilden syns nämligen Matic i Uniteds nya träningströja med nummer 31 på bröstet.

https://twitter.com/ElliottUnited/status/891643321910743040

Det kan tänkas att officiella besked kommer redan ikväll.

 

Mikael Österdahl | 16:11 Truppen till Norge

David de Gea, Antonio Valencia och Jesse Lingard fick ledigt när Manchester United tidigare idag reste till Norge. Inte heller de långtidsskadade spelarna Marcos Rojo, Luke Shaw och Ashley Young följde med. I övrigt är det samma spelare som var med i USA.

Målvakter: Romero, J Pereira
Försvarare: Smalling, Bailly, Tuanzebe, Fosu-Mensah, Blind, Lindelöf, Jones, Darmian, Mitchell
Mittfältare: Carrick, McTominay, Fellaini, Herrera, Pogba, A Pereira, Mkhitaryan, Mata
Anfallare: Martial, Rashford, Lukaku

Via United.no, Manchester Evening News.

Mikael Österdahl | 15:30 Försäsongens upplopp

Vålerenga idag, Sampdoria på onsdag. Det är vad José Mourinho och Manchester United har att laborera med. Sedan börjar det på riktigt med den europeiska supercupen och därefter ännu mer på riktigt mot West Ham.

Ja, nu går det nästan att känna doften av den riktiga fotbollen. Bring it on!

För spelarna är det idag näst sista chansen att imponera på bossen. Känslan är att det är avgjort på många positioner men det finns några platser kvar att slåss om.

Juan Mata ska vara tillbaka idag och behöver visa att han är en man för startelvan. På mittfältet och framåt är Herrera, Pogba och Lukaku givna. Troligen kan vi även skriva in Rashford i startelvan. Då återstår det två platser och där är det fördel Mkhitaryan på den ena.

Den sista platsen? Ja, Mata förstås. Lingard är också ett alternativ. Däremot är känslan att Martial är längre bak i Mourinhos rangordning. Detta under förutsättning att vi spelar 4-2-3-1. Om Mourinho istället väljer 4-3-3 så ska ju en mittfältare in. En 3-5-2-variant? Nä, det får vi nog bara se vid ett fåtal gånger under säsongen.

I backlinjen tyder det mesta på att Smalling bildar mittförsvar med Lindelöf mot Real Madrid. Aningen oklart vad vi får se mot West Ham. För Eric Bailly kan inte ställas utanför startelvan. Ska vi då plötsligt få Bailly och Jones?

Den sista platsen att slåss om är vänsterbacken. Hade varit skoj att se Demetri Mitchell testas där (alternativen är ju inte så upphetsande). Men det verkar Mourinho inte vara så värst intresserad av. Istället står det mellan Blind och Darmian. Där lutar jag faktiskt åt att det bör bli Darmian.