Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De långa spelarnas natt är nära

Embed from Getty Images
Nemanja Matic är inte världens sexigaste fotbollslirare. Han tickar inte boxarna som får ribborna att resa sig framför tv-skärmarna runt om i världen, men han är också den han utger sig för att vara; en ytterst kompetent defensiv mittfältare med läsvana av högsta kaliber.
I hans första och hittills enda halvlek för Manchester United i kväll visade han prov på sitt kunnande med en lugn och trygg insats. Han stängde ytor, han avancerade när tillfälle gavs – och detta efter ett enda pass med sina nya lagkamrater. Med tanke på att han är 29 bast bör han vara i sin bästa ålder, och det är sju år upp till Carrick. Av någon anledning fick värvningen av den gänglige serben det röda pirret i min mage att låta mer än när både Lukaku och VNL presenterades. Oklart varför. Kanske för att han är en vinnare, kanske för att han fyllde en lucka på ett annat sätt än de två andra.
Klart är i alla fall att han behövs. Han är ingen Griezmann eller Neymar, men han kan kanske ge Paul Pogba helt andra fria tyglar vilket borde göra United ännu bättre. Om inte annat så åtminstone på hörnor. Snittlängden på nuvarande trupp måste vara den längsta på länge (ska kollas upp så klart).
I övrigt visade genrepet att José verkar satsa på en blueprint av Contes 5-3-2-vinnande koncept från förra säsongen. Och mot Sampdoria höll formationen fint och satte bra press på italienarna. Detta var en elva utan spelare som Martial, Bailly, Herrera, Rashford med flera, men bortsett från killar som Darmian och Blind kändes den som en potentiell Real Madrid-uppställning. Och kanske även en PL-elva att kunna ta nästa kliv med. För det är ju det det mesta handlar om; att lyckas vara med och slåss om topp 3 på riktigt, minst.
Annars då i Dublin?

  • Jo, Victor Nilsson Lindelöf har haft en jobbig försäsong med en del uppseendeväckande missar och han fick väl inte publiken att banka huvudena i varandra av excitement mot Samp heller. Men betänk att både Jaap Stam och Nemanja Vidic behövde en omställningsperiod. Inte alla kan vara Eric Bailly. Vi kan inte börja döma eller bedöma västeråsaren förrän tidigast runt jul och nyår, då han dessutom säkert hunnit avverka sin första skadefrånvaro. Han är fortfarande ett råämne, som det heter.
  • Och Henrikh Mkhitaryans huvudspel kan vara ett nytt vapen ingen hade räknat med när de satt och planerade 17/18-säsongen. Armeniern brukar kicka igång under sin andra säsong i nya klubbar och många tecken finns på att han har planer på det även nu.
  • Anthony Martial verkar – trots att han springer in i sin back titt som tätt – acceptera kantrollen bättre nu än tidigare (jag också, med tanke på alternativen). Han är en stark jävel i närkampsspelet också, fransosen.
  • Juan Mata gör ALLTID mål, hur lite han än spelar. Den Väne Spanjorens bidrag till United v 2.0 kan inte underskattas även kommande spelår.
  • Jag såg för första gången i dag att José Mourinho är tatuerad. Det var den största chocken hittills under pre-season! Googlade och hittade att det ska vara frugans namn som gaddats in. Otippat deluxe.
  • Valencia har slipat på crossarna igen! På tiden!