Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag Manchester United – Sampdoria (We finish in Dublin)

13:52

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer träningsmatchen mellan Manchester United och Sampdoria i Dublin. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Sampdoria 2-1 (1-0)

Träningsmatch • 2017-08-02, 20.45 • Dublin Arena, Dublin


 1-0 (10) Henrikh Mkhitaryan (Darmian)
 1-1 (63) Praet
 2-1 (81) Juan Mata (Martial)


Manchester United: De Gea (J. Pereira 76); Valencia, Lindelöf (Jones 76), Smalling (Bailly 76, Blind (Martial 60), Darmian (Tuanzebe 76); Matic (Carrick 46), A. Pereira (Herrera 46), Pogba (Fellaini 46); Mkhitaryan (Mata 46), Lukaku (Rashford 60)
Avbytare: J. Pereira, Bailly, Fosu-Mensah, Jones, Tuanzebe, Carrick, Herrera, Fellaini, McTominay, Mata, Martial, Rashford

Sampdoria: Puggioni; Sala, Barreto, Caprari, Linetty, Praet, Regini, Pavlovic, Silvestre, Quagliarella, Torreira
Avbytare: Tozzo, Simic, Dodo, Djuricic, Alvarez, Verre, Leverbe, Berezynski, Capezzi, Murru, Bonazzoli, Kownacki

Gustav Brinck-Larsen | 23:25 Tack för idag

Med detta tackar vi för idag. Fler reaktioner, bland annat från José Mourinho kommer under morgondagen.

Tack för att ni hängt med.

Gustav Brinck-Larsen | 23:18 Matic till MUTV

Intervju med Matic efter hans första halvlek.

Hur kändes det? Det var kul. Det var kul att spela inför så många supportrar, det var speciellt för mig och jag är glad över att ha fått debutera för en så här stor klubb.”

Hur kändes det eftersom du inte spelat i sommar? ”Det kändes konstigt, för laget har spelat och haft en bra försäsong och jag har tränat själv i London. Så det var konstigt för mig, men jag försökte ge mitt bästa, att kontrollera matchen, hålla balansen och för att vara första matchen gick det bra för mig och steg för steg kommer det bli bättre och bättre och jag tror jag kan hjälpa laget att nå någonting den här säsongen.”

Gustav Brinck-Larsen | 22:39 Några bilder

Vi tar några bilder medan vi väntar på de intervjuer jag hoppas skall komma. Det har inte kommit upp många bilder, men några kan vi bjuda på.

Gustav Brinck-Larsen | 22:37 Vi avslutar med seger

Matchen är slut, Manchester United åker hem från Dublin med en seger. 2-1, efter att Praet kvitterat efter dryga timmen och Juan Mata avgjorde matchen med knappt tio minuter kvar.

Det borde dock varit ett mål till, men Sampdorias (då nyss inbytte) målvakt Tozzo stod för två klassräddningar inom loppet av några sekunder. Den första kommer av ett jätteskott från Herrera. Ni minns Beckhams hörna till Scholes som laddade på volley? Samma sak här, men Rashford till Herrera. Och en jätteräddning av Tozzo då tyvärr.

Returen till Fellaini, som enkelt levererar  vidare till Rashford som tagit sig in från kanten. Han viker in, skjuter ett kanonskott mot bortre krysset – Tozzo är där också. Två skott som förtjänade bättre om ni frågar mig, men hatten av för Tozzo.

Sammantaget var dock andra halvlek ganska avslagen. Med endast fyra byten av United i halvlek, och inga av Sampdoria, var det som upplagt för en halvlek som rycktes sönder av byten. Och det var vad vi fick se. Några bra ageranden, bland annat från Rashford och Martial, men allt som allt en rätt trist halvlek trots två mål.

Gustav Brinck-Larsen | 22:04 4-3-3

Efter timmens spel går Rashford och Martial på, Blind och Lukaku på. En övergång till 4-3-3 känns väldigt naturlig.

Gustav Brinck-Larsen | 21:51 Kapten

Antonio Valencia hade kaptensbindeln i första halvlek. Nu när Carrick gör entré i andra tar han dock hand om bindeln.

Gustav Brinck-Larsen | 21:50 Fyra

Förlåt, fyra byten. Mata ersätter Mkhitaryan också.

Gustav Brinck-Larsen | 21:48 Tre byten

Tre byten i halvtid. Carrick, Herrera och Fellaini på. Pogba, Pereira och Matic av.

Gustav Brinck-Larsen | 21:41 Första halvlek

45 minuter spelade, United leder med 1-0 efter ett kontringsmål som nickades in av Henrikh Mkhitaryan. Några korta tankar:

  • Det är bara United. Sampdoria fick en chans, den indirekta frisparken efter att Blind och De Gea inte kommit överens. Frisparken ledde ju dock endast till kontring och 1-0 för United. Men efter den, enbart United.
  • Valencia (och även Darmian) har lekstuga på kanten. Men, lägg märke till hur Sampdoria spelar, utan yttrar/yttermittfältare. Det är så, så enkelt för dem att ösa på framåt då de har tre mittförsvarare samt Matic bakom sig som tar hand om Sampdorias två anfallare. Valencia och Darmian kan alltså ösa på framåt för fullt, vilket måste vara rena drömmen. Absolut, de gör det bra och förtjänar beröm, men vi skall också lugna oss lite just med tanke på hur Sampdoria spelar.
  • Mkhitaryan har gjort ett, kunde ha gjort tre. Fortsätter armeniern så här blir han en av ligans bästa spelare i säsongen som kommer.
  • Lukaku springer bra, har haft en bra chans som styrdes utanför. Sticker inte ut, men gör det bra.
  • Matic gör en mycket stabil förstahalvlek. Precis det vi (jag) förväntar oss (mig). Lugn och stabil med boll, elak när så behövs och har dessutom råkat skjuta en kvinna i publiken i huvudet, något han mycket stiligt bad om ursäkt för genast. För den orolige kan jag meddela att det såg ut att gå bra med kvinnan. Möjligen får Matic punga ut med ett par nya glasögon.
  • Blind var nära att göra självmål i samband med den indirekta frisparken, Lindelöf ville inte vara sämre utan knäade en boll just utanför stolpen strax före halvtid. I övrigt utsattes varken han, Smalling eller Blind för något direkt svårt.
  • Andreas Pereira: Positiv och pigg. Hjälper Valencia med överlappningar och passningar.

Nu har jag typ nämnt hela laget utom Pogba. Som som vanligt håller mycket hög klass. Älskar, fullkomligt älskar, hans krossbollar. Nästan i klass som en rödhårig kille vi brukade se i laget…

Snart andra halvlek.

Gustav Brinck-Larsen | 20:46 Då kör

Säsongens sista träningsmatch är igång.

GGMU.

Gustav Brinck-Larsen | 20:41 Mourinho till MUTV

Det blev en kort intervju med MUTV, där tyvärr inget om spelsystemet bekräftades.

Det enda som egentligen var intressant var att vi fick bekräftat att Matic är en spelartyp han vill ha i omklädningsrummet och som känner honom och hur han vill spela. Vi fick dessutom veta att det blir 45 minuter för Matic ikväll.

Gustav Brinck-Larsen | 20:25 5-3-2 mot 4-3-1-2

United lär alltså starta med ett 5-3-2, och Sampdoria har kört 4-3-1-2 sedan Giampaolo tog över förra året, så vi får förutsätta att de fortsätter med det. Två lag helt utan yttrar alltså. Det kan bli trångt i mitten…

Gustav Brinck-Larsen | 20:15 Sampdoria till slut.

Sampdoria var snälla nog att släppa båda lagens elvor:

Gustav Brinck-Larsen | 20:03 Vi jobbar på Sampdoria

Italienarna har inte behagat släppa en startelva på twitter eller sin hemsida, och MUTV har inte rapporterat om det heller. Återkommer med den så fort vi får den bekräftad.

Gustav Brinck-Larsen | 19:55 Tankar om elvan

United startar alltså med fem spelare som numera ses som försvarare, därför är den enda rimliga slutsatsen att United både idag och mot Real Madrid på tisdag kommer spela med det 5-3-2 vi har sett titt som tätt. Så här tror jag laget ställs upp taktiskt idag:

De Gea
Valencia – Lindelöf – Smalling – Blind – Darmian
A. Pereira – Matic – Pogba
Mkhitaryan – Lukaku

MUTV spekulerar i att Blind skall ta steget upp på mittfältet, men det är inget Mourinho gjort tidigare och får ses som högst osannolikt. För mig är denna elva en solklar signal om att det blir 5-3-2. Mkhitaryan får en fri roll precis bakom Lukaku som skall ligga längst fram och göra mål. Med Matic i den defensiva rollen, samt tre mittbackar, bör Pogba kunna få utrymme att gå framåt. Både ytterbackarna bör också kunna storma fram, även om det inte är Darmians största styrka. En vänsterfot där hade inte suttit fel, men Blind saknar snabbheten som krävs.

Gustav Brinck-Larsen | 19:46 Uniteds startelva

Startelvorna har släppt, Matic är med från start och United ställer upp med följande elva:

Gustav Brinck-Larsen | 19:28 Snart laguppställningar

Om sisådär 20 minuter kommer vi få kvällens laguppställningar, och då startar också sändningen på MUTV. Viasat/Viaplay startar sin sändning fem minuter före matchstart, 20.40.

Uniteds spelare har i alla fall anlänt till arenan nu.

Gustav Brinck-Larsen | 18:29 Lite mer Sampdoria

De tänker tydligen ha premiär för sitt nya bortaställ i kvällens match. Snyggt?

Gustav Brinck-Larsen | 18:11 Påminnelse om spelschema

Som sagts tidigare, detta är alltså Uniteds sista träningsmatch för säsongen. På tisdag i nästa vecka börjar allvaret, och på söndagen i samma vecka startar äntligen Premier League för United.

United har fyra tävlingsmatcher i augusti, sedan kommer landslagsuppehåll. Detta är matcherna,

Tisdag 2017-08-08 20.45
Real Madrid (neutral plan)
Uefa Super Cup

Söndag 2017-08-13 17.00
West Ham United (hemma)
Premier League

Lördag 2017-08-19 13.30
Swansea City (borta)
Premier League

Lördag 2017-08-26 18.30
Leicester City (hemma)
Premier League

Gustav Brinck-Larsen | 17:39 Fortfarande lugnt

Drygt tre timmar till matchstart och det är fortfarande väldigt lugnt. Ingenting om startelvor eller annat har börjat läcka. Ingen officiellt anledning till att Lingard missar även denna match har getts, men det spekuleras i att det är en säkerhetsåtgärd på grund av en mindre åkomma. Troligtvis inget som skall störa inför nästa vecka.

För den som är intresserad av lite video från Sampdorias morgonträning finns det nedan också.

Gustav Brinck-Larsen | 16:38 Neymar

Det går ju inte att undvika att nämna det, men det ser alltså onekligen ut som att Neymar och hans pappa skall få skitmycket pengar för att flytta till Paris och spela för Paris Saint-Germain. Det har inte blivit officiellt, men Barcelona har lagt ut en officiell kommuniké på sin hemsida om att Neymar bett att få lämna, och att det kommer krävas att PSG aktiverar utköpsklausulen på 222 miljoner euro för att de skall släppa honom.

Enligt franska L’Eguipe skall United ha aktiverat klausulen förra sommaren (som då låg på 190 miljoner euro) och även varit överens med Neymar om ett personligt kontrakt, men att brassen drog sig ur i sista stund. Hur trovärdigt detta är går att diskutera, men intressant oavsett.

Nu ser det alltså ut att bli Paris, betalat av Qatar, och det pratas också om att han skall bli poster boy för VM 2022 som går just i Qatar. Vi lär väl få mer nyheter under kvällen och morgondagen.

Gustav Brinck-Larsen | 15:31 Matic lär känna sina nya polare

Antonio Valencia har twittrat ut en bild från resan till Dublin. Matic står för fotograferandet (vad det ser ut som), och vi kan konstatera att det är en bild mycket många centimeter samt mycket muskler, men inte minst en hel del fotbollskunnande.

Gustav Brinck-Larsen | 15:11 Sampdoria på plats

Enligt Sampdorias egen hemsida är laget på plats i Dublin sedan igår. De skall också ha (eller, har haft vid det här laget) en morgonträning innan de gör sig redo för match på kvällen.

Dessvärre har de inte listat de spelare som är på plats, och att ta Sampdoriaspelare baserat på hur de ser ut är en kunskap jag saknar, så exakt trupp de har med får vi avvakta med.

Däremot får vi säga grattis på deras tränare, Marco Giampaolo som fyller 50 år idag. Otur att behöva göra det med en förlust.

Gustav Brinck-Larsen | 14:30 Dagens trupp

Manchester Evening News var som vanligt på plats för att fotografera de spelare som reste till bortamatchen. Detta är truppen som flög:

Målvakter: David de Gea, Joel Pereira

Försvarare: Antonio Valencia, Timothy Fosu-Mensah, Chris Smalling, Eric Bailly, Axel Tuanzebe, Victor Lindelöf, Phil Jones, Daley Blind, Matteo Darmian

Mittfältare: Scott McTominay, Marouane Fellaini, Michael Carrick, Nemanja Matic, Andreas Pereira, Paul Pogba, Ander Herrera, Juan Mata, Henrikh Mkhitaryan

Anfallare: Marcus Rashford, Anthony Martial, Romelu Lukaku

23 spelare alltså. De etablerade som saknas är Sergio Romero och Jesse Lingard, dessutom spelade Demetri Mitchell match med reservlaget igår och är därför inte heller han med i truppen.

Hela nio spelare i truppen får räknas som försvarare, därför är det inte omöjligt att det blir fem backar en halvlek. Dock spelade Mourinho Axel Tuanzebe som mittfältare några gånger i våras, och även Fosu-Mensah skulle kunna kliva upp, även om Mourinho verkar se honom som andraval på högerbacken. Så, vi får se.

Gustav Brinck-Larsen | 13:53 We finish in Dublin

Barcelona, Real Madrid och City på olika platser i USA, förra året var det Borussia Dortmund i Shanghai och Galatasaray i Göteborg.

Att United ikväll möter Sampdoria i Dublin ligger därmed på övre halvan om man skall ranka de rent fotbollsmässigt logiska platserna som United träningsmatchat på sedan Mourinho tog över.

Men, som jag skrev i införrapporten igår, det är den moderna fotbollens logik. Skicka två storlag (vi är snälla mot Sampdoria i det här fallet) till en ort där det finns fans och spela 45 minuter okej fotboll, sedan byter ni häcken av er, duschar och drar hemåt igen.

Men när det är Manchester United som spelar riktas naturligtvis våra och många andras blickar ditåt, kanske ännu mer en dag som denna när det rör sig om lagets sista träningsmatch den här sommaren. Om en vecka är det titelmatch och fem dagar efter det står West Ham och knackar på vid Old Trafford. Så, jämfört med matcherna mot Galaxy och Real Salt Lake, och faktiskt även de mot Real, City och Barca, har denna match en helt annan tyngd än mig. Ja, jag tror fortfarande att vi får se en match som byts sönder i andra halvlek (om inte alla byten sker i halvtid) och att tempot därför kommer gå ner ju längre matchen går. Men å andra sidan vet spelarna att detta är sista chansen att i match imponera på Mourinho innan portugisen skall ta ut sin första tävlingstrupp, så det är nu det gäller.

Dessutom, Nemanja Matic är med i truppen vilket bör garantera en debut för honom ikväll. Allt annat vore konstigt.

Så, det finns en del roligheter att ta med sig till den här matchen. Förutom Matic slänger jag också ett extra öga på Smalling-Lindelöf, som jag hoppas får spela mer än 45 minuter ihop i en fyrbackslinje. Dessa herrar kommer stå som mittförsvarare mot Real Madrid i Supercupen, då både Bailly och Jones är avstängda. En solid insats där hade därför varit oerhört skönt.