Snackisar efter Real Madrid – Manchester United 2-1

Embed from Getty Images

Generalrepetitionen inför söndagen är avklarad. Manchester United föll med 2-1 i Skopje mot ett Real Madrid som visade varför man är mästare i den större turneringen. Spanjorerna gjorde vad man behövde och avgick med segern mot ett United som såg trevande ut både i backlinjen och sett till formationen. Eric Bailly saknades mer än lovligt denna heta kväll i Makedonien. 

Formationen

En av de större frågorna inför avspark i Skopje var huruvida José Mourinho skulle matcha en elva till formationen likt den i Dublin. Svaret blev ja, typ. Vid blotta åsynen kunde man ha sagt 4-3-3 med Lindelöf och Smalling i mittlåset med Darmian och Valencia på varsin kant med Lingard och Mkhitaryan runt Lukaku. Nu blev det trots allt mer av en 5-3-1-1 defensivt där Valencia och Lingard tog varsin kant och där Mkhitaryan smög bakom Lukaku. Exakt vilka order spelarna hade i det defensiva spelet låter i vara osagt då Lingard inte direkt gjorde det defensiva hemjobbet om tanken var att spela honom längre ner än brukligt. Efter att spelarna fått i sig några klunkar vatten efter pass en halvtimme normaliserades läget något (om det uttrycket tillåts) och United gick in för en fyrbackslinje.

I andra halvlek syntes åter fembackslinjen, och det var i sanning en märklig syn att se Marcus Rashford så långt ner i planen efter bytet. Ja, tanken var självfallet att plocka av en varnad och dålig Lingard för att få in fart, men defensivt hade United väldigt lite att hämta på vänsterkanten denna kväll. Högerkanten somnade även den bort i andra, och är det något United behöver jobba på är det farten, OM man nu ska behålla tänket med fem man bakåt.

Embed from Getty Images

Nyförvärven

José Mourinho matchade alla tre nyförvärv inför säsongen från start. Victor Lindelöf fick platsen bredvid Smalling i mittlåset, Nemanja Matic klev in tillsammans med Paul Pogba och Ander Herrera centralt och Romelu Lukaku agerade ånglok på topp. Hur det gick? Lindelöf kan ingalunda lastas för ett offsidemål i första halvlek och är sedan en del av kollektivet som inte lyckas vid 2-0. Matic blandade och gav. Han satte in tacklingar ingen satte in på Uniteds mittfält fjol (möjligen Fellaini då, men han räknas knappt) men hängde också farligt i hasorna på Modric in i boxen i ett läge som kunde ha gett Real en straff i första. Får till en vad vi kan kalla för assistpoäng i andra. Lukaku? Aningen isolerad utan de där rätta insticken från Mkhitaryan i första. Ett avslut över i andra följdes av målet, där han högg påpassligt på returen efter att Matic avslutat i andra. Skönt och viktigt.

Embed from Getty Images

Bytena

Jesse Lingard var kanske den största överraskningen från start. Han misslyckades helt på sin vänsterkant, drog på sig halvlekens enda varning och blev utbytt redan i paus. Marcus Rashford bidrog med fart och intensitet till vänster och hade sin del i reduceringsmålet. Kunde (och borde) ha kvitterat i 81:a när han fick ett friläge med Navas. Transferryktade Marouane Fellaini verkade vilja bevisa att han ska en tröja i United i år när han bytte av en tämligen osynlig Ander Herrera. Stångades bra på offensiv tredjedel och kom också till avslut. Hade den goda smaken att skalla Ramos i bakhuvudet med kvarten kvar och såg ut som Döbeln vid Jutas efter att ha blivit omplåstrad. José Mourinho utnyttjade sedan inte sitt tredje byte, vilket väl förvånar en del med tanke på den stundande ligapremiären och då det hetat att Matic inte är i form för 90 minuter.

Embed from Getty Images

Målen

Vi har redan avhandlat det första. Casemiro får stå halvmetern offside när han spelas fram till 1-0-målet. United har då Smalling och Lindelöf som tittar boll medan brassen ges möjligheten att smyga in bakom. Hårt för linjedomaren att ta? Kanske. Synonymt och rättvist? Ja, så kändes det. 2-0-målet är sedan frukten av en icke samspelt och alltför obeslutsam backlinje. Isco trycker bort Valencia efter att Matic tappat boll och De Gea är chanslös på avslutet. 2-1 är resultatet av att Rashford jobbat boll ute till vänster, hittat Matic som har bra tryck i avslutet. Navas stöter ut bollen rakt i gapet på Lukaku som får göra sitt första tävlingsmål för United.

Embed from Getty Images

 

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS