Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens inför West Ham: Vi kan vinna ligan, vi är redo

Två dagar till premiär! Idag höll José Mourinho presskonferens inför Manchester Uniteds Premier League-premiär mot West Ham på söndag. Managern kan meddela att alla spelare – undantaget den långtidsskadade trion Rojo, Shaw och Young – är tillgängliga för spel.

Mourinho tycker att United är redo för säsongen och att United kan vinna ligan. Managern menar dock att sex andra lag också kan vinna ligan. Fler nyförvärv? Gärna.

Vad skulle det betyda att bli mästare? ”Jag tror att det är målet för alla topplag. Och för alla topplagens managers.”

Om truppen: ”Vi har adderat tre spelare, en försvarare, en mittfältare och en offensiv spelare. Men till början på säsongen har vi också förlorat spelare. Vi förlorade Marcos Rojo, Luke Shaw, Ashley Young, vi förlorade Zlatan Ibrahimovic, vi förlorade spelare till skador.

”Mellan spelarna vi förlorade och de vi fick är vi i en liknande situation [som förra året] med mer erfarenhet av att arbeta tillsammans och en bättre försäsong än förra året. Med självförtroende efter att ha vunnit en europeisk turnering och att ha tagit oss tillbaka till Champions League. Så motivationen är större, självförtroendet är större. Så jag skulle säga att jag är nöjd med att börja ligan den här helgen.

”Vår försäsong var komplett. Vi är redo!”

Kan ni vinna ligan? ”Ja, det kan vi. Europa League är inte Champions League.” Mourinho tycker att det var svårt att motivera spelarna inför Europa League-matcherna, nu kommer det av sig självt.

”Jag skulle säga att sju lag slåss om titeln och 20 lag som slåss om segern varje vecka, varje match. Det här är inte som någon annan liga. Vi kommer att slåss.”

Om Zlatan Ibrahimovic: ”Han behöver tid att rehabilitera sig. Det är inget brådskande. Vi är inte desperata att få det klart eller inte klart. Han var tydlig genom att visa att det han gjorde förra säsongen inte var tillräckligt. Vi har konversationer och diskuterar om han ska stanna under den andra delen av säsongen.”

Fler nyförvärv? ”I min initiala analys, från januari och framåt, tänkte jag på fyra spelare. Jag är inte svår att jobba med, även om ni [journalisterna] får det att se annorlunda ut. Jag förstår hur marknaden ser ut. Jag förstår att min klubb genom att göra 75 procent av vad jag bad om gjorde det väldigt bra.

”Jag tycker inte att jag är i en position att gråta, gnälla, protestera. Jag är inte i en position att säga att jag inte är nöjd. Jag är nöjd att klubben kunde göra 75 procent innan säsongen började. Om de sista 25 procenten inte kommer så kommer jag inte gnälla. Vi ska försöka vinna alla matcher vi spelar.”

Kan den sista spelaren vara en ytterback? ”25 procent betyder en av fyra. Det betyder en av fyra.

”Vi fick en mittback som kan spela på många andra positioner, det är viktigt. Victor kan spela högerback, han kan spela på det centrala mittfältet. Vi fick en central mittfältare, vi fick en anfallare.

”Givetvis är de återstående 25 procenten en annan spelare som spelar på kanten. Men vi har spelare. Om vi inte kan förstärka laget har vi folk som vi litar på och vi går för det.”

Under försäsongsturnén sa Mourinho att han önskade sig en offensiv spelare. Nu öppnar han alltså även för en ytterback.

Skadeläget: Till MUTV säger Mourinho att Marcos Rojo, Luke Shaw och Ashley Young är ute men övriga spelare är tillgängliga. Tidigare har Mourinho sagt att Shaw kan vara tillbaka i september, Young i oktober och Rojo i december.

Bilic inför United

West Hams manager Slaven Bilic har också snackat upp söndagens match på en presskonferens.

Skadeläget: Michail Antonio spelar för reservlaget ikväll och är således inte aktuell för spel mot United. Andy Carroll, Cheikhou Kouyaté, Manuel Lanzini och Winston Reid är ute. Diafra Sakho saknar matchform.

Mark Noble är tillgänglig. Aaron Cresswell har också haft problem men diskuterades inte. Får förmodas vara tillgänglig. Javier Hernández är ”inte 100 procent” men tillräckligt bra för att spela.

Om United: Laget är förbättrat med stora nyförvärv. En titelkandidat.

Rose på agendan?

Danny Rose gav en laddad intervju i en av de engelska blaskorna. Där uttryckte han missnöje med hur Tottenham agerar på transfermarknaden och lönerna som klubben ger till sina spelare. Han passade även på att nämna att han har för avsikt att flytta norrut innan karriären är över (han kommer från norra England och längtar hem).

Idag tvingades Rose krypa till korset och be om ursäkt.

Rapporter säger emellertid att Rose ska ha fått stöd av sina lagkamrater. Ingen tvekan om att Tottenhams spelare är sämre betalda än kollegorna i andra klubbar och det kan nog bli svårt för Tottenham att behålla sina bästa spelare om de inte börjar betala bättre.

Roses kommentarer förde genast med sig spekulation om att han är på gång till United. Enligt Duncan Castles ska Mourinho nu prioritera att värva en vänsterback.

Huruvida det verkligen är möjligt att värva Rose är en annan femma. Tottenhams ordförande Daniel Levy är en erkänt svår förhandlare och han lär inte uppskatta Roses utspel. Den potentiella effekten Rose kan få med sitt uttalande är därmed att Levy helt sonika slänger på ett gäng pund på en potentiell övergångssumma. Sannolikt? Troligen inte.

Och som vi minns från i december:

Danny Rose, you’re a wanker, you’re a wanker.

Liverpools Philippe Coutinho har samtidigt lämnat in en transferbegäran.

Detta bara timmar efter att Liverpool officiellt gick ut med att Coutinho under inga omständigheter är till salu.

Cuplottning i Kina

Manchester United går in i omgång 3 i ligacupen. Den omgången kommer att lottas i Kina torsdagen den 24 augusti. Det är samma dag som Champions League ska lottas men det är ju ingen tvekan om att ligacuplottningen är den vi kommer att följa med störst intresse.

Ny väggmålning i singing section

Korridorerna i Manchester Uniteds singing section har inför den här säsongen snyggats till rejält. Det är supportrar som har samlat in pengar för att måla väggen med klubbens goda minne.