Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Kaosförsvar i Arsenal, Chelsea och Liverpool

Premier League är, på sätt och vis, igång! På fredagen startade ligan då Arsenal vann mot Leicester. På lördagen följde sju matcher, där Liverpool tappade poäng och mästarna Chelsea förlorade. Totalt bjöd omgången mestadels på bedrövligt försvarsspel, vilket borgade för stor underhållning.

På riktigt börjar det givetvis först imorgon, klockan 17.00, då Manchester United välkomnar West Ham United till Old Trafford.

Arsenal – Leicester 4-3

Premier League fick en flygande start på fredagskvällen. Ligan var inte ens två minuter gammal när Arsenals nyförvärv Alexandre Lacazette nickade in ledningsmålet. Hemmajublet sattes dock i halsen, Okazaki kvitterade bara tre minuter senare och efter knappa halvtimmen tog gästande Leicester ledningen genom Vardy.

Welbeck kvitterade på tilläggstid i första halvlek men Leicester tog ledningen på nytt, då Vardy slog till.

Där var det roliga tyvärr över. Arsenal stod för en mäktig vändning i slutskedet, då Ramsey och Giroud säkrade tre poäng för hemmalaget. Även om det avgörande målet (eller om det var det tredje?) föregicks av en solklar handboll av Özil. Same old Arsenal.

Embed from Getty Images

Förmågan att inte ge upp verkar Arsenal ha kvar. Försvarsspelet är det sämre med. Dock ska det påpekas att det inte direkt var den ordinarie backlinjen som ställde upp igår.

Trots att Arsenal vann var det onekligen en mycket underhållande premiär!

Watford – Liverpool 3-3

Försvarsspel? Nej, det återfinns inte på agendan. När Watford skulle premiärspela dröjde det dock hela åtta minuter innan bollen låg i nät. Då genom en omarkerad Okaka på hörna. Mané tryckte in 1-1 efter en halvtimme men Watford återtog omgående ledningen.

Efter 55 minuter kände Gomes att det var tid för en straffräddning, så han vräkte korkat nog ner en motståndare i straffområdet. Det han inte hade kalkylerat med var att Firmino skulle göra mål. Ett par minuter senare fick Gomes plocka bollen ur nät igen, då debuterande Salah kvitterade.

Sedan spelade gästerna av matchen… Och Watford verkade rätt nöjda med en uddamålsförlust… Plötsligt fick Watford dock en fast situation. Det gav hörna och då tryckte Brios – offside? – in 3-3. Hihihi.

Embed from Getty Images

Chelsea – Burnley 2-3

Mästarna Chelsea öppnade… inte bra. Efter en kvart blev lagkapten Gary Cahill utvisad mot Burnley. Tio minuter senare gjorde Vokes 1-0 för gästerna. Sedan gjorde Ward 2-0 och så slog Vokes till igen.

Embed from Getty Images

I den andra halvleken var Chelsea bättre. Morata, som Conte eventuellt bänkat i protest mot ägarna, skickade in en reducering. Sedan var Christensen ytterst när en ny reducering men då slängde sig Morata fram och petade till bollen en sista gång. Därmed kunde linjedomaren vifta för offside. Med tio minuter kvar att spela blev Fàbregas utvisad efter ett mindre klokt agerande.

Burnley totala förfall fortsatte dock. Trots två man mindre dominerade Chelsea och Luiz tryckte in en andra reducering. Panik i Burnley de höll undan och mästarna inledde med förlust.

Crystal Palace – Huddersfield 0-3

Nykomlingen Huddersfield tog en stor seger borta mot Crystal Palace, där Manchester United-lånet Timothy Fosu-Mensah debuterade. Fosu-Mensah svarade för vad vi i maj kommer att summera som en av säsongens bästa tacklingar. Men det var det roliga som Palace hade.

Embed from Getty Images

Huddersfield skickade in tre bollar i nät och Palace kontrade med noll mål.

Everton – Stoke 1-0

Wayne Rooney gjorde comeback för Everton. Rooney slog till med matchens enda mål i segern mot Stoke.

Embed from Getty Images

Southampton – Swansea 0-0

Southampton hade 29-4 i avslut mot Swansea. Men bara två på mål och ett i trävirket. Inga mål.

West Brom – Bournemouth 1-0

West Brom inledde med en övertygande 1-0-seger mot Bournemouth.

Brighton – Manchester city 0-2

Underhållningen var definitivt slut när det var dags för Brighton att spela mot Manchester city. Pep Guardiolas lag höll bollen och väntade på att motståndaren eller domaren skulle begå misstag. Taktiken misslyckades när Gabriel Jesus volleysmash i nät underkändes. Men i andra halvlek klev motståndarna fram med avgörande misstag. Först gav Stephens vansinnigt bort bollen och city tog ledningen. Sedan nickade Dunk snyggt in bollen i nät, det var ju bara det att det var i eget nät. För att verkligen understryka att hemmalaget gav city segern så passade målvakt Ryan också på att göra en grov tavla på det andra målet.

Sammantaget inget snack om att city var det bättre laget. Medan övriga topplag hade problem så var känslan under 90 minuter att city skulle vinna.

Newcastle – Tottenham

Spelas söndag 14.30.

Manchester United – West Ham

Söndag 17.00!