Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lindelöf får vänta; Valencia har knäproblem; deadline kan flyttas; Zlatan tia; Moss dömer

Att Victor Lindelöf inte fick vara med i Manchester Uniteds matchtrupp mot West Ham skapade stora rubriker i Sverige. Även i England diskuteras frågan och det mesta tyder på att Lindelöf får finna sig i att vara utanför laget den närmaste framtiden.

I andra nyheter rapporteras att Antonio Valencia har knäproblem som vägrar försvinna, att transfer deadline day nästa år kan flyttas och att Jon Moss ska döma Uniteds match mot Swansea på lördag.

Lindelöf får vänta på chansen

Victor Lindelöf fick inte vara med mot West Ham och det kan dröja tills han får chansen igen (ja, han lär förstås få speltid i Champions League-premiären, då Eric Bailly och Phil Jones är avstängda).

James Ducker på Telegraph drar paralleller till fallet Henrikh Mkhitaryan. Armeniern fick bara sporadiska chanser förra hösten och det var egentligen först i november som han etablerade sig en man för startelvan. Dock ska nämnas att Mkhitaryan hade skadeproblem.

Lindelöf imponerade inte under försäsongen och han var heller inte bra mot Real Madrid i Uefa Super Cup. Enligt Ducker ska Lindelöf också ha varit svag på träning.

Inte tu tal om att Lindelöf kommer att få chansen vad det lider. Men vi lär få vänta. Under tiden förefaller Bailly och Jones vara Mourinhos förstaval.

Valencia har knäproblem

I samma artikel som ovan nämner Ducker att Antonio Valencia knäproblem som vägrar ge med sig. Högerbacken ska regelbundet behöva vårda sitt knä med is.

Skadan tycks inte hämma Valencia på planen men United ska vara angelägna att se till att Valencia inte slits ut. Månne kan det betyda regelbunden frånvaro för högerbacken. Det i sin tur skulle också kunna ge en öppning för Lindelöf som vikarierande högerback. Timothy Fosu-Mensah vikarierade för Valencia under försäsongen men är ju i Crystal Palace på lån nu. Matteo Darmian är också ett alternativ, men han tycks just nu slåss om vänsterbacksplatsen.

Transfer deadline day kan flyttas fram

I England rapporterar i stort sett alla, till exempel Times och Telegraph, att Premier League i september ska rösta om att flytta fram transfer deadline day. Ändringen skulle i så fall införas inför nästa säsong och innebära att lagen måste värva klart innan Premier League-säsongen börjar.

Det påstås att de flesta klubbarna ska stå bakom förslaget men Watford uppges vara motståndare. För att det ska införas krävs att 14 av 20 klubbar röstar för förändringen, vilket bedöms som troligt.

Problemet om förändringen genomförs är att detta bara kommer att gälla i England. Därmed kommer det när säsongen drar igång fortsatt vara möjligt för utländska klubbar att värva spelare från England.

Om Premier League ändrar är det möjligt att EFL (Championship, League One och League Two) följer efter.

Personligen tycker jag att det egentligen är en självklarhet att det ska vara färdigvärvat när säsongen drar igång. Det blir dock intressant att se vad den praktiska effekten av en förändring skulle bli.

Zlatan tionde bäst

Zlatan Ibrahimovic var den tionde bästa spelaren i Europa förra säsongen. Det har Uefa kommit fram till. Uefa ska i samband med Champions League-lottningen den 24 augusti utse årets bästa spelare. Gianluigi Buffon, Cristiano Ronaldo och Lionel Messi tog plats på kortlistan efter en omröstning bland journalister och tränare.

Platserna bakom topptrion har redan meddelats och vi noterar Zlatan Ibrahimovic på tionde plats. Därmed är Zlatan ensam spelare från Premier League på listan.

I omröstningen har samtliga prestationer, för klubb- och landslag, beaktats.

Moss dömer på lördag

Jon Moss, tvivelsutan en av de sämre domarna i Premier League, kommer att döma Manchester Uniteds bortamatch mot Swansea på lördag. Moss får sällskap av Smart och Halliday som assisterande domare medan Jones går som fjärdedomare.

Moss har gjort 18 Unitedmatcher (14-2-2). Tre av fyra poängtapp kom förra säsongen, senast 2-1-förlusten mot Tottenham i maj.

Swansea har haft Moss 25 gånger (7-6-12). Senast i april då de förlorade med 3-1 hemma mot Tottenham.

Moss har dömt ett möte mellan United och Swansea. Det var den 2 januari 2016, då United vann med 2-1 på Old Trafford, efter mål av Martial och Rooney.