Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Carrick manar till tålamod; slutet avgörande för Pogba; Pereira om Pereira

Vi är mellan två Manchester United-matcher och i väntan på att uppsnacket inför Swansea på lördag ska dra igång på riktigt dyker det upp lite smått och gått om det ena och det andra.

Carrick manar till tålamod

Lagkapten Michael Carrick fick finna sig i att se matchen mot West Ham från läktaren. Han var en av fem spelare som ställdes utanför laget. Förutom Carrick var det den svenska försvararen Victor Lindelöf, talangerna Andreas Pereira och Axel Tuanzebe samt tredjemålvakten Joel Pereira som inte fick plats i matchtruppen i söndags. I tillägg saknades Marcos Rojo, Luke Shaw och Ashley Young, men de är ju skadade.

Carrick känner dock ingen stress: ”Vi har en fantastisk trupp. Det är en lång säsong och det kommer att finnas många matcher.”

Den här säsongen är Carrick lagkapten: ”Det är en stor ära för mig, det är väldigt speciellt att vara i den positionen jag är i,” säger han enligt ESPN.

”Det finns givetvis mer ansvar men jag tycker att det är naturligt. […] Du kan inte plötsligt förändra dig för att du hamnar i en annan roll. Du måste vara dig själv och respektera alla grabbarna som jag gör.

”Det är en oerhörd känsla. Det är svårt att förklara den känslan. Det är tufft att förklara men det är en skön känsla att ha.”

Pogba: Det är slutet som räknas

Premiären mot West Ham gick enligt alla planer men Paul Pogba vill inte dra för stora växlar, det är ju positionen i maj som räknas, inte den i augusti.

”Du kan se mot West Ham att alla kommer överens bra och spelade för varandra. Det var en utmärkt start på säsongen men det som spelar roll är slutet. Vi har börjat bra men vi måste fortsätta så här.

”Matic var en nyckelspelare och Romelu gjorde två mål så det är vad vi ville ha och vad vi förväntar oss. Men det är bara en match.”

Pogba säger också att han trivdes i rollen bredvid Matic, där han framför allt kunde koncentrera sig på offensiven.

Förra säsongen handlade det gärna om prislappen men nu menar Pogba att han istället får svara på frågor om fotboll.

ESPN: Inga fler affärer att vänta

Enligt ESPN:s Mark Ogden är det inte troligt att Manchester United kommer att värva någon mer spelare innan transferfönstret stänger. Managern José Mourinho ska ha bestämt sig för att inte finansiera fler värvningen genom att sälja spelare.

Det påstås att Mourinho behöver sälja minst en spelare om han ska värva. Mourinho är ovillig att göra det, då han inte vill störa harmonin som finns i truppen. Istället ska Mourinho föredra att handla i januari.

Spelare som Anthony Martial, Chris Smalling, Matteo Darmian och Marouane Fellaini har en kamp framför sig om de ska spela regelbundet den här säsongen. Att sälja Smalling eller Darmian ska emellertid inte vara aktuellt, med tanke på skadorna på Rojo, Shaw och Young.

I relaterade nyheter menar BBC:s Simon Stone att inget tyder på att United ska lyckas värva Ivan Perisic.

Pereira om Pereira

Avslutningsvis ett videoklipp med Andreas Pereira och Joel Pereira.