Inför: Swansea City – Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United beger sig mot sydväst med adress Liberty Stadium i den andra omgången av Premier League. Man gör det med gott självförtroende efter en övertygande 4-0-seger mot West Ham i premiären. Motståndarna Swansea City inledde med 0-0 borta mot Southampton i den första omgången. Upplagt för United? Ja. 

Manchester United

Manchester United inledde ligasäsongen 2017-18 på ett synnerligen övertygande sätt genom 4-0 hemma mot West Ham i söndags. Nu reser man till  Wales för att öppna omgång två som serieledare. Mycket var bra mot West Ham, samtidigt som den matchen nu är glömd och inte betyder någonting om det inte blir seger i eftermiddagsmötet med Swansea. Samma frenesi, fart och finess behövs för att ta tre poäng nu och fortsätta på den inslagna vägen. United hade svårt mot de sämre lagen förra säsongen och då Swansea klassas som ett lag för botten är det upp till bevis nu. José Mourinhos presskonferens gav vid handen att inga nya skador uppstått jämfört med i söndags, varför han väljer ur samma trupp som då. Luke Shaw och Ashley Young kommer att delta i reservlagsmatchen på måndag och närmar sig comeback.

Embed from Getty Images

David De Gea fortsätter i målet och framför honom lär det inte finnas mycket till alternativ jämfört med senast. De heter egentligen Matteo Darmian och Chris Smalling. Italienaren kan tänkas ersätta en rätt svag Daley Blind som vänsterback, men att Smalling skulle peta Phil Jones eller Eric Bailly får ses som osannolikt. Det betyder också att det är tveksamt huruvida Victor Lindelöf tar plats på bänken. På mitten kan Ander Herrea eller Marouane Fellaini ersätta Juan Mata och framåt tävlar Anthony Martial kanske främst med Henrikh Mkhitaryan om en startplats jämfört med i söndags. Armeniern var två assist till trots trea offensivt bakom Marcus Rashford och Romelu Lukaku.

Embed from Getty Images

Ovan nämnda spekulationer förutsätter att Mourinho väljer en 4-3-3-formation likt den mot West Ham. Med tanke på utfallet då och med tanke på att den mer defensiva 5-3-2 kanske är tänkt att användas mot starkare lag kan vi utgå från att åtminstone formationen behålls på lördag.

Möjlig startelva:

De Gea
Valencia, Bailly, Jones, Darmian
Herrera, Matic
Pogba
Rashford, Lukaku, Martial

Swansea City

Motståndarna Swansea City klarade kontraktet med ett nödrop förra säsongen efter att ha bytt tränare två gånger om. De amerikanska ägarna Jason Levien och Steve Kaplan har inte gjort några överdrivet stora försök att övertyga fansen om att man tänker undvika bottenträsket i vår. I veckan skeppade man iväg Gylfi Sigurdsson till Everton och även om han inbringade ett antal sköna miljoner behöver walesarna få in en del nytt blod den kommande veckan. Premiären mot Southampton slutade 0-0 och det blev rätt uppenbart att man saknar Fernando Llorente rätt mycket.

Polacken Lukasz Fabianski är obestridbar ett i målet och lär ha Martin Olsson, Alfie Mawson, Federico Fernandez och Kyle Naugthon framför sig i försvaret. På mittfältet är frågetecknen fler för Paul Clement. Leon Britton utgick skadad senast och är ett frågetecken. Ki Sung-Yeung och Nathan Dyer går också skadade, varför det inte är osannolikt att nyförvärvet Roque Mesa (från Las Palmas) får speltid.

Embed from Getty Images

I övrigt lär Wayne Routledge, Leroy Fer och Tom Carroll ligga bäst till för att ta de övriga mittfältspositionerna. Framåt, i Llorentes frånvaro, lär Clement fortsätta med Jordan Ayew och Tammy Abraham. Chelsealånet Abraham rosade marknaden i Bristol ifjol medan Ayew inte fick det att lossna i Aston Villa.

Möjlig startelva:

Fabianski
Olsson, Mawson, Fernandez, Naughton
Carroll, Mesa, Fer, Routledge
Abraham, Ayew

Historik

Swansea hör till klubbarna som Manchester United inte har överdrivet bra statistik mot, även om den är på plus. På totalt 29 matcher har United 13 segrar mot Swanseas tio. I ligan är raden 7-2-3. Senaste mötet lagen emellan spelades på Old Trafford i april. Den matchen slutade 1-1 efter att två flyktade spelare (Rooney och Sigurdsson) gjort mål på straff respektive frispark. Senaste mötet i Wales vann United med 3-1 i november ifjol. Paul Pogba stod för ett och Zlatan för två mål den gången. I de fyra senaste bortamatcherna har United två vinster och två förluster.

Visste ni att…

..Swansea inte har hållit nollan mot United sedan i december 1982. Det ger 14 matcher med minst ett insläppt mål.

Matchfakta

Swansea City
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 2
Tid: Lördagen den 19 augusti 2017, 13.30
Plats: New Stadium Swansea, Swansea
Teve: Viasat Sport Premium, Vipaplay

Manchester United

Skador:

  • Rojo (knä, december)
  • Shaw (fot, september)
  • Young (muskel, oktober)
Tveksamma:

  • inga tveksamma
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 1:a 1-0-0 4-0 3
Borta:
Bästa målskytt: Lukaku (2)
Disciplin: 2 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O 23/7 Real Madrid N TR 1-1 [1]
F 27/7 Barcelona N TR 0-1
V 30/7 Vålerenga B TR 3-0
V 2/8 Sampdoria N TR 2-1
F 8/8 Real Madrid N SC 1-2
V 13/8 West Ham United H PL 4-0
[1] United vann 2-1 på straffar.

Swansea City

Skador:

  • Dyer (häl, mitten september)
  • Llorente (knä, ev. 28 augusti)
  • Ki (armbrott, slutet september)
Tveksamma:

  • inga tveksamma
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 12:e 0-1-0 0-0 1
Hemma:
Bästa målskytt: inga mål
Disciplin: 1 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O 16/7 Philadelphia U B TR 2-2
V 20/7 Richmond K B TR 2-1
O 23/7 N Carolina B TR 0-0
V 29/7 Birmingham B TR 2-0
V 5/8 Sampdoria H TR 4-0
O 12/8 Southampton B PL 0-0

United mot Swansea

Totalt: 29 13-6-10 46-34
Premier League: 12 7-2-3 21-12
Borta: 14 3-3-8 17-21
SENASTE MÖTENA
F 2015-08-30 B PL 1-2
V 2016-01-02 H PL 2-1
V 2016-11-06 B PL 3-1
O 2017-04-30 H PL 1-1
SENASTE BORTAMATCHER
V 2013-08-17 B PL 4-1
F 2015-02-21 B PL 1-2
F 2015-08-30 B PL 1-2
V 2016-11-06 B PL 3-1

Domare: Jon Moss

Assisterande: Smart, Halliday, fjärdedomare: Jones
M
PL 2017/18: 1 4 0 0 0
PL 2016/17: 30 119 0 3 4
PL totalt: 144 489 12 10 43
Snitt (2016-18): 4,0 0,00 0,10 0,13
Alla domare 2016/17: 3,6 0,05 0,06 0,21
M V O F
Dömt United: 18 14 2 2
Dömt Swansea: 25 7 6 12

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS