Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Shaw och Young spelar på måndag; plus Matic, Bailly, kontrakt för Shaw

Tiden till nästa Manchester United-match rullar på. Om mindre än ett dygn befinner sig José Mourinhos mannar i Wales för att göra slarvsylta av Swansea City i Premier Leagues andra omgång.

Mourinho har idag pratat med media inför morgondagens match.

  • Skadeläget: Luke Shaw och Ashley Young kommer båda kommer att spela för reservlaget på måndag.
  • Inga värvningar: Mourinho tror inte på fler nyförvärv innan fönstret stänger.
  • Svår match: Mourinho förväntar sig svårigheter imorgon.

I andra nyheter så surras det återigen om Ivan Perisic medan Luke Shaw påstås få förlängt kontrakt. Usain Bolt kommer emellertid inte att visa upp säg på Old Trafford den 2 september. Dessutom en snabbis från Paul Clements presskonferens och några vackra ord från Eric Bailly.

Mourinhos presskonferens inför Swansea

José Mourinho har snackat upp morgondagens match på en presskonferens och i en intervju med MUTV.

Skadeläget: ”Alla är okej.”

Shaw och Young snart tillbaka: ”Nästa vecka, på måndag, i U23-matchen [mot Swansea], kommer Luke Shaw och Ashley Young spela sina första tävlingsminuter den här säsongen. Det är som en försäsongsmatch för dem. Men det är goda nyheter för när de kan spela med U23 är det för att de hela förra veckan tränade med oss. Så de kommer båda [tillbaka].”

Realistiskt är väl att varken Shaw eller Young är aktuella för spel mot Leicester den 26 augusti men att de är tillgängliga efter landslagsuppehållet. När det gäller Young så är det klart bättre än förmodat, då det tidigare har talats om comeback i oktober.

Om Swansea: ”[Paul Clement] räddade laget. De hade en tuff situation men klarade sig kvar i Premier League. De gjorde det bra. Den här säsongen tycker jag att de började bra, för en poäng borta mot ett bra lag som Southampton är ett väldigt positivt resultat för dem. Så jag väntar mig en svår match, deras första hemmamatch. De kämpar, som alla, hårt för att få ett resultat mot ett topplag. Jag förväntar mig svårigheter.”

Om att transferfönstret eventuellt flyttas: ”Jag hade möte med representanter för Premier League och gav min åsikt. Klubbarna kommer att rösta och jag tycker givetvis att beslutet fattas demokratiskt.” Mourinho räknar med att han kommer att diskutera frågan med Ed Woodward. Som en fotbollsmänniska skulle Mourinho önska att fönstret stängdes innan säsongen drar igång. Han tror inte att det skulle vara ett överdrivet stort problem att fönstret i England eventuellt skulle stänga tidigare än i de andra ligorna.

Är det svårt när truppen förändras under säsong: ”Inte för mig specifikt. Men jag kan tänka mig att vissa managers inte har min situation. Min klubb har gjort det fenomenalt bra. Jag hade fyra mål och fick tre innan säsongen började. Spelarna jag har i truppen, det finns ingen tvekan. Vi är direkta med dem.”

Mourinho säger att spelarna vet att de inte kommer att få något överraskande besked den sista dagen under fönstret, alla spelare vet vad Mourinho tycker. När Timothy Fosu-Mensah lånades ut så var det innan säsongen började.

Fler nyförvärv? ”Jag tror inte att [det]. Om inget händer, som tar oss till marknaden igen. Jag sa till Mr Woodward: ’Min plan var fyra men var cool, ingen press från mig. Gör det du tror är bäst för klubben.’ Vi kommer att vara tillsammans igen för ett nytt transferfönster i januari och sen igen i sommar. Ingen press alls från mig, jag är nöjd med truppen vi har. Jag är redo att köra utan den fjärde spelaren. Jag är okej, jag är redo.”

Svårt att försvara titeln? ”När jag vann två i rad med Chelsea kommer jag ihåg att Manchester Uniteds manager sa att vi höjde ribban till en viss nivå som de kände att de behövde förbättra sig för att ta tillbaka titeln. Det här händer nästan varje säsong. Någon vinner, de andra är inte nöjda. De andra jobbar för att bli bättre. Sådan är situationen. Laget som vinner har den statusen, vinner de så gör de det av en anledning, de gör det för att de var det bästa laget. När ett topplag vinner titeln är de givetvis favoriter att vinna igen.”

Hybris? ”Jag är för stabil och för erfaren för att förlora min disciplin, stabilitet och tro att 4-0 gör oss till det bästa laget i landet. Vi är inte favoriter, vi är inte ett drömlag. Vi har mer självförtroende än förra året, mer arbete, mer glädje.

”Men jag är lugn, när jag ser till senaste matchen gillade jag många saker. Men utmaningen är inte att repetera resultatet utan att repetera prestationen. Bra taktisk disciplin. Bra hållen nolla, bra fotboll, bra dynamik. Vi fortsatte spela för att göra fler mål.

”Jag gillar också att de tre inhopparna, som vanligen är besvikna för att börja på bänken, de kommer in och presterar på samma nivå. Jag ser bra spelare på läktaren som inte togs ut. Jag är nöjd men det är bara början. Förra säsongen inledde vi med tre segrar och slutade sexa.”

Clement inför United

Swanseas manager Paul Clement snackade redan igår upp morgondagens match. Clement hoppas att pengarna från försäljningen av Gylfi Sigurdsson ska räcka till två eller tre nyförvärv. Han har uppenbarligen inte hängt med på transfermarknaden i sommar.

Om United: ”Ett stort test. Under min korta erfarenhet som huvudtränare i den här ligan är varje match ett massivt test. Vi åkte till Liverpool och Old Trafford och fick bra resultat förra säsongen men vi åkte till ställen som Watford och West Ham och lyckades inte, så det visar hur svårt det är.”

Clement tror att United kommer att utmana om titeln och han är överraskad att Chelsea släppte Nemanja Matic.

Om Lukaku: ”Han har varit väldigt bra, gjorde två mål på Old Trafford. Han är en allround-anfallare, kan spela med ryggen mot mål, avsluta med huvudet och båda fötterna och är ett hot in bakom [backlinjen]. En av de bästa i världen.”

Fernando Llorente är tillbaka i träning efter att ha brutit armen under sommaren. Han är emellertid inte aktuell för spel imorgon.

Sammanfattningen via Wales Online.

Matic: Manchester United är störst

”Alla vet vad Manchester United är,” säger Nemanja Matic.

”När du säger Manchester United är det annorlunda. Chelsea är också en stor klubb, Benfica är en fantastisk klubb, i Portugal är det den största. Men Manchester är Manchester.”

Ingen Bolt på Old Trafford

Det var meningen att Usain Bolt skulle spela för Manchester Uniteds legender mot Barcelona på Old Trafford den 2 september. Skadan som Bolt drog på sig i VM omöjliggör emellertid detta. Det ska dock inte uteslutas att Bolt får chansen att visa upp sig vid ett senare tillfälle.

Mourinho och Zlatan nominerade

Inför sin gala i London i oktober har Fifa nu nominerat kandidater till priserna som bästa spelare och bästa tränare. Manchester United har två nominerade: José Mourinho är nominerad till priset som årets manliga tränare och Zlatan Ibrahimovic är nominerad till priset som årets manliga spelare.

I all rimlighet kommer varken Zlatan eller Mourinho vara nära att få pris. Men med tanke på vilka som har nominerats (alla nomineringar återfinns på Fifas hemsida) så är det inte nödvändigtvis rimlighet som avgör vem som vinner. Till exempel är Pep Guardiola nominerad till priset som årets manliga tränare. Mycket märkligt, Guardiola har ju inte ens varit nära att vinna någonting det senaste året.

Mirror: United jobbar fortfarande på Perisic

Enligt Mirrors David McDonnell har Manchester United gett upp försöken att värva Ivan Perisic från Inter. McDonnell hävdar att Ed Woodward nyligen ska ha träffat Perisics agent Fali Ramadani i ett försök att pusha igenom affären.

Sannolikheten att värvningen ska gå igenom får anses vara försvinnande liten. United ska fortfarande bara erbjuda Inter 39 miljoner pund för Perisic, medan Inter kräver 48 miljoner pund.

Times: United förväntas förlänga Shaws kontrakt

Igår påstod Duncan Castles att José Mourinho var beredd att sälja Luke Shaw för att finansiera ett köp av en ny vänsterback. Enligt Paul Hirst på Times är det inte aktuellt. Hirst menar istället att United förväntas förlänga Shaws nuvarande kontrakt.

Nu är detta inte nödvändigtvis ett förtroendevotum från Mourinhos sida. Shaws nuvarande avtal löper ut om ett år men kontraktet innehåller ett optionsår. Det är det optionsåret som United förväntas aktivera.

England och Skottland slåss om McTominay

Både Englands och Skottlands landslag ska vara intresserade av Scott McTominays tjänster, det rapporterar Sky Sports. McTominay har ännu inte gjort några landskamper, på någon nivå, men är kvalificerad att spela för både England och Skottland.

Bailly: Vi ska visa att vi är en världsklassklubb

Manchester Uniteds mittback Eric Bailly har pratat med media. Han menar att det nu är tid för United att återigen visa vad klubben går för.

”Laget har alltid varit på en världsklassnivå, de hade bara några sämre stunder. Men nu är det tid att ge Manchester Uniteds dess värde. Det kommer genom vårt hårda arbete och det är vad alla spelarna har kommit för att göra: som Lukaku och Paul och också Lindelöf.

”Med allt det hårda arbete vi lägger ned kommer vi att visa att vi igen är en världsklassklubb.”