Snackisar efter Swansea – Manchester United 0-4

Embed from Getty Images

Det sprudlade inte lika mycket som mot West Ham, ändå står United här med ytterligare en storseger efter att, till slut, ha städat av Swansea med hela 4-0.

Förra veckan fick vi tre målskyttar, idag hela fyra. Eric Bailly stötte in 1-0 från nära håll, sedan gjorde United tre mål på fyra minuter mellan minut 80 och 84 då matchen punkterades.

De som gjorde de tre målen var tre spelare som vi vill skall fortsätta göra mål för att hålla uppe självförtroendet; Romelu Lukaku, Paul Pogba och Anthony Martial. Dessutom stod, återigen, Henrikh Mkhitaryan för två fina assist.

Tempot i första halvlek

Det var dock inte bara guld och gröna skogar sett över hela matchen, till exempel kunde Jordan Ayew gett Swansea ledningen redan efter två minuter då De Gea tjuvade på hans inlägg. Ribban räddade tack och lov United.

Faktum är att fram till United gjorde 2-0 låg mycket av mitt fokus på den här rubriken. Luttrad av förra säsongen satt jag bara och väntade på att Swansea skulle kvittera. När proppen sedan gick ur och United gjorde under fyra minuter i slutet av andra halvlek totalt körde walesarna blir kanske den första halvleken mindre relevant. Men vi måste ändå prata tempot.

För jag vill inte säga att det var fantasilöst, United försökte hela tiden spela sig igenom Swanseas försvar. Visst, det kom någon långboll här och var, men det var tydligt att United verkligen vill spela fotboll den här säsongen, något som enligt mig är oerhört positivt. Dock var tempot för lågt och koncentrationen i de avgörande momenten saknades under matchens första halvlek.

Embed from Getty Images

Därför är det ju skönt att United också har längd och tyngd i laget. I den 45 minuten fick United en hörna som Blind klev upp för att slå. Swansea valde att strunta i Pogba som fick nicka helt fritt, Fabianski gjorde en bra räddning där han fick upp bollen i ribban, den studsade dock ner på mållinjen och den som hade överlägset mest vilja att göra mål var Eric Bailly som störtade fram och med dobbarna tryckte in bollen. Ett oerhört förlösande ledningsmål, efter en första halvlek som var två steg tillbaka jämfört med förra helgen.

Det punkterades – rejält!

Andra halvleks första 30-35 minuter var inte heller speciellt mycket att skriva hem om för United. Men så kom då minuterna 80 till 84 som jag nämnt tidigare, då United säkrade de tre poängen på ett sätt som alla vi Unitedfans längtat efter att laget skall göra.

Embed from Getty Images

När gjorde United senast tre mål på så kort tid? Jag vet inte. Och lägg till att spelet inte riktigt sitt samt att spelarna garanterat hade tankar i stil med ”vi tappade många såna här matcher förra säsongen” i bakhuvudet. För, det sista där gör den här urladdningen än mer imponerande, och jag krediterar José Mourinho för den förvandlingen.

Han gör liknande byten vid ställningen 1-0 (Fellaini, Martial in – Rashford, Mata ut) som han kunde göra under fjolåret, men istället för den ängslighet som kännetecknade laget då så har United numera självförtroende och håller undan Swansea från de riktigt farliga chanserna, och dessutom kraft och energi att kontra in både ett, två och tre mål.

Martial

Många spelare förtjänar ett omnämnande. Jag skulle kunna ta Henrikh Mkhtiaryan, som visserligen inte gör sin bästa match i karriären, men som ändå står får två oerhört precisa passningar när det väl gäller. Jag skulle också kunna nämna Pogba och Lukaku som glänser till när de som mest behövs, eller Matic och Phil Jones som återigen står för oerhört solida insatser.

Men, jag väljer han som nu gjort mål två matcher i rad, trots att han inte fått starta någon av dem. För Anthony Martial, killen som aldrig ler, verkar ha bestämt sig. Han skall tillbaka till Manchester Uniteds startelva och bli förstaval på vänsterkanten.

Embed from Getty Images

Idag kommer han in med dryga kvarten kvar. Sju minuter senare har han fått en hockeyassist till Uniteds andra mål och sedan själv satt spiken i kistan genom ytterligare ett högkvalitativt avslut som Fabianski helt enkelt inte når ner till.

Fransmannen hade ett tungt fjolår, men jag känner mig övertygad om att han, precis som Mourinho säger, kommer figurera en hel del under säsongen vi nu är i inledningen av. Med tanke på att Rashford inte riktigt fick ut det han ville idag tror jag vi får se Martial från start redan om en vecka, då Leicester kommer på besök till Old Trafford. Jag längtar redan.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS