Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Arsenal nollat; Chelsea slog Tottenham; Rooney gjorde vad han kunde

Omgång två av Premier League 2017/18 är spelad, och Manchester United ligger i topp även efter denna. Sex poäng och 8-0 i målskillnad bäddar för detta, och vi skall naturligtvis inte dra några växlar alls av det, men lite skönt är det allt.

Vi inleder veckans motståndarkoll med måndagsmatchen, en match med ett positivt resultat sett från Uniteds vinkel, även om vi som matchen utvecklade sig hoppades på mer.

Manchester City – Everton 1-1

För ja, Everton fick med sig en poäng borta mot City. 1-1, efter att Raheem Sterling kvitterat med åtta minuter kvar.

Vem som gjorde Evertons mål? Wayne Rooney naturligtvis, killen jobbar fortfarande för United. Målet var nummer 200 för honom i Premier League, något bara Alan Shearer lyckats med tidigare. Kul fakta är att mål nummer 50, 150 och nu 200 alla har kommit mot City. Han trivs onekligen mot sina stora rivaler.

City hade naturligtvis mest boll, 65 %, men led av att Kyle Walker avslutade sin hemmadebut efter endast 44 minuter då han fick sin andra varning. Den första, som han fick blott två minuter före den första, var solklar. Den andra… Säg så här, hade det drabbat United hade jag protesterat. Den var kanske inte direkt fel, men domaren hade kunnat nöja sig med frispark. Men det gjorde han alltså inte.

När det röda kortet kom hade Wayne Rooneys ledningsmål redan fallit, då han efter 35 minuter satte bollen med ett behärskat avslut på ett lågt inspel.

Embed from Getty Images

Andra halvlek gick ut på att City skulle försöka kvittera, något man också gjorde efter en misslyckad rensning från Mason Holgate som satte upp Raheem Sterling mitt i straffområdet. Klockren volleyträff, 1-1.

City försökte sedan gå för vinsten, och Jordan Pickford (som var bra genom hela matchen) fick jobba för lönen. Med två minuter kvar fick Unitedbekantingen Morgan Schneiderlein lämna planen efter sitt andra gula kort. Ett kort jag tyckte var tufft, men som många andra verkar tycka var korrekt.

För Everton kan vi också notera att nyförvärvet Gylfi Sigurdsson fick debutera med ett inhopp efter en timmes spel, detta utan att göra särskilt mycket intryck.

Tottenham – Chelsea 1-2

Londonderby på Wembley. Efter chocken, med tre insläppta mål, mot Burnley valde Conte att stänga mitten. Det blev en match där de blå stundtals ställde upp med sex man i backlinjen, av naturliga skäl fick Tottenham det svårt att ta sig igenom det.

De försökte, men trots den duktiga trion bestående av Eriksen, Alli och Kane kunde Tottenham inte hitta målet. Chelsea å sin sida kan inte anklagas för att försöka speciellt mycket, faktum är att de bara hade två skott på mål genom hela matchen – båda gick in.

Embed from Getty Images

Det första av av Chelseas skott kom på frispark av Marcos Alonso. En mycket vacker sådan som gav de blå ledningen efter 24 minuter.

Med elva minuter kvar byttes Michy Batshuayi in, tre minuter senare gjorde det han har betalt för – mål. Tyvärr, för honom, gjorde han det i egen bur vilket gjorde att det såg ut att gå mot oavgjort. Med två minuter kvar slarvade dock Tottenham på mittfältet. Chelsea kunde kontra, och vänsterback Alonso avgjorde matchen med sitt andra mål för dagen, ett skott som dock Lloris borde tagit. Att med Chelseaögon påstå att spelet såg bra ut vore dock att ljuga, och Tottenham får gå hem och träna på att låsa upp extremt samlade försvar.

Stoke – Arsenal 1-0

Arsenal åkte till Stoke, hade bollen 77 % av tiden och förlorade med 1-0, ungefär som det ska vara. Trots det bisarra övertaget i bollinnehav lyckades de bara skjuta sex skott på mål, mot Stokes fyra. Däremot passade de bollen över 700 gånger, vad nu det skall vara bra för.

Jese gjorde matchens enda mål, drygt tre minuter in i den andra halvleken. Arsenal hade en kvitteringsboll av Lacazette inne, men blev avblåst för offside.

Liverpool – Crystal Palace 1-0

Crystal Palace, med Timothy Fosu-Mensah i laget, lyckades tyvärr inte knipa några poäng borta mot Liverpool. Christian Benteke borde gett gästerna ledningen efter 55 minuter, då han sköt över från bara några meter. Istället hade Sadio Mané rejält med flyt när han gjorde matchens enda mål med 73 minuter spelat.

Leicester – Brighton 2-0

I första omgången tog det Shinji Okazaki fem minuter att göra mål. I den andra tog det inte ens en minut, den här gången skönt nog matchens första mål, till skillnad för mot Arsenal.

Tio minuter in i andra halvlek satte Leicester 2-0, vilket också blev slutresultatet. Negativt för Leicester att Jamie Vardy klev av skadad. Brighton har nu två raka 0-2 förluster och en hel del att jobba på.

Southampton – West Ham 3-2

Måhända omgångens mest underhållande match? Efter United naturligtvis.

Gabbiadini gav Southampton ledningen redan efter 11 minuter, med ett skott som inte såg otagbart ut för Joe Hart. Drygt 20 minuter senare bestämde sig West Hams Marko Arnautovic för att han inte ville vara med längre, då han satte en armbåge på ett motståndare när han pressade på offensiv planhalva. Blott fem minuter fick Southampton en straff, och vi hade 2-0. God natt kunde man tänka, men Chicharito ville annat och satte sitt första mål för säsongen i slutet av första halvlek.

Embed from Getty Images

West Ham jobbar för att kvittera under andra halvlek, och med kvarten kom fick de också utdelning. Återigen var det Chicharito som höll sig framme, och naturligtvis var det från nära håll i straffområdet.

West Ham skulle dock inte få sina första poäng för säsongen. En minut in på stopptiden drog Pablo Zabaleta, som inte haft en kul start i West Ham, på sig en straff. En straff som Charlie Austin förvaltade på bästa sätt för att ge Southampton tre poäng.

Bournemouth – Watford 0-2

I en match där Bournemouth hade mer boll, men Watford skapade fler chanser, satte bortalaget två mål sista kvarten för att få med sig tre poäng hem.

Huddersfield – Newcastle 1-0

Nykomlingsmöte i andra omgången. Och helt ärligt, matchen höll knappt Premier League-nivå Men fem minuter in i andra halvlek snidade Aaron Mooy ihop ett fint väggspel och avslutade kyligt i bortre hörnet, och vips så hade Huddersfield inlett säsongen med två raka segrar.

Burnley – West Bromwich 0-1

West Bromwich tar sin andra raka seger, återigen med 1-0. Detta innebär att de, tillsammans med United och Huddersfield är de tre lag som inlett säsongen med två vinster.