Reserverna: Man Utd – Swansea 1-1

Uniteds reserver inledde hemmapremiären med att spela 1-1 mot Swansea. Den nyblivne reservlagssplearen Indy Boonen satte kvitteringen och Uniteds enda mål i matchen. Luke Shaw och Ashley Young spelade 60 minuter

United kom till spel med ett slagkraftigt lag, etablerade a-lagsspelare som Luke Shaw och Ashley Young samt massvis med rutinerade, unga spelare i Joel Pereira, Demetri Mitchell, Scott McTominay och Axel Tuanzebe som alla spelat tävlingsmatcher för Manchester United.

Matchen började dock på sämsta möjliga sätt när Ro-Shaun Williams tvingades bryta efter bara tre minuter efter en smäll mot huvudet. Tråkigt för den redan skadedrabbade Williams, men som tur är verkar det inte vara något allvarligt. United fick sedan en jättechans att ta ledningen, Bohui fälldes i straffområdet och domaren dömde straffspark till United. Mitchell klev fram men sköt utanför.

Det var ingen särskilt schysst match, och smällarna avlöste varandra, dock utan någon åtgärd från domaren. Det är dock något som måste åtgärdas, domarna har en nivå där cyniskt och direkt fult spel premieras.

Inget av lagen lyckades spräcka målnollan när klockan tickat upp mot 45 minuter och halvleken slutade mållös.

United fortsatte att vara spelförande i den andra halvleken men det var Swansea som tog ledningen – och man gjorde det genom förre Unitedspelaren Kenji Gorre. United inledde sedan en intensiv jakt på kvittering men man utnyttjade inte sina resurser på bästa sätt och var alldeles för omständliga när det väl gällde. Men med tio minuter kvar kom äntligen kvitteringen, och det var Indy Boonen som gjorde det från nära håll. Belgaren gjorde alltså sitt första mål i reservlaget och ser ut att ha klarat omställningen från U18-fotboll på ett bra sätt.

Matchen slutar sedan 1-1. Något United inte riktigt kan vara nöjda med när man tänker på spelövertaget. Men Swansea var inte ofarliga och satte Joel Pereira på prov några gånger.

Luke Shaw och Ashley Young fick viktiga 60 minuter och bör nu konkurrera om en plats i a-laget, kanske främst Shaw då. Annars var Axel Tuanzebe suverän i United och visade att han är alldeles för bra för att spela reservlagsfotboll. Jag hade gärna sett att han fick mer speltid i a-laget, men samtidigt är konkurrensen tuff och försvaret har inlett på ett övertygande sätt.

Positivt att Indy Boonen kommer i gång, det är en spännande och teknisk spelare som är väldigt kreativ. Han behöver fortfarande jobba på fysiken, men målskytt och är på god väg att etablera sig i laget. Men fyra poäng efter två omgångar för reservlaget får anses vara klart godkänt med tanke på förra säsongen debacle.

Manchester United – Swansea 1-1 (0-0)

Uniteds mål: Boonen (79)
United: J. Pereira; Olosunde, Williams (Warren 3), Tuanzebe, Shaw (Kehinde 59); Young (Riley 59), McTominay, Willock, Mitchell; Boonen; Bohui