Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Shaw blickar mot a-laget; Oliver dömer på lördag

Luke Shaw och Ashley Young gjorde igår comeback när reservlaget spelade 1-1 mot Swansea. Duon syntes idag till på a-lagets träning – till skillnad från Phil Jones – och de båda bör vara aktuella för spel när klubblagsfotbollen återupptas efter landslagsuppehållet.

Shaw blickar mot a-laget

”Jag var väldigt glad att få 60 minuter ikväll,” sa Luke Shaw till MUTV efter gårdagens reservlagsmatch.

”Det var viktigt för mig – och givetvis för Ashley [Young] – att få minuterna efter den rehabilitering vi har gjort. Jag och Ash känner oss båda bra, jag känner mig väldigt bra. Förhoppningsvis kan jag driva på nu, hålla mig fit och bli starkare och starkare.”

Vad händer nu? ”[Det känns] väldigt bra. Jag går vidare härifrån. Jag söker en a-lagsplats nu. Jag ska fortsätta jobba och när managern behöver mig är jag redo. Hellre förr snarare än senare. Jag känner mig bra, när jag blir uppkallad är jag redo.”

Rojo, Shaw och Young på träning, ingen Jones

Efter reservlagsmatchen igår fick Luke Shaw och Ashley Young vara med på a-lagsträningen idag. Det fick även Marcos Rojo vara. Vi ska emellertid inte dra några stora slutsatser av det, då trion klev av när den riktiga träningen började. För Shaw och Young var det planerat efter matchen igår, även Axel Tuanzebe, som också spelade igår, lämnade träningen. Att Rojo lämnade träningen visar att han ännu inte är redo för att spela fotboll.

På träningen rapporterades full trupp, med ett undantag: Phil Jones syntes inte till. Det behöver inte nödvändigtvis betyda någonting alls. Men med Jones skadehistorik är det ju svårt att inte bli lite orolig.

Oliver dömer på lördag

Michael Oliver kommer att döma Uniteds match mot Leicester på lördag. Bennett och Hatzidakis är assisterande domare och Pawson fjärdedomare.

Oliver är en otursdomare för United. På 24 matcher har det bara blivit 9 segrar, med 7 oavgjorda och 8 förluster. Senast vi hade Oliver var i FA-cupförlusten mot Chelsea i våras, då Ander Herrera blev kontroversiellt utvisad. United har nu en svit på fem matcher utan seger med Oliver, senaste segern var då Marcus Rashford avgjorde Manchesterderbyt i mars 2016.

Leicester har haft Oliver 17 gånger (9-3-5). Senast då de åkte på en förnedrande 6-1-förlust borta mot Tottenham i maj.

Oliver har gjort en match mellan United och Leicester, det var 1-1-matchen på Old Trafford i maj 2016. Den gången blev Danny Drinkwater utvisad, men det hjälpte föga, då Leicester tog en viktig poäng i kampen om ligatiteln.

Rekommenderad läsning om hur media pratar om Pogba och Lukaku

Romelu Lukaku är korkad och Paul Pogba har sina största styrkor i offensiven. Sådana fördomar – och uppenbara felaktigheter – förmedlas gärna som sanningar i media.

Höjdpunkter med U16-laget

Manchester Uniteds U16-lag har varit i Hongkong. Här följer höjdpunkter.

Macheda! Oh my word!

Federico Macheda fyller år idag. Vi säger grattis och minns.

Intervju med kubbvinnare

På Muss-vloggen intervjuas de som vann Muss kubbmästerskap.

Ni kan läsa om tillställningen här.

Samma ansikten

Wayne Rooney var på gott humör igår.

Pogbas mål från alla vinklar

Manchester United bjuder på Paul Pogbas mål mot Swansea ur alla vinklar.