Inför: Manchester United – Leicester City

Embed from Getty Images

Säsongens tredje ligamatch sker hemma på Old Trafford mot Leicester. Med två övertygande vinster i bagaget är humöret och självförtroendet på topp. Bortalaget reser till nordväst med tre inspelade poäng med seger senast mot Brighton. Fortsätter segertåget?

Manchester United

Vilken efterlängtad och härlig start av Premier League! Åtta mål, noll insläppta, flera målskyttar och en böljande offensiv som lovar gott för kommande matcher. Även om spelet hackade en aning mot Swansea, i jämförelse med hur det såg ut mot West Ham, fanns kvalitet och beslutsamhet när väl lägena dök upp. Att spelarna fortsätter anfalla även efter det andra målet och tydligt vill mer är en inställning och en utveckling som saknats länge i United. Även Mourinho kommenterade det efter matchen senast och sa att känslan var att de kunde göra fler mål och att det bara var att ”släppa hästarna fria”. En inställning som vi såg på tok för lite av under förra säsongen och har saknats sedan Fergusons glansdagar. Vågorna av anfall efter anfall hemma mot West Ham var länge sedan vi bjudits på och mer av den varan önskas i matchen mot Leicester.

I och med förstärkningarna till truppen under sommaren har nu Mourinho en riktigt kraftfull och svårspelad elva samt därtill en bänk där avbytare finns med kvalitet. Att Lukaku och Matic har tillfört nyttiga egenskaper och spetskvalitet är tydligt för alla att skåda. Matic inträde i laget medför lugn, stabilitet och viktig uppspelsmöjlighet samt hans egenskaper frigör Pogba som redan har visat upp bitar ur den urkraft som han besitter. Laget visar upp en sorts frihet och lugn som tidigare saknats och låt oss hoppas att det fortsätter så.

Embed from Getty Images

Två raka vinster medför att samma elva som tidigare matcher bör starta även denna mot Leicester. Möjligen att Anthony Martial bör få chansen efter två lyckade inhopp med mål och assist. Då istället för Marcus Rashford som inte på något sätt har varit dålig men Martials produktion och form borde imponera och övertyga Mourinho. I backlinjen är Valencia och Bailly givna startspelare och när Jones inte är skadad finns ingen anledning att hålla honom utanför. Luke Shaw är på väg tillbaka, närmar sig matchtruppen efter lyckad comeback i u-23-laget i veckan men i nuläget inte aktuell för start och därför Daley Blind till vänster i backlinjen framför Darmian.

Möjlig startelva:
De Gea
Valencia, Bailly, Jones, Blind
Matic, Pogba
Mata, Mkhitaryan, Martial
Lukaku

Leicester City

Leicester har inlett säsongen målrikt och relativt positivt med vinst senast mot Brighton samt sen förlust i slutminuterna borta mot Arsenal. Anfallsparet Jamie Vardy och Shinji Okazaki har redan hunnit med att göra ett mål per match, och nytillskottet Harry Maguire från Hull imponerar i backlinjen. Sommarens transferrykte har rört Mahrez och huruvida han skall lämna klubben för spel i Serie A och Roma. Än är algeriern kvar och tycks inte ha påverkats nämnvärt av flyttspekulationerna utan har agerat professionellt och levererat assister till två av lagets sex gjorda mål. Återstår att se om värvningen från Manchester City, Kelechi Iheanacho, får speltid denna helg då denne enbart fick ett kort inhopp mot Arsenal och missade matchen mot Brighton på grund av en skada, men skall vara tillbaka i träning och aktuell för match.
Embed from Getty Images

Craig Shakespeare fick förtroendet efter Ranieris sparkning under föregående säsong och har därefter inte gett thailändska ägarna anledning nog att fundera på ytterligare förändring på tränarposten. Shakespeare ledde klubben till avancemang i slutspelet av Champions League och stabiliserade laget på en tolfteplats. Utöver inköpen av Maguire och Iheanacho har Sevillas lagkapten Vicente Iborra införskaffats samt backup mellan stolparna i form av Eldin Jakupovic från Hull.

Varför ändra på ett vinnande koncept? Ett anfallspar som fungerar, assister från kantspelarna samt ett mittbackspar som behöver få tid tillsammans. Undertecknad gissar att samma elva spelare som hemmaslog nykomlingen Brighton får förtroende även denna gång.

Möjlig startelva:
Schmeichel
Simpson, Morgan, Maguire, Fuchs
Mahrez, Ndidi, James, Albrighton
Vardy, Okazaki

Historik

Mötet på Old Trafford föregående säsong bjöd på en riktig urladdning från hemmalaget som på en kort stund smällde in fyra mål och för en stund tystade kritikerna med en tveksam period bakom sig. Matchen slutade 4-1 efter ett vackert reduceringsmål signerat Demarai Gray i andra halvleken. Även bortamötet vanns av United efter tio effektiva minuter strax innan och efter halvleksvilan med mål från Mkhitaryan, Zlatan och Juan Mata till 0-3.

De båda klubbarna har mött varandra massor av gånger genom historien, United har vunnit sammanlagt 63 av 124 matcher. Från de senaste åren sticker förlusten med 3-5 ut, från säsongen ’14-15, då van Gaals gäng helt tappade greppet om matchen och Jamie Vardy presenterade sig för den breda publiken.

Visste ni att…

Flertalet spelare i Leicesters trupp har fostrats i Uniteds akademi. Danny Simpson, Danny Drinkwater och Matty James kom alla tre fram ur akademin men utan att lyckas ta steget ända fram och ta en ordinarie plats i truppen/laget. Simpson gjorde tre framträdanden under 2007 innan flertalet lån och sedan permanent försäljning till Newcastle. Danny Drinkwater gjorde inga matcher för A-laget men har verkligen tagit kliv framåt efter försäljningen 2012 och var instrumentell i Leicesters ligaseger. Matty James, den mer anonyma av de tre, lämnade också United 2012 och är numera ordinarie på mittfältet efter mycket tid vid sidan av planen pga. skador.

Embed from Getty Images

Matchfakta

Manchester United
Leicester City

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 3
Tid: Lördagen den 26 augusti 2017, 18.30
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Viasat Sport Premium, Vipaplay

Manchester United

Skador:

 • Ibrahimovic (knä, inget datum)
 • Rojo (knä, december)
 • Shaw (fot/matchform, september)
 • Young (muskel/matchform, september)
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 1:a 2-0-0 8-0 6
Hemma: 2:a 1-0-0 4-0 3
Bästa målskytt: Lukaku (3)
Disciplin: 3 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F 27/7 Barcelona N TR 0-1  
V 30/7 Vålerenga B TR 3-0  
V 2/8 Sampdoria N TR 2-1  
F 8/8 Real Madrid N SC 1-2  
V 13/8 West Ham United H PL 4-0  
V 19/8 Swansea City B PL 4-0  

Leicester City

Skador:

 • Huth (fot, september)
 • Iborra (ljumske, september)
Tveksamma:

 • Drinkwater (lår)
 • Iheanacho (tå)
 • Maguire (knä)
 • Morgan (rygg)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 9:e 1-0-1 5-0 3
Borta: 13:e 0-0-1 3-4 0
Bästa målskytt: Okazaki, Vardy (2)
Disciplin: 2 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F 29/7 Wolves B TR 0-1  
F 1/8 Burton B TR 1-2  
V 4/8 B M’Gladbach H TR 2-1  
F 11/8 Arsenal B PL 3-4  
V 19/8 Brighton H PL 2-0  
V 22/8 Sheffield U B LC 4-1  

United mot Leicester

Totalt:   124 63-28-33 251-166
Premier League:   22 14-6-2 50-19
Hemma:   61 41-14-6 143-60
SENASTE MÖTENA
O 2016-05-01 H PL 1-1  
V 2016-08-07 N CS 2-1  
V 2016-09-24 H PL 4-1  
V 2017-02-05 B PL 3-0  
SENASTE HEMMAMATCHER
V 2004-04-13 H PL 1-0  
V 2015-01-31 H PL 3-1  
O 2016-05-01 H PL 1-1  
V 2016-09-24 H PL 4-1  

Domare: Michael Oliver

Assisterande: Bennett, Hatzidakis, fjärdedomare: Pawson
  M
PL 2017/18: 1 2 0 0 0
PL 2016/17: 33 111 0 3 16
PL totalt: 173 561 7 16 55
Snitt (2016-18):   3,3 0,00 0,09 0,47
Alla domare 2016/17:   3,6 0,05 0,06 0,21
  M V O F
Dömt United: 24 9 7 8
Dömt Leicester: 17 9 3 5

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS