Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Leicester it is!

Jag vet inte hur det varit för er den senaste veckan, men jag har fått såå många tröttsamma åsikter från Scousers, Chelskis, andra syndare och övrigt löst folk om Uniteds säsongsinledning. Allt ifrån om hur Lukaku snart kommer sluta leverera, till hur enkel start vi fått och att United absolut inte kommer stå sig mot bättre motstånd, och så vidare, vidare och vidare. Suck. Som om 8-0 på två matcher i Premier League är en såå enkel bedrift. (Hell, vi har ju tagit Arsenal med 8-2 i en och samma match så förstår inte riktigt grejen..) Hur som helst. Jag brukar dela upp dessa sopprötter i två grupper; amöbor som inte vet ett smack om fotboll (Scousers vanligtvis) och bittra haters (främst Arsenalfans) som helt saknar verklighetsförankring och därför inte heller kan tas på allvar. Alls. Aningen irriterande, men som Elsa säger: let it go. För nu är det gameday!
Leicester alltså. Med mitt lilla hatobjekt Jamie Vardy i spetsen. Tydligen har Leicester en del problem med skador, både kortvariga och lite mer utdragna sådana. Bland annat är både Huth och Iborra tydligen M.I.A inför dagens match, men Vardy är spelklar efter en fotskada han ådrog sig förra helgen. Typiskt kan jag känna (mest pga vill inte se honom) men samtidigt infinner sig en viss skadeglädje vid tanken på Vardy i Baillys bensax. Oavsett hur Leicester ställer upp och vilka spelare de har tillgängliga bör vi i dagsläget vara bättre på i stort sett varje position, möjligen med undantag av vänsterbacken
Vårt eget skadeläge ser dock ljusare ut än på länge. Både Shaw och Young har lirat med reserverna och det har fungerat utan problem. Mourinho hintade om att Young nog är tillbaka i spel före Shaw, men med all förhoppning är de båda på gång tillbaka på allvar efter kommande landslagsuppehåll. Zlatan (welcome back btw) och Rojo lär inte vara aktuella alls innan jul-ish, men så är de kanske inte dem vi behöver mest just nu heller. Rojo möjligtvis, på grund av den ständigt hotande dekadensen i vår backlinje, men jag måste säga att jag är imponerad av försvarsspelet över lag. Hittills. Jones har presterat långt över förväntan (vilket vi på Muss-bloggen såklart förutspådde innan säsongen började), Bailly har varit lysande och gjort precis det som väntats av honom plus lite till. Mål exempelvis. Valencia är som alltid stabil, och den enda man egentligen kan ha några direkt negativa synpunkter på är väl då Blind, som inlett säsongen aningen slarvigt.
Misstänker att Mourinho kommer starta med samma manskap som i de två föregående matcherna. Även om Leicester med all förmodan kommer bjuda på en lite mer svårdansad tango än West Ham och Swansea gjorde så tror jag att vi kan komma att få se en relativt snarlik matchbild. Möjligtvis med Matic i en lite mer tillbakadragen approach, åtminstone i början av matchen. Min förhoppning är dock att vi inte blir alltför försiktiga utan att Matic, Pogba och Lukaku fortsätter bossa runt på samma sätt som de gjort hittills. För övrigt undrar jag (och alla andra gissningsvis) i rent svenskintresse ifall Lindelöf finns med i truppen. Skulle tro att han ugglar på bänken idag också. Kommer första inhoppet ikväll?
Så, nog pratat. Mot Old Trafford och tre poäng mina vänner!