Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdagsblogg Manchester United – Leicester (Dags att stänga augusti)

12:09

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Leicester City i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Leicester City 2-0 (0-0)

Premier League, omgång 3 • 2017-08-26, 18.30 • Old Trafford, Manchester • publik: 75 021 • domare: Michael Oliver


     (53)   Romelu Lukaku [straffmiss]
     (54)   Henrikh Mkhitaryan
 1-0 (70)   Marcus Rashford (Mkhitaryan)
 2-0 (82)   Marouane Fellaini (Lingard)
     (89)   Matty James
     (90+4) Kasper Schmeichel


Manchester United: De Gea; Valencia, Bailly, Jones, Blind; Matic, Pogba; Mata (Rashford 67), Mkhitaryan (Fellaini 74), Martial (Lingard 76); Lukaku
Avbytare: Romero, Smalling, Darmian, Herrera

Leicester City: Schmeichel; Simpson, Morgan, Maguire, Fuchs; Mahrez, Ndidi, James, Albrighton (King 60); Okazaki (Gray 60), Vardy (Slimani 76)
Avbytare: Hamer, Chilwell, Amartey, Iheanacho

Mikael Österdahl | 21:42 Top of the League-tankar

Förra säsongen inledde United med tre raka segrar. Det har United gjort nu också. Men det finns en annan självklarhet i laget nu. Vill jag påstå… och sen börjar jag tänka på de inledande matcherna förra säsongen…

  • Segern mot Bournemouth i premiären förra året är inte helt olik den mot Swansea.
  • Förra säsongen körde vi över Southampton i hemmapremiären. Nu körde vi över West Ham. Ja, det blev två mål till i protokollet men i all väsentlighet var det samma prestationer.
  • Idag fick vi kämpa för att bryta ner Leicesters parkerade buss. Förra säsongen fick vi kämpa för att bryta ner Hulls buss.

Samtidigt. Det känns bättre nu!

Annars:

  • Vi gör mål på en fast situation igen. Det är så klart en enorm fördel att vi nu regelbundet utnyttjar de fasta situationerna. Motståndarna kan ju inte på slentrian rensa till hörna eller ge bort en frispark.
  • Lukaku missade straff och så kan det vara. Om jag minns rätt sa grafiken när han skulle skjuta att han hade två missar på fem. Då är det tre missar på sex nu. I min värld betyder det att ansvaret ska lämnas över till någon annan.
  • Phil Jones har inlett säsongen med tre utmärkta insatser, även om han inte alls har fått den uppskattning han förtjänar. Bredvid Jones är Eric Bailly alltid magnifik. Det går inte att sära på den duon just nu. Gäller bara att de håller sig friska.

Uniteds Twitterföljare röstade fram Paul Pogba till bästa spelare.

Och med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Nu väntar ett ovälkommet landslagsuppehåll. Den 9 september reser så United till Stoke för att hämta tre nya poäng.

Snackisar och betyg kommer, men kanske först imorgon. Likaså mer reaktion från matchen.

Tack för att ni läste! Top of the League!

Mikael Österdahl | 21:26 Några bilder

Tre matcher, tre segrar, noll insläppta mål. Idag fick vi två nya målskyttar i form av Rashford och Fellaini. Vi också assistpoäng igen från Mkhitaryan. Lukaku missade förvisso straff men snittar fortfarande ett mål per match. Med andra ord: den offensiva spetsen levererar och det gör även bredden. Samtidigt är defensiven hur stabil som helst (förutom den där situationen i slutet då De Gea fick göra en benparad, men bra att hålla honom igång också).

Mikael Österdahl | 20:58 Offside, inte offside

I BT Sports studio ger den före detta domaren Chris Foy dagens domarteam rätt för de båda offsidesituationerna. Juan Matas mål var korrekt underkänt och Marouane Fellainis mål var korrekt godkänt.

Foy menar att Wes Morgan medvetet spelade bollen innan den gick till Fellaini. Robbie Savage håller inte alls med och jag kan verkligen inte se att det ska ses som att Morgan medvetet spelade bollen, då han stoppade Lingards skott. Men, men… jag tycker också att det var fel att döma bort Matas mål.

Mikael Österdahl | 20:53 Shakespeare: Det är vår akilleshäl

Leicesters manager Craig Shakespeare pratade med BT Sport efter matchen. Han var besviken på resultatet men ändå ganska nöjd med sitt lags prestation. Samtidigt ingen tvekan om att han kände att bästa laget vann.

”Vi frustrerade dem under långa stunder. Men de kommer att stora stunder [när de är i form]. Vi kunde inte hålla ut.”

Rashford gjorde mål på hörna: ”Det är vår akilleshäl.”

Dåligt resultat, bra prestation: ”Besviken på resultat men totalt sett tycker jag att vi gjorde dem frustrerade.”

Mikael Österdahl | 20:49 Mourinho: Vi spelade väldigt bra

Där José Mourinho snackade ner de två inledande 4-0-segrarna så valde han efter 2-0 mot Leicester en mer positiv vinkel.

”Jag tycker att vi spelade väldigt bra. Resultatet var öppet, väldigt svårt. Den blå väggen var välorganiserad. Men vi höll oss lugna, vi behöll bollen. Vi missade en straff, efter det såg jag ett lag med självförtroende. Ska jag beskriva med ett ord skulle jag säga solida.”

Inhopparna avgjorde: ”Har jag dem inte på bänken kan jag inte göra framgångsrika byten. Spelar de inte på planen spelar de på bänken. De kom in och bröt ner väggen. Men igen en briljant vägg.”

Hade det varit oavgjort förra säsongen? ”Vi kan se på det i olika perspektiv. Förra säsongen vann vi hemma mot Leicester. Men vi hade för många oavgjorda. Även vid 0-0 hade vi självförtroende. [Leicester] kände att de maximalt kunde få oavgjort.”

Bättre nu? ”En annan kvalitet i vår fotboll. Om vi inte hade vunnit idag hade jag inte haft någon att skylla på. Laget spelar väldigt bra, med stort självförtroende. Med bollen, totalt under kontroll. Farliga på kontringar. Jag gillar mitt lag. Men förra säsongen hade vi nio poäng efter tre matcher.”

När kommer Zlatan? ”Januari. Vi spenderar inte pengar, vi har bara en spelare [som kommer in] som förra säsongen var fundamental för oss. Han ger oss extra kvalitet under andra delen av säsongen.”

Du vill inte ha landslagsuppehåll nu… ”Om det var [uppehåll] för spelarna, fantastiskt.” Men Mourinho påpekar att hans spelare inte får vila utan istället ska på uppdrag med olika landslag. ”Nu väljer förbundskaptenerna 25-28 spelare.” Varför? undrar Mourinho. ”Vi har inga spelare att träna med. De kommer, sedan har vi [två dagar senare] en väldigt tuff match mot Stoke.”

Mourinho pratade med BT Sport.

Mikael Österdahl | 20:38 Pogba: Låt oss fortsätta så här

Paul Pogba och Marcus Rashford gjorde en kort intervju kort efter Uniteds seger.

Paul Pogba:

Om inhopparna: ”Det är därför vi behöver dem. De kan förändra.”

Hade det varit oavgjort förra säsongen? ”Absolut, vi hade så många chanser. Turen går vår väg. Låt oss fortsätta så här.”

Marcus Rashford:

”Vi skapade många chanser i första halvlek. Det såg ut att vara en sådan dag. Tack och lov fick vi målet.”

Var du nervös? ”När chanserna kommer är jag alltid säker på att vi ska göra mål.”

Paul Pogba utsågs till matchens bästa spelare av BT Sport och fick därför konversera med kanalen, tillsammans med matchvinnaren Rashford.

 

Mikael Österdahl | 20:25 United – Leicester 2-0

När Romelu Lukaku missade straff i inledningen på andra halvlek var det nog en och annan pessimist som såg en oavgjord match framför sig. Men det här Manchester United-laget låter sig inte slås ner av sånt. José Mourinho kastade in Marcus Rashford efter 67 minuter och tre minuter senare hade Rashford sparkat in bollen i mål. Knappa kvarten senare styrde Marouane Fellaini in 2-0 och United tog tredje raka segern.

Därmed går United på landslagsuppehåll Top of the League. (Ja, jag utesluter att West Brom slår Stoke med åtta mål imorgon.)

Gustav Brinck-Larsen | 18:20 Tio kvar

Spelarna slutför den sista uppvärmningen, stadion fylls, vad som helst kan hända.

Den här stunden, strax före en match är så fylld av förväntningar. Kom igen nu United, vi får inte se er på två veckor efter idag. Ge oss en fin avslutning på sommaren.

Gustav Brinck-Larsen | 17:54 Captain Valencia

För övrigt är det återigen Antonio Valencia som bär kaptensbindeln. För att inte ha en uttalad vicekapten har Valencia stadigt haft bindeln när Michael Carrick nu är utanför truppen.

Men även här, varför ändra? Valencia leder genom inställning och även om han inte är den mest pratsamma personen är det tydligt att han har en oerhörd respekt hos resten av spelarna.

Gustav Brinck-Larsen | 17:47 Tankar om startelvan

Om United hade spelat med samma elva idag som förra veckan hade det varit första gången sedan 2006 som United haft samma startelva tre matcher i rad. Så kan vi ju inte ha det, därför kom som sagt en förändring. Martial in, Rashford ut.

Jag har noll och inga protester mot det beslutet. Att inte låta Martial komma in efter sina två inhopp hade varit konstigt. Inte för att Rashford eller någon annan varit direkt dålig, men visar man den klassen som fransmannen gjort måste man belönas med en plats i startelvan.

Nu är det dock upp till honom att visa att han inte bara är en super sub, det gäller att leverera hög klass från start idag. Men varför skulle han inte göra det? I mina ögon har han en stor sak som just nu hindrar honom från att hålla så gott som världsklass, och det är rörelse utan boll. Han älskar att få bollen vid fötterna, sätta fart och utmana för att gå förbi sin motståndare och placera in bollen. Det jag vill se av honom, med tanke på att han spelar med passningsgenier som Pogba, Mata och Mkhitaryan, är att han tar fart och får bollen i steget för att avsluta på ett. Som en viss Cristiano Ronaldo är expert på, kan Martial bli hälften så bra som Ronaldo på det skulle han göra mängder med mål. Men jag tror det kommer, och det mesta utöver rörelse utan boll har han i sig.

I övrigt alltså samma spelare, vilket gör att jag räknar med en stabil defensiv där Matic tar ett enormt ansvar framför mittbacksparet, jag räknar med att Valencia stormar fram på kanten och att Pogba och övriga offensiva mittfältare kombinerar, slår krossbollar med mera med mera. Samt att Lukaku håller undan Wes Morgan i nickdueller, och även springer på allt. Och, som jag tjatat om, titta på Mata när han inte har boll. Den rörelsen utan boll han har borde alla spelare i hela världen ta efter.

På bänken saknas svenskt bidrag. Zlatan naturligtvis, det visste vi, men även Lindelöf ser matchen från läktaren. Jag kan inte protestera mot det, han anses vara nummer fyra bland mittbackarna just nu och det är viktigare att ha Darmian på bänken för att på så sätt ha ersättare för alla elva positioner på planen.

Gustav Brinck-Larsen | 17:32 Leicesters elva

Även Leicester har presenterat sin elva. Egentligen inget förvånande där, Wes Morgan kom till spel trots ryggbesvär.

Två före detta Unitedspelare i laget, Danny Simpson och Matty James.

Gustav Brinck-Larsen | 17:30 Uniteds elva

Klockan är 17.30, Manchester United har presenterat sin startelva för dagen, och den innehåller en förändring. Anthony Martial går in i startelvan på bekostnad av Marcus Rashford.

På bänken är det också förändring, då Victor Lindelöf saknas. Istället har Matteo Darmian fått ta plats där igen efter att ha saknats förra helgen.

Gustav Brinck-Larsen | 17:10 Snabbanalys Burton

Har slängt ett halvt öga på Burtons första halvlek mot Sheffield Wednesday. Bortalaget, alltså Wednesday, har med sig en 1-0 ledning efter första halvlek, och jag måste säga att Burton inte imponerar nämnvärt. Två starka forwards som sliter, men inte riktigt fått med sig något. En innermittfältare som jag just nu tappat namnet på verkar ha en hyfsat fin vänsterfot, annars är det mest Wednesday det handlar om.

Ett roterande United som gör en insats av normalklass skall utan större problem Burton om de inte är bättre än så här.

Gustav Brinck-Larsen | 17:06 25 till elva

Om knappt 25 minuter får vi startelvan.

Det bör väl blir ett fortsatta 4-2-3-1?

Får Martial chansen?

Är det i så fall Rashford, eller möjligen Mata som får stå till sidan?

Är Fellaini med på bänken? Eller petad? Skadad?

Finns Lindelöf med i truppen?

Så många frågar man bara vill ha svar på nu. Istället får vi genomlida ytterligare en halvlek av Newcastle – West Ham, en match som inte lever upp till förväntningarna jag har på Premier League. Men sånt kan ju också vara roligt att titta på.

Gustav Brinck-Larsen | 16:44 Inte heller borta var tråkigt

När United var och mötte Leicester borta förra säsongen var det också trevligt att hålla på United. Även den gången blev det seger med tre mål, 3-0 närmare bestämt.

Alla mål föll inom sju minuter, dock hade vi en halvtidsvila mellan nummer två och tre, så har vi det sagt. Mkhitaryan, Ibrahimovic och Mata målskyttar.

Gustav Brinck-Larsen | 16:12 Förra året

Fjolårssäsongens hemmamatch mot Leicester var en mycket behaglig upplevelse.

Smalling, Mata, Rashford och Pogba gav United 4-0 innan första halvlek var över, och då hade Pogba ett jätteskott och Ibrahimovic var nära att göra ett drömmål även han under halvleken. När matchen var slut stod slutresultatet på 4-1, Demarai Gray gjorde ett drömmål som var helt otagbart för De Gea.

Men det var Uniteds match, rätt igenom.

Gustav Brinck-Larsen | 15:59 Newcastle – West Ham, och Burton

Nästa match på Viaplays schema är Newcastle – West Ham. Två lag utan poäng, Newcastle har faktiskt inte ens gjort mål heller.

För den som vill scouta Uniteds kommande motståndare i Ligacupen finns nu möjlighet att göra det på TV3, då Burton Albion där möter Sheffield Wednesday.

Gustav Brinck-Larsen | 15:50 Ingen Fellaini?

Fellaini har fortfarande inte synts till vid hotellet enligt Manchester Evening News.

Med tanke på Mourinhos förkärlek för Fellainis kvalitéer så tycker jag det verkar konstigt att han skulle vara exkluderad av taktiska skäl. Har han dragit på sig någon skada tro? Eller har MEN helt enkelt bara missat honom när han kom dit?

Gustav Brinck-Larsen | 15:32 Grattis Mike Dean

I en andra halvlek som inte innehåller några nämnvärda spelavbrott, och dessutom bara innehåller fyra byten under de första 45 minuterna, trollar domare Mike Dean fram fem stopptidsminuter (tre hade varit rimligt, på sin höjd). Detta efter ett intensivt klagande från Pep Guardiola.

Ett byte skedde under stopptidens första minuter, vilket gjorde att det skulle blåsts av på 95.30. Men när dessa fem och en halv minuter inte räcker för City att avgöra lägger Dean till ytterligare tid (från ingenstans), så att City efter 96 minuter och 35 sekunder kan sätta 2-1 genom Raheem Sterling.

Det kommer troligen inte bli speciellt mycket snack om detta, eftersom det var ett litet lag som blev lidande mot ett stort. Hade det varit tvärtom hade det blivit massa diskussion däremot. Men det här var en seger som Mike Dean gav City.

Gustav Brinck-Larsen | 14:50 Får vi se Lindelöf?

Sitter här och funderar över när vi kan tänkas få se Victor Lindeför spela tävlingsfotboll för Manchester United nästa gång.

Spontant känns 20 september som det naturliga svaret. Det är då Burton Albion kommer på besök till Old Trafford för ligacupspel, vilket bör vara en naturlig inkörsmatch.

Jag kan dock inte låta bli att hoppas på en tidigare match. Inte så att han skall gå in från start, men om vi har en ledning med två eller fler mål ser jag inte varför man inte skulle ge honom chansen att spela några minuter. Dock är det ju så att om Smalling anses gå före i kön, så är det egentligen inte speciellt naturligt att ha Lindelöf ens på bänken. Då ”borde”, i mina ögon, Matteo Darmian ta bänkplatsen så att vänsterbackspositionen är täckt, om Daley Blind skulle gå sönder.

Förra helgen satt ju dock Victor på bänken, något som då gav mig en förhoppning att han skulle få några minuter. Spelet satt dock inte tillräckligt bra då för att Mourinho skulle vilja chansa lite. Men om Lindelöf är på bänken ikväll hoppas jag verkligen Pogba, Lukaku och pojkarna kan ge United en stabil ledning med tjugo minuter kvar så att Lindelöf kan få hoppa in, exempelvis på högerbackspositionen för att få känna på det. Det hade varit roligt.

Uppdatering:

Det påpekades för mig att både Bailly och Jones är avstängda mot Basel i Champions League den 12 september, alltså andra matchen efter landslagsuppehållet. Så det finns det en överhängande chans att vi får se Lindelöf redan då.

Gustav Brinck-Larsen | 14:38 Hur tänkte du nu?

Rob Dawson, som bevakar United åt ESPN tycker det är att ”never miss a trick”, vilket typ betyder att man tar alla chanser man kan, att United säljer tröjor med Zlatan Ibrahimovic och hans nya nummer 10.

Som någon påpekade som svar, ”Well, he is a United player again…”.

Gustav Brinck-Larsen | 14:19 Inte mycket nytt

I Unitedlägret är det just nu lugnt. Spelarna och ledarna befinner sig fortfarande på hotellet och det lär dröja några timmar till innan de ger sig av mot Old Trafford.

I Premier League är det nu halvtid mellan Bournemouth och Manchester City. Hemmalaget inledde piggt, med Daniels drömmål som kronan på verket. City tog dock över mer och mer, och deras kvitteringsmål kom efter dryga 20 minuter av Gabriel Jesus. 1-1 är resultatet i halvtid, det som (förutom drömmålet) kanske är mest anmärkningsvärt är hur dålig Nathan Aké varit i Bournemouths försvar. Han var suverän förra säsongen, men idag ser han vilsen och loj ut i mitten av Bournemouths trebackslinje. Skall de lyckas skrälla mot City måste han spela upp sig rejält, eller bytas ut.

Gustav Brinck-Larsen | 14:04 Lite truppnyheter

Av de spelarna jag listade under ”Tidiga lagnyheter” har de flesta nu setts vid Lowry Hotel. De som fotografen på Manchester Evening News inte sett är dessa:

Fellaini, Carrick, Joel Pereira, Andreas Pereira, Lindelöf och Martial.

Enligt rapporten bor dock Lindelöf på hotellet, oklar vart de får informationen från, och flera av de andra bor nära hotellet och kan ha anlänt själva och missats av fotografen.

Än så länge räknar vi med att samtliga dessa är tillgängliga, så Mourinho har en bra mängd spelare att välja bland.

Gustav Brinck-Larsen | 13:44 Charlie Daniels

Har ni tillgång till Viaplay men inte ser Bournemouth – City. Gå in och sätt på matchen, spola tillbaka till minut 12 och se Charlie Daniels fantastiska skott som gav Bournemouth ledningen.

Det är värt det, både för att det är City som släpper in mål, men också för att njuta av bollträffen.

Gustav Brinck-Larsen | 13:21 Nu så

Nu så, Manchester Evening News befinner sig utanför The Lowry Hotel där spelarna anländer.

Hittills har de lagt ut bilder av Mata, Pogba och Lukaku. Vi får se om de snart lägger ut en fullständig trupp, den rapporterar vi om så fort vi får något från England.

Tills dess tar undertecknad, som är något ”trött”, och slår på försnacket till Bournemouth – Manchester City (matchen börjar 13.30) och håller på de förstnämnda. En förlust för Pep och hans legosoldater hade smakat fint som start på dagen.

Gustav Brinck-Larsen | 12:50 Tidiga lagnyheter

Vid bortamatcher är alltid Manchester Evening News på plats vid flygplats, tågstation eller buss och kan rapportera vilka spelare Mourinho tagit med sig i truppen. De hänger också utanför The Lowry Hotel, hotellet Uniteds spelare och ledare sover på dagen för hemmamatch, och spanar in vilka spelare som ansluter där så att vi får en rapport om vilka som ingår i truppen.

Men, José Mourinho verkar ha ändrat upplägg den här säsongen. Inför hemmamatchen mot West Ham kom inte laget till hotellet, och så verkar inte ha skett igår heller. Alltså låter Mourinho antingen spelarna sova hemma, eller så har han hittat en ny plats att samlas på inför match. Att det sista där skulle gå att hålla hemligt för hela pressen ser jag dock som osannolikt, så mitt tips än så länge ligger på att spelarna får vila i sin hem.

Därför har vi inte något bekräftat av vilka som ingår i dagens trupp. Dock bör det inte vara så svårt att lista ut. United har två raka segrar, och inga nya skador har inträffat sedan dess. Eller, tekniskt sett är ju Ibrahimovic en ”ny” skada, då han ju inte tillhörde laget i de tidigare matcherna. Men utöver honom är det Shaw, Rojo och Young som saknas på grund av sina gamla skador. Young spelade dock 60 minuter reservlagsmatch i måndags, och Shaw spelade även han 60 minuter med samma lag både i måndags, men också 90 minuter igår. Den unge engelsmannen bör därför vara redo för spel efter landslagsuppehållet kan man tycka. Ur A-truppen spelade också Axel Tuanzebe 90 minuter med reserverna igår, han är därför inte heller tillgänglig idag.

Resten av spelarna finns tillgängliga, Mourinho har därför dessa spelare att välja bland:

Målvakter: David De Gea, Sergio Romero, Joel Pereira
Försvarare: Antonio Valencia, Victor Lindelöf, Eric Bailly, Phil Jones, Chris Smalling, Daley Blind, Matteo Darmian
Mittfältare: Nemanja Matic, Paul Pogba, Ander Herrera, Andreas Pereira, Marouane Fellini, Michael Carrick, Henrikh Mkhitaryan, Juan Mata, Anthony Martial, Jesse Lingard
Anfallare: Romelu Lukaku, Marcus Rashford

Det troliga är väl att så gott som samma trupp som förra veckan kommer användas, vilket i så fall skulle innebära att Joel Pereira, Matteo Darmian, Andreas Pereira och Michael Carrick får sitta på läktaren. Möjligen kanske Mourinho vill ha in Darmian på bänken, för att ha en vänsterback tillgänglig där, i så fall lär Lindelöf få flytta på sig.

Den eventuella startelvan tror jag i detta nu blir samma som förra helgen. Jag tycker att Martial bör få spela på Rashfords bekostnad. Inte för att Rashford var dålig, utan för att Martial varit oerhört bra i sina inhopp och förtjänar en start. Dock kan det bli så att Mourinho inte ser någon anledning att förändra något. Vi får se när det närmar sig.

Gustav Brinck-Larsen | 12:09 Dags att stänga augusti

Ikväll spelas den tredje och sista Premier League-matchen för United i augusti månad 2017. Augusti är ju generellt en härlig månad, kanske med reservation för att det är för få Unitedmatcher. Med tanke på spelet mot West Ham och effektiviteten mot Swansea (och, naturligtvis resultaten i båda matcherna) hade den här månaden mer än gärna fått fortsätta länge till, istället för att tvinga in oss i ett plågsamt landslagsuppehåll som sträcker sig knappa veckan in i september.

Men, vi får väl anpassa oss efter verkligheten. Därför är Leicester det sista lag som skall agera statister mot Manchester United denna månad. De gör det på Old Trafford, vid 18.30 (svensk tid) ikväll. Enligt Premier Leagues hemsida är detta tränare nummer 75 som José Mourinho kommer ställas mot under sin tid i Premier League. Han har vunnit mot 62 av de tidigare 74, man skulle ju bra gärna vilja veta vilka de 12 han inte vunnit mot var. Den informationen tillhandahålls dock inte, och jag är helt ärligt inte så nyfiken att jag tänker börja leta upp på egen hand.

Det jag är intresserad av är hur United tänkt avsluta månaden. Efter två raka segrar med 4-0 lär ju självförtroendet vara på topp. Defensivt har det varit superstabilt med Bailly/Jones bakom en Matic som i mina ögon bör ligga bra till för en ”Månadens spelare-nominering”, både i United men också hela ligan. Offensivt en oerhörd effektivitet och många spelare som visar att de vill vara med och bidra.

Det jag inte vill se ikväll är hybris. Två matcher gör ingen säsong, och blir det tappad poäng ikväll är det fina spelet från West Ham-matchen intet värt. Då har vi istället en månad bestående av en riktigt bra match, fem minuters effektivitet mot Swansea och en sämre match idag. Därför, fullt fokus och tempo från start mot Leicester.

De är inte ett dåligt lag rävarna, trots den knackiga fjolårssäsongen. Faktum är att större delen av den förmodade startelvan som Jacob spekulerade om i inför rapporten består av spelare som var med och vann Premier League så sent som förrförra säsongen. Trots att han så gott som ständigt ryktas bort finns en Riyad Mahrez där, längst fram finns ett anfallspar med Jamie Vardy som aldrig slutar springa och i backlinjen finns den tunge Wes Morgan (som visserligen haft ryggproblem, men som mycket väl kan komma till spel).

Förutom sina ligamatcher gick Leicester också in i tisdags, då de slog ut Sheffield United med klara 4-1, en match där alla mål föll i andra halvlek. Med nio mål på tre matcher känns det som att Uniteds backlinje mycket väl kan ställas på betydligt tuffare prov än i de tidigare ligamatcherna. Det gäller att vara beredda på det.

Matchdagsbloggen kommer hålla på hela dagen från nu. Undertecknad skall sannolikt åtminstone strötitta på förmatcherna från ligan, så de kan komma kortare rapporter från dessa. Men fokus ligger naturligtvis på nyheter och annat snack inför den viktiga matchen ikväll, Manchester United mot Leicester City.

Nu kör vi.