Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen; City med bonntur; Arsenal förnedrat; Tottenham tappade

Tre omgångar är spelade av årets Premier League, Manchester United står efter dessa matcher som enda lag på tre raka segrar. De övriga fem lagen från ”toppsexan” har inlett oerhört varierande och ligger utspridda lite här och var i tabellen.

Ett av dem, Liverpool, ligger strax bakom United och lurar. Mer förvånande är att vi på samma poäng som Liverpool hittar sensationslaget Huddersfield, som tillsammans med United är det enda slag om inte släppt in något mål. Här tar vi en genomgång av hur Uniteds motståndare skötte sig i omgång tre.

Liverpool – Arsenal 4-0

I vad som får anses som omgångens toppmatch visade Arsenal varför det är så fenomenalt att de valde att behålla Wenger som manager. Man åkte till Liverpool, släppte in fyra mål men lyckades inte ens prestera ett enda skott på mål själva.

De fyra mål som föll i matchen får sägas kom på snabba omställningar, varav två av dem efter riktigt dåligt agerande av Arsenalspelare. Dessa omställningar var dessutom långt ifrån de enda Londonlaget bjöd på, med mer effektivitet hade Liverpool kunnat göra både ett och två mål till.

Embed from Getty Images

Detta resultat gör att Liverpool ligger tvåa i tabellen, tack vare bättre målskillnad än övriga lag på sju poäng. Arsenal däremot, de har två raka förluster efter att ha slagit Leicester i första omgången. Detta gör att de parkerar på plats 16, och Wenger har en hel del att fundera på under landslagsuppehållet.

Bournemouth – Manchester City 1-2

Helgens första match stod mellan Bournemouth och Manchester City. Bournemouth hade varken gjort mål eller tagit poäng i någon av sina två första matcher, en säker seger för City var därför att vänta.

Så blev dock inte fallet. Charlie Daniels drog till med en sträckt vänstervrist som gick via ribban och in i burgaveln, ett av de snyggare målen i år, vilket gav hemmalaget ledningen efter 13 minuter. Bara minuter efter det fick Jermain Defoe ett jätteläge att utöka ledningen, men Ederson i Citymålet var med och styrde undan det läget.

Istället kunde Gabriel Jesus kvittera, då han tog sig före och höll undan en för dagen mycket svag Nathan Aké.

Och så kom vi till slutet. Fem stopptidsminuter utannonserades, varför det var helt logiskt att Raheem Sterling kunde göra 2-1 till City efter 96 minuter och 35 sekunder spelade. Detta på en halvträff som styrdes in via en försvarare. Varför det gavs fem minuter från början kan bara Mike Dean svara på, det hade endast varit fyra byten under halvleken (vilket skall ge två minuter) och att hitta tre extra stopptidsminuter var märkligt när man ser till hur stopptiden brukar bli. Pep Guardiola var dock på och klagade rejält på fjärdedomaren strax innan tiden skulle presenteras, om det var av denna anledning de fick sån rejäl stopptid vet vi naturligtvis inte, men märkligt var det.

För City innebar detta att de hakade på i toppen, med sju poäng inspelade. Bournemouth däremot har tre raka förluster och ligger under strecket.

Chelsea – Everton 2-0

Chelsea följde upp förra veckans derbyseger med att besegra Everton på hemmaplan. Den i premiären utvisade Cesc Fabregas var tillbaka och också den som gjorde matchens första mål efter knappa halvtimmen. Morata har lite flyt vid framspelningen, men Fabregases avslut med höger yttersida var det inget fel på.

Det var också nämnde Morata som gjorde matchens andra mål. Efter någon halvminut av oorganiserat spel runt Evertons straffområde, med potentiella frisparkar som inte gavs samt ett par motlägg, gick bollen ut till Azpilicueta. Spanjoren slog ett fint inlägg som Morata skarvade in i det bortre hörnet, och med det var matchen så gott som punkterad, redan i slutet av den första halvleken.

Everton försökte ta sig ikapp och hade en del hyfsade lägen, men statistiken säger faktiskt att Everton (likt Arsenal) inte lyckades producera något avslut på mål. Chelseas seger var rättvis och ger dem sex poäng efter tre spelade omgångar. Everton går till uppehållet med en vunnen, en oavgjord och en förlust.

Tottenham – Burnley 1-1

Tottenham, som undertecknad ser som reell titelkandidat i år, har inte inlett övertygande. I premiärsegern mot Newcastle såg det mesta bra ut. Sedan fick man åka ”hem” (ja, ”hem”) till Wembley, en arena som många gånger varit som ett spöke för laget. I förra omgången lyckades man dåligt med att ta sig igenom Chelseas försvar och fick stryk med 2-1, idag lyckades man få hål på Burnley fyra minuter in i andra halvlek då Deli Alli tryckte in bollen efter en hörna. Han behövde två skott på sig, men han fick in bollen till slut.

Embed from Getty Images

Detta gav dock inte det flyt laget hoppades på. Man dominerade matchen med bollinnehav och skapade en hel del chanser, men att få in bollen visade sig omöjligt.

Och, som vi Unitedfans vet efter att ha varit med om alldeles för många gånger i fjol, punkterar man inte matchen finns alltid risken för kvittering. Det var exakt vad vi fick den här gången.

Dryga minuten in på stopptiden (fyra minuter var annonserat) fick Tottenham både två och tre möjligheter att kontra för att punktera matchen, alternativt att söka sig mot kant för att fördriva tid. Istället spelade man svårt och Burnley kunde erövra bollen, man försökte sig på ett par långa bollar innan den hamnade hos Unitedprodukten Robbie Brady. Brady stod för en fin genomskärare till Chris Wood, som i sin debut för Burnley satte bollen fint bakom Lloris. Två tappade poäng för Tottenham, och de väntar fortfarande på sin första Premier League-vinst på Wembley.

Newcastle – West Ham 3-0

Newcastle tog emot West Ham på lördagen. Båda lagen kom från två raka förluster, Newcastle utan ha gjort något mål på de 180 första minuterna.

Och, det var helt ärligt ingen bra match vi fick se. Joselu fick i princip öppet mål efter 36 minuter, och då kunde inte ens han missa. Två mål sista tjugo minuterna, av Ciaran Clark och Aleksandar Mitrovic, säkrade segern åt Newcastle. För West Ham innebär detta 2-10 i målskillnad och noll poäng efter tre omgångar. De är därför belönade med att ligga sist i tabellen.

Crystal Palace – Swansea 0-2

Crystal Palace, där Timothy Fosu-Mensah gjorde 90 minuter, fortsätter ha stora problem. Tredje raka förlusten, och än så länge har man inte gjort mål i årets liga.

Swansea hade inte heller gjort mål före helgens match, men hade åtminstone skrapat ihop en poäng. Nu har de gjort mål, och dessutom fyra poäng, tack vare ett mål precis före halvtidsvilan och nästa precis efter.

Tammy Abraham, på lån från Chelsea, som jag tyckte var rätt bra även mot United, gjorde sitt första mål för säsongen. Tillika hans första mål i Premier League. Det andra kom från Jordan Ayew, som hade en väldigt mycket roligare dag än brorsan i West Ham.

West Bromwich – Stoke 1-1

West Bromwich fortsätter med trenden att göra ett mål per match. Den här gången lyckades dock motståndarna göra ett de med, varför WBA inte har tre raka segrar utan två vinster och en oavgjord.

Jay Rodriguez gav hemmalaget ledningen efter timmens spel, efter ett högerinlägg som gick över Rondon för att nå Rodriguez.

När det målet föll gjorde Mark Hughes i Stoke ett byte direkt (bokstavligt talat, det kom in samband med avsparken efter målet). In med långe Peter Crouch för att hota i luftrummet. Det tog en dryg kvart, sedan hade den gänglige engelsmannen kvitterat. WBA:s nya mittback, Ahmed Hegazi, skulle enkelt slå undan ett mindre lyckat inlägg. Istället får han en halvträff ner i marken så att bollen kan studsa vidare till Crouchs huvud. Eftersom Ben Foster i målet slängt sig ut för att ta hand om inlägget, men tydligen inte kommunicerat detta bra nog till Hegazi, hade Crouch hela målet att nicka in bollen i.

Stoke hade något mer boll, men resultatet får ändå ses som rättvist.

Watford – Brighton 0-0

En mållös match mellan Watford och Brighton låter ju som definitionen av en tråkig match. Den innehöll dock en del fina försök, särskilt Brightons Anthony Knockaert hade en del fina intentioner. Det var också Knockaert som efter knappt 25 minuter blev utsatt för ett mindre överfall av Miguel Britos. Vänsterbacken i Watford stod för en av årets fulaste kapningar, helt utan chans att nå boll, med dobbarna rätt in i Knockaerts ben. Det röda kortet, som Britos hade den dåliga smaken att protestera mot, var solklart. Inte Roy Keane på Haaland solklart, men i nivån just under det.

Huddersfield – Southampton 0-0

Vi hade ytterligare en match som slutade mållöst, den mellan Huddersfield och Southampton.

Det är en match som undertecknad inte lyckats se. Statistik och rapporter säger att Southampton hade något mer boll, Huddersfield något fler chanser.

Det oavgjorda resultatet innebär att båda lagen fortsatt är obesegrade i ligan, Southampton med en seger och två oavgjorda, Huddersfield med två segrar och en oavgjord. Huddersfield har, som jag nämnde i ingressen, dessutom inte släppt in något mål hittills. Med sju poäng och 4-0 i målskillnad ligger de trea inför uppehållet. En placering de knappast kan ha förväntat sig att ha.