Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 34

Redmond fick debutera och flera bra, individuella insatser kan vi hämta från veckans lånekoll.

Dean Henderson, Shrewsbury

Stod för en bra insats i 1-1 mötet borta mot Oxford och belönades också med en plats i den engelska u21-truppen efter sin fina inledning i klubben.

Regan Poole, Northampton

Fick ingen speltid när Northampton förlorade hemma mot Peterborough med 1-4. Han satt på bänken matchen igenom.

Sam Johnstone, Aston Villa

Var inte med i truppen när Aston Villa avancerade vidare i ligacupen efter 4-1 mot Wigan.

Var sedan tillbaka i laget när Aston Villa spelade 1-1 borta mot Bristol City. Sam kunde inte göra mycket på målet då han var skymd, annars stod han för en stabil insats och dominerade verkligen sitt straffområde på ett imponerande sätt.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Fick göra sin debut när han hoppade in med 20 minuter kvar i bortamötet med Middlesbrough i cupen. Redmond var faktiskt nära att göra mål, när han nådde högst på en frispark men målvakten klarade och kunde själv ta hand om returen. Noterbart var att de föredetta Unitedspelarna Fabio och Ashley Fletcher gjorde mål för Middlesbrough som vann matchen med 3-0 och Scunthorpe är därmed ute.

Redmond fick sedan också göra sin ligadebut när han byttes in på stopptid borta mot Plymouth, då ledde man redan med 3-0 och var en man mer på planen.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Fick chansen från start i ligacupmötet med Newport. CBJ stod för en finfin insats i ett överlägset Leeds som till slut vann med 5-1. CBJ stod för en assist i matchen och skötte sig bra förutom ett defensivt misstag som dock inte ledde till något. Han spelade hela matchen.

CBJ var sedan bänkad matchen igenom när Leeds tog en imponerande bortaseger efter 2-0 mot Nottingham Forest. Anita spelade vänsterback igen.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Inledde ligacupmötet med Ipswich på bänken men byttes in direkt i den andra halvleken vid ställningen 0-0, Palace vann till slut med 2-1.

Startade sedan i Palace hemmamöte med Swansea. Det stod 0-0 bara minuten innan paus men då fick Fosu-Mensah byta sida i trebackslinjen, och bara minuten senare gjorde Swansea mål efter ett misstag från den nyinbytte Martin Kelly. I den andra halvleken bytte De Boer spelsystem till 4-4-2 och Fosu-Mensah gick in som högerback istället. Då blev nyinbytte Lee syndabock, som spelade vänsterback, efter ett misstag. Crystal Palace står fortfarande på noll poäng efter tre spelade matcher, där dessutom två av matcherna varit mot motstånd som man ska vinna mot på hemmaplan. Positivt är dock att Fosu-Mensah fortsätter att vara en av få spelare som presterar, men i nuvarande situation blir nog inte De Boer långvarig, och vem vet vad en eventuell ersättare tycker om inlånade Fosu-Mensah?