Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashford räddade England från förnedring; Pereiras optionsår aktiverat

I väntan på att det riktiga Manchester United ska göra comeback kan du följa legenderna i match mot Barcelona. Ja, eller ”legenderna” om du så vill. Vissa blir tydligen väldigt provocerade av att spelare som inte är legender marknadsförs som legender.

Legenderna kan ses på MUTV, Viasat Sport Premium och Viaplay. Avspark 16.00.

Startelvan visar att vikarierande manager Andy Cole har valt en experimentell 3-4-2-1-formation. Vingbackarna Park Ji-Sung och Mikaël Silvestre lär få springa arslen av sig, för innermittfältet bestående av Karel Poborsky och Dwight Yorke lär praktisera gåfotboll.

Rashford räddade England

England vann igår med 4-0 i VM-kvalet och allt var förstås frid och fröjd. Eller inte. För det var ju Malta de mötte och då spelade det ingen roll att det var på bortaplan. I den första halvleken var det engelska laget enligt rapporterna jag har sett tämligen värdelöst och det var mållöst efter en halvlek.

Det är ju faktiskt inte så förvånande, för förbundskapten Gareth Southgate hade gjort det fatala misstaget att lämna Marcus Rashford på bänken. Tack och lov för engelsmännen rättade Southgate till sitt misstag direkt inför andra halvlek. Tämligen omgående var 1-0 för England.

Rashford ska ha varit Englands bästa spelare och förutom 45 minuters speltid noterades han för en assist på Harry Kanes 4-0-mål.

Phil Jones var en klippa i försvaret och såg till att Malta egentligen inte hade en enda målchans. Glädjande är att Jones spelade 90 minuter utan problem.

Chris Smalling satt på bänken medan Jesse Lingard inte fick plats i matchtruppen.

På måndag spelar England mot Slovakien. En seger betyder i all väsentlighet att VM-platsen är klar. Skulle England dock förlora så tar Slovakien faktiskt över förstaplatsen i gruppen.

Tung förlust för Mkhitaryan

Något VM-spel blir det inte för Henrikh Mkhitaryan. Hans Armenien var igår ändå nära ett fint oavgjort resultat borta mot Rumänien, trots att de spelade större delen av andra halvlek med en man mindre. På tilläggstid kunde dock Rumänien avgöra.

Lagkapten Mkhitaryan spelade hela matchen.

Poole hjälpte Wales till seger

Regan Poole spelade hela matchen på det centrala mittfältet, när Wales U21 igår inledde kvalet till EM med en 3-0-seger borta mot Schweiz.

Dean Henderson fick sitta på läktaren när Englands U21 inledde kvalet med en 1-1-match borta mot Holland.

Gomes kapten för U18-landslaget

Angel Gomes bar kaptensbindeln när Englands U18 igår spelade 0-0 mot Brasilien i en träningsmatch. Gomes blev utbytt efter 68 minuter.

Aidan Barlow fick ingen speltid. Vilket förklarar att England inte gjorde några mål.

Ramazani inhoppare för Belgiens U17

Largie Ramazani hoppade in efter 57 minuter för Belgiens U17 mot Polen. Inhoppet gav önskad effekt och knappa kvarten senare reducerade Belgien till 2-1. I slutskedet kunde dock Polen gå ifrån till 4-1.

Träningsturneringen i Polen avslutas med en match mot Rumänien idag.

Ilias Moutha-Sebtaoui satt på bänken när Belgiens U19 vann med 2-0 mot Finland. Ny match på måndag, mot Portugal.

Pereiras optionsår aktiverat

Blott elva timmar efter att Valencia signerade Andreas Pereira på lån bekräftade Manchester United nyheten.

United har inte bekräftat att optionsåret på Pereiras kontrakt har aktiverats. Åtskilliga rapporter indikerar emellertid att så är fallet, och då förmodar vi att så är fallet.

Pereira signerade för 3+1 år i maj 2015. Om det stämmer att optionsåret har aktiverats är han Unitedspelare till sommaren 2019.

Matthew Willock stack också på lån, även han ska ha signerat kontrakt innan han lämnade. I Willocks fall rör det sig om ett tvåårsavtal. 

Uefa granskar PSG

Många är missnöjda med hur PSG beter sig på transfermarknaden. Framför allt klubbar som Barcelona, Real Madrid och Bayern München, som menar sig vara de enda klubbarna med rätt att vara mycket rikare än de andra klubbarna. Uefa tycker också att det luktar illa om PSG:s affärer och har därför meddelats att den franska klubben kommer att granskas.

Förtydligande: Jag tycker inte att det är rätt att PSG ska få handla som de gör. Men jag tycker också att det är hyckleri deluxe av de andra nämnda klubbarna att gråta.

Premier League-truppen registrerad

Då transferfönstret nu är stängt har klubbarna registrerat sina spelare för Premier League.

Manchester United kunde registrera samtliga spelare, detta då klubben bara har 25 icke U21-spelare. Att begränsningen på 25 spelare just nu inte är något problem för United illustreras av att Sam Johnstone (som den här säsongen är i Aston Villa på lån) kunde registreras i truppen. Även James Wilson kunde registreras i truppen.

Att notera är att Romelu Lukaku räknas som home-grown, som en av tio spelare i truppen.

Champions League-truppen lär också offentliggöras inom kort. Inte heller där ska United behöva peta någon spelare, men Sam Johnstone försvinner med tanke på att han är på lån. Detta under förutsättning att Uefa räknar Luke Shaw som klubbtränad spelare, vilket de bör göra om jag har förstått regelverket rätt.

Paul Pogba räknas emellertid inte som klubbtränad, inte ens lokalt tränad. Förstår jag saken rätt gäller det även Romelu Lukaku. Detta då Uefas regler för att räknas som lokalt tränad är något striktare än Premier Leagues regler för att räknas som home-grown.

Muss-vloggen om supporterskap

Över på Muss-vloggen diskuterar Björn vad det innebär att vara en supporter. Bör ni se!

Till skillnad från Björn vill jag dock starkt avråda från att läsa krönikan ligger till grunden för att vloggen gjordes.