Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Åsikter om att Andreas Pereira går till Valencia

I allra sista stund blev Andreas Pereira klar för Valencia på ett säsongslångt lån. I den här frågeasken reder vi ut vad det betyder för Pereira och om det var rätt av Manchester United att låta Pereira lämna.

Andreas Pereira går till Valencia på lån. Vad är din spontana reaktion?

Lee Sernehov: Jag är delad, trodde att han skulle få speltid denna säsongen eftersom det sett ok ut på försäsongen. Men tydligen har Mou en annan bild så då är det bättre han blir utlånad och får speltid

Marcus Beijar: Att det var lite oväntat trots allt.

David Sundgren: Trodde han skulle få sina chanser hos oss denna säsong, så blev lite förvånad när det lånet blev annonserat.

Mikael Krekula: Bra! Hoppas han får mycket speltid bara.

Gustav Brinck-Larsen: Bra destination om Mourinho inte tänkt använda honom under säsongen.

Johannes Johansson: Som inledningen av säsongen varit – positiv!

Embed from Getty Images

Gör United rätt som lånar ut honom?

Lee Sernehov: Japp, utvecklas mer om han får spela och Valencia och La Liga är ett bra val.

Marcus Beijar: Ja, om man anser att han inte kommer att få speltid så absolut. Däremot tycker jag att det borde ha funnits plats, truppen är inte så bred.

David Sundgren: Det är ju väldigt trångt på mitten i år, för att få spela matcher regelbundet och utveckla honom som spelare är det bra.

Mikael Krekula: Ja, det tycker jag. Annars riskerar han att gå samma öde till mötes som Fosu-Mensah ifjol, dvs. mest tid på läktaren och ingen egentlig speltid när han behöver det som mest.

Gustav Brinck-Larsen: Jag såg en plats för honom i laget, men det kan vara bättre att han får ytterligare en säsong som helt ordinarie i en toppliga. Så om Mourinho anser att vi har spelare så det räcker det här året är det helt rätt.

Johannes Johansson: I och med att han med all förmodan inte skulle få så mycket speltid så är det bra. Pereira såg oerhört lovande ut under försäsongen och behöver få fortsatt med speltid. Det är helt rätt!

Rykten säger att det var Pereira som bad om att få gå på lån. Gör han rätt?

Lee Sernehov: Om han kände att speltiden skulle bli begränsad och han vill spela mer kontinuerligt så gör han helt rätt

Marcus Beijar: Ja. Märker han att det inte kommer att bli särdeles många matcher är det ju hans rätt att få begära det.

David Sundgren: Om grabben själv vill tycker jag det är en bra lösning, tyder på viss självinsikt att han känner att han inte riktigt är redo att ta en plats hos oss.

Mikael Krekula: Ja, han behöver få spela. Och jag tror inte att han hade fått spela så mycket i United.

Gustav Brinck-Larsen: Egentligen samma som på förra frågan. Det kan vara bättre med en hel säsongs spel i toppliga, får han det i Valencia är det svårt att klaga

Johannes Johansson: Ja. Han behöver speltid och förhoppningsvis får han rikligt av den varan i Valencia. Dessutom får han visa upp sig i ett fullt dugligt lag.

Det blev Spanien och La Liga igen för Pereira. Är det bra?

Lee Sernehov: Tror det i alla fall, en bra liga med mycket teknik och snabb fotboll. Passar hans spelstil, bara hoppas att han tar ett litet steg till i sin utveckling

Marcus Beijar: Både ja och nej. Ligan kan han ju, men för mej hade han fått stanna i PL.

David Sundgren: Jag hade hellre sett honom i en brittisk klubb så han blir mer bekant med ligan och fotbollen som spelas i England. Ska sägas att jag i stort sett bara ser spanska lag i Champions League och ytterst få spanska ligamatcher nuförtiden.

Mikael Krekula: Så länge han får speltid i en bra liga så tycker jag det. Jag har inga problem med att det är i La Liga, även om PL såklart hade varit att föredra.

Gustav Brinck-Larsen: Jag hade föredragit en Premier League-klubb, för att han skall få erfarenheten därifrån. Samtidigt så är ju La Liga en bra liga det med, och en liga han dessutom känner efter förra året vilket kan vara en fördel.

Johannes Johansson: Det bästa hade givetvis varit om han blivit utlånad till en annan Premier League-klubb. Nu blir det dock Spanien igen, och det är fullt dugligt. Bra lag och bra liga.

Det blev Valencia den här gången. Är det en bra klubb för Pereira att komma till?

Lee Sernehov: Känns som att Valencia är en lagom stor klubb för att få mycket speltid i.

Marcus Beijar: Ett snäpp upp jämfört med ifjol, så nog på det sättet. För hans framtid i England? Mindre bra.

David Sundgren: Ser väldigt få matcher i spanska ligan för att kunna ge några klokheter, mer än att det sportsligt är en bättre klubb än hans förra klubb, även om Valencia inte är i närheten av deras glansdagar nuförtiden.

Mikael Krekula: Valencia är en stor klubb, som vanligtvis nosar på toppen. Så jag tänker att det är bra.

Gustav Brinck-Larsen: Ja, bortsett från senaste två åren är de ju en klubb för strax under topplagen i ligan. Vilket bör betyda att de vill tillbaka, och kan vara ett lag som dominerar matcher. Alltså bör spelet, för det mesta, vara offensivt vilket ju även skall vara Uniteds melodi.

Johannes Johansson: Valencia har blandat och gett de senaste åren och nu bygger de om på nytt. Tror ändå det är en bra klubb att gå till, ett lag som kommer hamna en bit upp på den övre halvan av tabellen.

Embed from Getty Images

Har Andreas Pereira någon framtid i Manchester United?

Lee Sernehov: Svårt att säga, jag hoppas det i alla fall, han har fart och teknik och dom egenskaperna behövs alltid i ett lag

Marcus Beijar: Nej. Det tror jag inte. Inte under Mourinho, och då kommer han att få gå nästa sommar.

David Sundgren: Tycker att han är ett spännande namn inför framtiden men som jag sagt, det är trångt på mitten, frågan är om han orkar kämpa några säsonger till som truppspelare och om klubben själva ser potentialen hos honom. Jag ser en framtid i vår trupp men jag tror inte han kommer vilja vara kvar, mest p.g.a. bristande speltid. Återköp om några säsonger när han etablerat sig i en annan klubb, kanske?

Mikael Krekula: Det är svårt att svara på. Som någon slags truppspelare är det fullt möjligt att han har det, men jag tror inte att han kommer stanna så länge till om jag ska vara ärlig. Jag har svårt att se var han ska spela i United, jag tycker inte han är tillräckligt bra som 10:a, han är inte tillräckligt bra som ytter, det skulle vara ifall han utvecklas som någon slags sittande mittfältare men utgångstipset får nog vara att han inte har någon framtid ändå. Jag tror han kommer spela i en klubb som typ Valencia om några år.

Gustav Brinck-Larsen: Jag hoppas det. Kanske inte som en stadig del av en förstaelva, men som en Lingard som får sina minuter tror jag verkligen. Ett bra år nu och han kan ta kliv framåt på den fronten dessutom.

Johannes Johansson: Det tycker jag absolut. Det han visade upp under försäsongen lovade gott. Han har en oerhörd potential och lyckas han i Valencia finns alla möjligheter i United sen.