Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lukaku nickade Belgien till Ryssland men Pogba förnedrad; CL-truppen registrerad

Landslagsuppehållet går så sakteliga mot sitt slut och vi känner redan doften av nästa Manchester United-match. På lördag är det tänkt att Stoke City ska bli fjärde raka lag att förlora mot United.

I VM-kvalet satte Romelu Lukaku målet som skickade Belgien till Ryssland. Daley Blind imponerade med två assists för Holland och Victor Lindelöf hjälpte Sverige till storseger. För Paul Pogba var det inte alls lika roligt, i form av ett förnedrande 0-0-resultat mot Luxemburg.

I nyheter som helt och hållet handlar om Manchester United så har Champions League-truppen registrerats, utan att det egentligen finns någonting att anmärka på.

Lukaku nickade Belgien till VM

Belgien är klara för VM i Ryssland, detta efter 2-1 borta mot Grekland igår. Det var länge mållöst men Vertonghen gav Belgien ledningen efter 70 minuter. Bara tre minuter senare kvitterade Zeca. Det grekiska jublet tystades dock omedelbart, då Manchester Uniteds Romelu Lukaku nickade in segermålet.

Målet blev matchens sista och tack vare segern har Belgien vunnit grupp H, med två matcher kvar att spela. Lukaku spelade hela matchen och har nu åtta mål på sex tävlingsmatcher efter semestern. Fortsätt på den inslagna vägen, tack!

Marouane Fellaini spelade nästan hela matchen för Belgien. Därmed kan vi konstatera att skadan som hindrade honom mot Gibraltar var precis så lindrig som det rapporterades.

Förnedrande för Pogba som nu är avstängd

Om Fellaini och Lukaku hade anledning att fira så var det inte alls lika kul för Paul Pogba och Frankrike. Det blev bara 0-0 hemma mot Luxemburg, i vad som kan vara Luxemburgs främsta resultat någonsin.

Pogba spelade hela matchen och avlossade en del skott, bland annat ett som gick i ribban. Under ribban Paul, mellan stolparna! ska det verkligen vara så svårt?

Värre för Pogba än ribbträffen var att han blev varnad, därmed är han avstängd i bortamatchen mot Bulgarien. I och med poängtappet igår är det plötsligt en match som Frankrike måste vinna.

Vi kan konstatera att Frankrike fick betala dyrt för Didier Deschamps korkade beslut att inte ta ut sin bästa anfallare Anthony Martial.

Storseger för Lindelöf

Victor Lindelöf stod för en fin prestation då Sverige lekte med Vitryssland på bortaplan. Segersiffrorna skrevs till 4-0. Det tredje svenska målet föranleddes av en superb krossboll av Lindelöf.

Trots en smäll kunde Lindelöf fullfölja matchen.

I och med storsegern har Sverige verkligen kopplat greppet om andraplatsen i gruppen. Såtillvida inte svenskarna gör som Frankrike, och låter bli att vinna hemma mot Luxemburg, kan Sverige sannolikt åka till Holland i den sista omgången och förlora med ett par mål, utan att tappa andraplatsen. Förstaplatsen är även den inom räckhåll, men då krävs att Frankrike tappar poäng.

Dubbla assists av Blind

Holland skakade av sig förnedringen mot Frankrike och ordnade en 3-1-seger mot Bulgarien. Därmed är Bulgarien avskrivna i gruppen.

Daley Blind, som givetvis spelade hela matchen, var stor segerorganisatör då han låg bakom 1-0 och 2-0 med fina inlägg.

Timothy Fosu-Mensah förpassades till bänken då Kenny Tete var tillbaka i spel. Tvivelsutan ett stort misstag av den holländska förbundskaptenen. Inte bara var Tete fruktlös offensivt (alla målen kom från vänsterkanten), det insläppta målet kom också på en frispark från hans område.

Jones från start, kanske Rashford

Phil Jones kommer att starta för England mot Slovakien ikväll, det har förbundskapten Gareth Southgate bekräftat. Han antyder också att Marcus Rashford kan få chansen från start.

Jesse Lingard är dock, på nytt, utanför matchtruppen. Obegripligt att förbundskaptenerna tillåts ta ut spelare som de inte tänker använda. Det hade givetvis varit mycket bättre för Lingard att vara hemma i Manchester och träna med José Mourinho.

Spansk talang klar för United

Mittfältaren Arnau Puigmal, 16 år gammal, har skrivit på för Manchester Uniteds akademi. Det bekräftar spelaren själv på sin Instagram.

”Väldigt glad att meddela att jag är en ny Manchester United-spelare,” skriver Puigmal. ”Det är en dröm som blir sann. Det är dags att börja arbete, kom igen Red Devils!”

På bilden ser vi Puigmal tillsammans med juniortränaren Kieran McKenna och Andy Cole.

Puigmal värvas från Espanyol men det kan tänkas dröja innan vi får se honom i aktion. United har ännu inte adderat spelaren till juniortruppen på den officiella hemsidan, vilket brukar betyda att det internationella speltillståndet inte är klart. Sedan tidigare vet vi att det kan dröja flera månader.

La Liga vill granska Manchester city

Det är synd om de spanska storklubbarna Real Madrid och Barcelona. Då klubbar runt om i Europa numer har en massa pengar i klubbkistan så kan inte Real och Barcelona längre välja fritt på spelarmarknaden. Fusk! fusk! fusk! tycks det i Spanien, där La Liga kräver att Uefa ska granska Manchester city.

Uefa gav dock inte mycket för La Ligas önskemål.

Nu skulle jag givetvis applådera om Uefa skulle straffa Manchester city, rättmätigt eller inte, men jag står inte ut med hyckleritårarna från Real och Barcelona.

Zlatan och Wilson i Champions League-truppen

Uefa har idag publicerat Manchester Uniteds Champions League-trupp för årets gruppspel. Här och där noteras att Zlatan Ibrahimovic är inkluderad. Det måste ju betyda att han närmar sig comeback?!

Inte nödvändigtvis. United har 24 spelare som behöver registreras på a-listan och 24 har spelare registrerats på a-listan. Det hade varit extremt märkligt att utelämna en spelare när det finns lediga platser.

Även anfallaren James Wilson är inkluderad och han listas med nummer 29. Wilson ingår annars inte i José Mourinhos a-lagstrupp den här säsongen. Men igen: det fanns en ledig plats, så det hade varit oerhört konstigt om han hade utelämnats.

Wilson, tillsammans med Jesse Lingard och Luke Shaw, är de klubb spelarna i truppen. Reglerna föreskriver att 25 spelare får registreras, men bara om minst fyra är klubbtränade. Paul Pogba räknas inte som klubbtränad av Uefa.

Vad det betyder är att United inte har plats för fler spelare. Hade till exempel Ivan Perisic anslutit hade United tvingats peta en spelare (som inte kan vara Wilson, då han ju tar en friplats).

Spelarna på b-listan – där bland andra Marcus Rashford, Scott McTominay, Axel Tuanzebe och Joel Pereira kommer att finnas – har ännu inte registrerats. Men det är av mindre betydelse, då spelare som uppfyller kraven (U21-spelare som har varit minst tre år i klubben) kan registreras på b-listan när som helst (dock senast klockan 24.00 dagen före match).