Allt handlade om Marcus Rashford när England tog ett stort kliv mot Ryssland

England vann igår med 2-1 mot Slovakien i VM-kvalet på Wembley. Detta i en match där allting handlade om Marcus Rashford.

Det började i den tredje matchminuten, då Rashford tyckte att det var en god idé att dribbla på egen planhalva. Det är sällan det. Slovakien stal bollen och gjorde 1-0.

Roligare för Rashford efter 37 minuter, då han tog hand om en hörna (han tog hand om alla hörnor). Rashford placerade bollen där det i den aktuella varianten var meningen att bollen skulle placeras och Eric Dier styrde bollen i nät.

Efter 59 minuter sköt så Rashford Englands segermål med ett distinkt långskott.

Rashford inledde som högerytter men flyttade över på vänsterkanten i mitten av första halvlek. Han klev av efter 84 minuter, för att han skulle få tid på sig att hämta priset som bästa spelare.

Phil Jones spelade hela matchen utan att bli skadad medan Chris Smalling blev kvar på bänken. Jesse Lingard fick inte plats i matchtruppen.

Tack vare segern har England i praktiken – men inte i teorin – säkrat en VM-plats.

Mkhitaryan räckte inte till mot Danmark

Armenien tog en överraskande ledning hemma mot Danmark, då Koryan skickade in bollen i nät efter sex minuter. Sedan var det slut på det roliga och efter en halvtimme ledde Danmark. Till slut vann danskarna med 4-1.

Henrikh Mkhitaryan spelade hela matchen och drog på sig en varning i slutskedet.

Landslagsnotiser

Ilias Moutha-Sebtaoui vaktade målet när Belgiens U19 förlorade med 3-1 mot Portugal i Finland.

Lee O’Connor spelade första halvlek när Irlands U19 vann med 2-1 mot Tjeckien.

Aidan Barlow och Angel Gomes var i aktion när Englands U18 förlorade mot Sydafrika i en träningsmatch. Barlow spelade från start medan Gomes agerade inhoppare, i en match där England tycks ha valt en reservbetonad uppställning.

Swarbrick dömer på lördag

Den riktiga fotbollen återvänder klockan 18.30 på lördag, då Manchester United möter Stoke City på bortaplan i Premier League. Den matchen kommer att dömas av Neil Swarbrick. De assisterande domarna heter Darren Cann och Scott Ledger och fjärdedomaren heter Stuart Attwell.

Swarbrick har gjort nio Unitedmatcher (4-3-2), senast 1-1-matchen mot Swansea i april. I samma månad dömde han 1-1-matchen mot Everton.

Stoke har haft Swarbrick 16 gånger (7-5-4). Matchen på lördag blir hans andra Stokematch den här säsongen, då han dömde deras premiärförlust borta mot Everton.

Swarbrick har dömt en match mellan United och Stoke, det var i Stoke i februari 2014, då Stoke vann med 2-1.