Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matic mot VM men fiasko av Argentina och Ecuador; Mata får sällskap av Mourinho

I VM-kvalet tog Nemanja Matics Serbien en oerhört viktig seger borta mot Irland. För Antonio Valencia däremot blir det av allt att döma inget VM-spel nästa sommar och även Argentina har satt sig i en svår position. Det kan vi notera då landslagsfönstrets slogs igen för den här gången.

Juan Mata slapp lira landslag och har istället pratat om Common Goal. Han lovar att lagkamrater från Manchester United kommer att ansluta till välgörenhetsprojektet.

Matic mot VM

Nemanja Matic spelade hela matchen när Serbien vann med 1-0 borta mot Irland i VM-kvalet. Segern kom trots att de fick klara sig med en man mindre under matchens sista fjärdedel.

Embed from Getty Images

I och med segern är Serbien nu mycket nära en VM-plats. Med två omgångar kvar är Serbien fyra poäng före nya grupptvåan Wales. Österrike borta i nästa omgång är knivigt. Serbien har dock råd med en förlust i Österrike och i den sista omgången väntar Georgien på hemmaplan, vilket normalt sett ska vara tre självklara poäng.

Chockförlust för Bailly

Elfenbenskusten åkte på en överraskande 2-1-förlust hemma mot Gabon i VM-kvalet. Extra anmärkningsvärt då ivorianerna vann med 3-0 i Gabon för några dagar sedan.

Eric Bailly spelade hela matchen.

Då Marocko bara fick 0-0 mot Mali behåller Elfenbenskusten förstaplatsen i gruppen. De har en poäng ner till Marocko och två till Gabon då det återstår två matcher. Gruppettan till VM.

De Gea höll nollan

David de Gea fick mota ett skott när Spanien åkte till Liechtenstein och lekte hem en 8-0-seger. Helt klart hade 8-1 inte sett lika bra ut i protokollet, så utan att ha sett en enda sekund av matchen utnämner jag De Gea till bästa spelare.

Spanien säkrar sin VM-plats med en seger hemma mot Albanien i nästa omgång (formellt behöver de fyra poäng men de har 17 plusmål att gå på, vilket inte kan tappas).

Darmian vänsterback i italiensk seger

Matteo Darmian spelade hela matchen som vänsterback när Italien vann med 1-0 hemma mot Israel.

Italien kommer att sluta tvåa i gruppen och får ställa in sig på playoff i november.

Tung förlust för Valencia

Antonio Valencia spelade hela matchen för Ecuador mot Peru. Det hjälpte dock inte, Peru vann med 2-1. Därmed är Ecuadors chanser att nå VM förvandlade till ett teoretiskt resonemang, som inkluderar segrar borta mot Chile och hemma mot Argentina. Dessutom ska andra resultat gå Ecuadors väg.

Argentina gjorde fiasko mot Venezuela

Sergio Romero kunde inte hålla nollan hemma mot Venezuela. Således var Argentina oförmögna att vinna, detta då Argentina ju inte har några spelare som kan göra mål.

Argentina klarade sig ändå med 1-1, tack vare att Venezuela bjöd på ett självmål.

Poängtappet till trots är Argentina kvar på femteplatsen i gruppen. Chile är en poäng bakom medan Peru just nu har den sista direktplatsen till VM på målskillnad. Just Peru är nästa motståndare för Argentina, så de har fortfarande VM-platsen helt i egna händer.

U21-notiser

Kieran O’Hara vaktade det irländska målet i en 3-1-seger borta mot Azerbajdzjan i kvalet till U21-EM. Statistiken berättar att han gjorde sex räddningar.

Joel Pereira höll nollan när Portugals U21 inledde EM-kvalet med en 2-0-seger mot Wales, där Regan Poole spelade 90 minuter. Poole hade Wales bästa chans med Pereira blåste på bollen, varpå den gick stolpe ut istället för stolpe in.

Dean Henderson satt på bänken när Englands U21 vann med 3-0 mot Lettland.

Arnau Puigmal ska i nästa vecka på träningsläger med Spaniens U17.

Uefaposition för Woodward

Manchester Uniteds vice verkställande ordförande Ed Woodward har få en position i Uefas Professional Football Strategy Council, rapporterar United på den officiella hemsidan. Han får platsen som representant för European Club Association (ECA).

Den förre Unitedmålvakten Edwin van der Sar, nu VD för Ajax, är ny andre vice ordförande för ECA.

Snart fler som gör Common Goal med Mata

Juan Mata drog nyligen igång välgörenhetsprojektet Common Goal, där han lovar att donera en procent av hans lön. Senare gjorde Mats Hummels honom sällskap.

Fler ska det bli, då tolv spelare, åtta manliga och fyra kvinnliga, har gått med på att bidra. Enligt Mata ska några av hans lagkamrater i United vara vara med på tåget.

Vidare ska Uniteds manager José Mourinho också ansluta.

Länktips: Lång intervju med Mourinho

”Jag tycker alltid att lite press är bra. Jag gillar inte när havet är stilla. Jag gillar inte, till exempel, som nu, att folk ska prata om mitt lag på det sätt som de pratar. Det är för tidigt,” säger José Mourinho i en lång intervju med Times.

Mourinho passar på att ta åt sig äran för Real Madrids nutida framgångar. Detta då han slår tillbaka mot kritiken att han är en kortsiktig manager. Mourinho definierar istället en kortsiktig manager som en manager som lämnar en klubb i skick för att misslyckas.

Blir det många år i United? Kanske. Han utesluter emellertid inte en framtid i Frankrike eller Tyskland.

Mourinho hyllar också Uniteds tidiga handlande på transfermarknaden. ”Jag tror att Lukaku den 31 augusti hade kostat 150 miljoner pund.” Vidare passar managern på bra fotboll som vinnande fotboll.

Times: Uefa vill förkorta transferfönstret

Enligt Times backar Uefa förslaget om att transferfönstret ska stänga tidigare.

Uefa Youth League-truppen registrerad

Truppen för Uefa Youth League har nu registrerats. Det mest notabla gällande Manchester United är att Ro-Shaun Williams, Tyrell Warren och Ethan Hamilton tar de tre platserna som överåriga spelare.

Notabelt är också att Arnau Puigmal listas i truppen, vilket indikerar att han har fått sitt internationella speltillstånd. Puigmal har ännu inte listats i juniortruppen på den officiella hemsidan.

Gruppspelet i Uefa Youth League spelas parallellt med det i Champions League och matcherna spelas tidigare på dagen, samma dag som a-laget lirar.