Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Man sover alltid bättre i sin egen säng

Embed from Getty Images

Idag spelas det äntligen fotboll igen! I väntan på matchdagsbloggsuppladdning drar vi frågor och svar med styrelsen och redaktionen.

Den här gången diskuterar vi varför Juan Mata alltid blir utbytt först och om det kanske är så att han borde skjuta Manchester Uniteds straffar. Vi funderar också på var spelarna ska övernatta före match och så kör vi en snabb sammanfattning av silly season.

En nyhet för säsongen är att spelarna nu sover hemma före hemmamatcher. Några tankar om det?

Björn Appelgren: Riskabelt. Förtroendet spelarna får i och med detta kan givetvis ha en positiv inverkan. Men fortfarande, väldigt riskabelt.

Kent Yxell: Man sover alltid bättre i sin egen säng, men det är kanske mer koncentration på uppgiften som väntar om man samlas och sover på Lowry.

Gustav Brinck-Larsen: Har aldrig förstått tanken med att spelarna skall sova på hotell dagen före hemmamatch (eller för den sakens skull före bortamatch som är nära). Så helt rimligt om ni frågar mig.

Marcus Beijar: Hittills går det väl inte att klaga. Tror att det kan vara bra att få ladda hemma i en trygg och bekväm miljö. En hotellnatt betyder per automatik inte lugn och ro.

Mikael Krekula: Jag hade nog också valt att sova hemma så varför inte? Verkar ju vara succéartat hittills!

Lee Sernehov: Vet faktiskt inte, sämre för lagkänslan? Men bättre för den individuella spelaren? Men mår spelarna bättre borde det bli bättre stämning i truppen. Jag är kluven, litar på att José vet vad han gör

Embed from Getty Images

Vem ska skjuta straffar?

Björn Appelgren: I nuvarande trupp har vi ingen som tidigare varit ett konsekvent förstaval (Zlatan borträknad). Pogba, Herrera och Martial har aldrig missat någon, men heller inte slagit så många. Mata har två missar på några fler försök. Carrick är också pålitlig, men spelar sällan längre. Jag röstar på Mata och Pogba. Och Zlatan när han tillbaka. Men drömmen är väl att Rashford tar över och dominerar där med.

Kent Yxell: Bailly så klart! Lugn, lagom nonchalant och kul om han kunde ta över Steve Bruces mantel och kanske överträffa det gamla straffrekordet!

Gustav Brinck-Larsen: Mata när han är på plan. Annars har jag ingen åsikt.

Marcus Beijar: Juan Mata då han startar. Annars Romelu Lukaku. Vi har inte haft en given försteskytt på ett antal säsonger men jag säger Mata då han känns som typen som kan hålla sig lugn och som har rätt fina fötter. Lukaku känns inte lika trygg.

Mikael Krekula: Mata, men när han har blivit utbytt så ska Rashford slå!

Lee Sernehov: Lukaku, om han varierar vart han slår dom

Embed from Getty Images

Varför blir Juan Mata alltid utbytt först?

Björn Appelgren: Det måste vara en kontraktsgrej, haha!

Kent Yxell: De har en överenskommelse honom och Mou om att om han får börja spela så ska han också bytas ut först för han är inte så lång i rocken som krävs när man ska stänga matcherna.

Gustav Brinck-Larsen: För att Mourinho har väldigt tydliga planer, och i den är det så att Mata nu är den som först blir utbytt. Troligen skulle det lika gärna kunna vara Mkhitaryan, men då han har gjort en hel del poäng ryker Mata först. Möjligen har det att göra med den nu felaktiga bilden att Mata inte skulle vara bra defensivt. Det stämde ju förr, men nu är det direkt fel.

Marcus Beijar: Det är hans lott i livet? Nä, det är väl då han innehar en position där det finns alternativ och där det finns möjligheter att ändra en matchbild defensivt/offensivt.

Mikael Krekula: Jag tror att han har sämst flås helt enkelt, och sedan är han dålig defensivt (jämför jobbet som typ Rashford gör) han blir alltid utbytt om United ska försvara en ledning, vilket är ofta.

Lee Sernehov: Kan vara för hans skador senaste tiden och José vill att han skall vara hel. Eller så är det på den positionen som José oftast byter spelare för att ändra matchbilden. Mot Herrera mer defensivt med kontroll, mot Fellaini när det behövs fysik både framåt och bakåt.

Transferfönstret har nu stängt. Är du nöjd med Uniteds silly season?

Björn Appelgren: Inte 100%, en stabilare vänsterkant på något sätt hade varit fint.

Kent Yxell: Både och, vi gjorde klart med två rutinerade spelare tidigt och en som är på tillväxt (VNL) även om jag här också hade sett en rutinerad istället! Vi missade på en målfarlig ytter (vänster helst), men det kommer nog så småningom.

Gustav Brinck-Larsen: Mycket nöjd. En Bale hade smakat fågel det också, men det hade varit som en extra topp bara. Lindelöf kommer bli bra på lång sikt, Matic är magisk redan nu och Lukaku kommer smälla in mängder med mål. Sett till truppen vi hade var det mycket bra.

Marcus Beijar: Hyfsat. Jag hade velat ha en vänsterback och/eller Ivan Perisic.

Mikael Krekula: Den känns ganska sund ändå. Den hade dock varit fantastisk om vi fick in en ytter av hög klass.

Lee Sernehov: Jadå, hoppades på en offensiv spelare till men nu fick vi tillbaka Zlatan som jag hoppats hela tiden.

Embed from Getty Images

Rooney lämnade permanent, Pereira och Fosu-Mensah på lån. Borde United ha gjort sig av med ytterligare någon spelare?

Björn Appelgren: Det skulle väl vara Young kanske, annars kommer bredden visa sig vara viktig.

Kent Yxell: Smalling kanske om nu inte Rojo varit skadad och Young behövs ej mer med den lönen! Kommer Shaw att bli något är ju annars en fråga! eller kanske ska han säljas!

Gustav Brinck-Larsen: Jag ser väl inte vad Ashley Young skall bidra med. Å andra sidan har han rutin och verkar inte direkt missnöjd med att vara en truppspelare, så då kan han ju lika gärna få stanna. Jag hade även hellre sett Pereira kvar och McTominay på lån, men samtidigt kan Pereiras lån ge bra erfarenhet också.

Marcus Beijar: Sam Johnstone. Lönlöst att låna ut honom. McTominay på lån.

Mikael Krekula: Jag kan väl känna att Ashley Young borde ryka, ser inte hur han tillför något egentligen då det finns yngre förmågor som gör det bättre.

Lee Sernehov: Jag är inget Fellainifan, men José verkar spela honom längre fram och så länge han håller sitt humör i schack så tror jag ”tyvärr” han kan vara en bra truppspelare denna säsongen. Men är den enda som jag inte hade blivit ledsen om han hade lämnat

Embed from Getty Images

Om vi tittar på vad andra har klubbar har hittat på. Finns det någon värvning där du tänker: Varför plockade inte United honom?

Björn Appelgren: Kanske att jag är lite avundsjuk på Aurier (men det kanske inte hade funkat med Zlatan) och Keita (även om vi har fullt på den positionen), men jag ligger inte sömnlös över det.

Kent Yxell: Varför passade vi inte på att hämta hem Ravel Morrison… skämt. Men om Mbappé bara skulle lånas ut kunde vi ju testat honom ett år? Nej hittar nog ingen mer än att hade varit kul om vi knyckt Keita framför Liverpools näsa!

Gustav Brinck-Larsen: Nej.

Marcus Beijar: Oj, det finns det säkert. Michael Keane är en. Benjamin Mendy en annan. Sedan hade jag nog kanske lånat in Renato Sanches också.

Mikael Krekula: Nej, jag kan nog faktiskt inte komma på någon.

Lee Sernehov: Chicharito, han hade jag gärna sett i den röda tröjan igen. En super sub som alltid levererar.