Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Stoke City – Manchester United (jakten på tre nya poäng)

13:15

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Stoke City i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Stoke City – Manchester United 2-2 (1-1)

Premier League, omgång 4 • 2017-09-09, 18.30 • Stoke City Stadium, Stoke • publik: 29 320 • domare: Neil Swarbrick


 1-0 (43)   Max Choupo-Moting
 1-1 (45+1) Marcus Rashford (Pogba)
 1-2 (57)   Romelu Lukaku (Mkhitaryan)
 2-2 (63)   Max Choupo-Moting


Manchester United: De Gea; Valencia, Bailly, Jones, Darmian; Herrera (Martial 72), Matic, Pogba; Mkhitaryan (Lingard 84), Lukaku, Rashford (Mata 72)
Avbytare: Romero, Blind, Smalling, Carrick, Mata, Lingard, Martial

Stoke City: Butland; Zouma, Cameron (Martins Indi 46), Wimmer; Diouf, Allen, Fletcher, Pieters; Shaqiri, Choupo-Moting; Jesé (Berahino 75)
Avbytare: Grant, Tymon, Adam, Crouch, Sobhi

Johannes Johansson | 21:25 Mourinho efter matchen

Vi avslutar denna långa och händelserika dag med lite kommentarer från självaste José Mourinho. Tack till er som följt bloggen under dagens gång!

Om matchen: Vi var med i matchen. Vi kämpade hårt och var närmare en vinst än en förlust. Men en poäng var inte det vi kom hit för. Ett lag gick för segern, det andra laget ville nå ett oavgjort resultat. De försvarade en hel del och det har blivit något av en trend i Premier League. Vi kan säga att vi borde gjort fler mål men vi kan inte släppa in mål som deras andra. Det är ett dåligt mål att släppa in. Det var förmodligen ett rättvist resultat.

Om Stoke: Motståndet var svårt och arenan är svår. Vi kämpade hårt. En poäng är en poäng. Det var inte det vi kom för. De kunde endast göra mål på kontringar eller fasta situationer. De gjorde mål på en kontring och en fast situation och vi visste att det var möjligt. För att vara ett sådant defensivt lag har de goda kvaliteter.

Om avsaknaden av Fellaini: Det här var en match för Fellaini. På de fasta situationerna hade vi varit mer dominanta än vad vi var.

Om att han inte tog Mark Hughes i hand efter matchen: Jag är för gammal för det. Dumma saker är för dumma personer.

Johannes Johansson | 20:33 Slut: Stoke – United 2-2

Höll på att inleda sammanfattningen av andra halvlek med att det känns oerhört tungt med en förlust. Det blev ju faktiskt inte förlust, utan 2-2. Men överlag känns det som en förlust. Ett onödigt poängtapp där United inte alls kommer upp i nivå med vad som presterats tidigare. Framförallt såg försvaret oerhört darrigt ut. Phil Jones och Eric Bailly som i stort sett varit felfria tidigare radade upp misstag och det hade varit intressant att se vilken kritik Victor Nilsson Lindelöf hade fått om han presterat på detta vis.

Det var annars United som tog ledningen i andra halvlek efter att Romelu Lukaku fått dubbla chanser mot Jack Butland. Efter ett dåligt avslut fick Lukaku en ny chans och då satt 2-1.

Kvitteringen kom strax därpå när Choupo-Moting, på nytt, nickade in en fint slagen hörna från Xherdan Shaqiri. Frågan är dock vad Phil Jones sysslar med i markeringsarbetet. När Stoke-spelaren går upp och nickar så ligger Jones ner. Antingen halkade han eller så var han bara svag i duellspelet.

Trots att det bara blev en poäng idag så är United fortsatt på förstaplats i ligan, detta på bättre målskillnad än Manchester City.

Johannes Johansson | 19:29 Halvtid: Stoke – United 1-1

Efter en usel start från Uniteds sida har laget sedermera hämtat sig hyfsat, men det är långt ifrån samma flyt i spelet som det har varit i tidigare matcher. Men vi börjar från början. Stoke skapade omedelbart två halvfarliga lägen via långbollar in bakom Uniteds backlinje. Phil Jones och Matteo Darmian såg inte alls samspelta ut och det höll på att straffa sig per omgående. Lyckligtvis gjorde det inte det till en inledning.

Minuterna senare höll United på att skapa sig ett kanonläge vid en omställning. Marcus Rashford valde dock att passa bollen för tidigt och Stokes försvar hann hem och reparera farligheten.

Uniteds halvdana spel straffade sig tillslut. Stoke tog ledningen strax innan halvtidsvilan när Eric Bailly drömskt upphävde offsiden på Mame Biram Diouf. Ett inlägg senare kunde en ostörd Eric Choupo-Moting nicka in Stokes ledningsmål.

Halvleken var dock inte över. På tilläggstid vaskade Manchester United fram en hörna som förvaltades på allra bästa sätt. Hörnan slogs av Mkhitaryan, bollen skarvades av Matic till Pogbas hjässa. Pogba nickade sedan i sin tur bollen i bakhuvudet på Rashford och in i mål. Bra samspel helt enkelt av United!

Johannes Johansson | 18:07 Resultatuppdatering

Det närmar sig nu match med stormsteg. Nyss avslutades 16.00-matcherna och vi kan konstatera att London-lagen hade en lyckad eftermiddag. Arsenal besegrade Bournemout med 3-0 efter att Danny Welbeck gjort två mål. Tottenham slog de hårt satsande Everton med imponerande 3-0 på bortaplan. Chelseas seger mot Leicester satt desto hårdare inne. Tillslut vann Chelsea med 2-1 efter att N’golo Kanté gjort mål mot sin gamla klubb.

Watford besegrade Southampton med 2-0 på St. Mary’s Stadium. Brighton & Hove tog i sin tur sin första seger i årets Premier League-säsonge när de slog tillbaks West Bromwich med 3-1.

I Spanien blev Andreas Pereira utbytt efter 60-minuters spel för Valencia. Matchen mot Atletico Madrid slutade 0-0.

Johannes Johansson | 17:42 Uppdatering gällande elvan

I all hast glömdes det givetvis av att Marcus Rashford inte startade i senaste matchen. Det betyder alltså att Manchester United gör tre förändringar jämfört med senast. In Darmian, Rashford och Herrera. Ut Blind, Mata och Martial.

Samtidigt kan vi konstatera att vädret nu är som det bör i Stoke.

Johannes Johansson | 17:32 Startelvan bekräftad

Elvorna har äntligen ramlat in och vi kan konstatera att Manchester United gör några förändringar. In kommer Matteo Darmian och Ander Herrera. Tyvärr är Victor Nilsson Lindelöf inte med i matchtruppen denna gång heller.

Johannes Johansson | 17:09 I väntan på startelvorna

Nu kör vi en liten uppdatering med de senaste nyheterna i United-lägret i väntan på att startelvan släpps 17.30.

Marouane Fellaini ska uppenbarligen inte infinna sig bland spelarna som tillhör dagens matchtrupp. Anledningen är än så länge oklar, även om belgaren tydligen ska ha fått en smäll under landslagsuppehållet.

Manchester Evening News har annars publicerat en lista på spelarna som ingår i dagens matchtrupp: De Gea, Romero, Pereira, Herrera, Jones, Matic, Blind, Mkhitaryan, Darmian, Valencia, Lindelöf, Smalling, Lukaku, Pogba, Martial, Bailly, Carrick, Rashford, Lingard och Mata.

I övrigt finns det i nuläget inte mycket mer information om laget. Därför kör vi ett litet Twitter-svep.

Johannes Johansson | 16:53 Halvtidsuppdatering

I samband med att vi kliver in till halvtidsvilan för 16.00-matcherna kan vi konstatera att det, tro det eller ej, även spelas fotboll utanför Englands gränser. I spanska La Liga möts Valencia och Atletico Madrid i detta nu. Vad finner vi för intresse i denna match då? Jo, det är nämligen så att Andreas Pereira startar för Valencia. Pereira som mot Mourinhos vilja valde att lämna United på lån under transferfönstrets sista dagar. I skrivande stund står det 0-0 i matchen, där Pereira spelar som vänstermittfältare.

Hur är statusen i Premier League-matcherna då? Arsenal har hämtat sig från det förnedrande nederlaget mot Liverpool senast och leder med 2-0 hemma mot Bournemouth. Tottenham imponerar stort i bortamötet mot Everton och leder även de med 2-0. Chelsea har i sin tur 1-0 borta mot Leicester efter mål av en viss Alvaro Morata.

Är ni precis som jag less på uppdateringar rörande andra lag? Bra! Det kommer snart en uppdatering med det senaste inför Uniteds match mot Stoke.

Johannes Johansson | 15:57 Klockan är snart 16.00

Resultatet mellan Manchester City och Liverpool rann i väg under andra halvlek efter Liverpools utvisning. Matchen slutade tillslut hela 5-o till City efter att Gabriel Jesus och Leroy Sané (x2) målat under andra halvlek. Nu laddar vi om kaffebryggaren inför matcherna som inleds 16.00. Det finns trots allt en hel del intressanta matcher att följa från stryktipsraden.

Medan vi laddar inför att klockan ska slå 16 kan vi glädjande nog meddela att Manchester Uniteds U18-lag besegrade Derby med 2-0 efter mål av Angel Gomes och Nishan Burkart.

Johannes Johansson | 15:49 En minihyllning till Darren Fletcher

Vår käre Darren Fletcher må vara tveksam till spel denna afton när Manchester United kommer och besöker hans nya hembygd, men vi passar ändå på att ge skotten en liten hyllning i form av en faktaruta. Håll till godo!

Namn: Darren Barr Fletcher
Född: 1 februari 1984 i Dalkeith, Skottland
Landskamper: 78 A-landskamper (5 mål)
Kom till United: 1995 (lämnade 2015)
United-matcher: 338 matcher (24 mål)

Mitt främsta Fletcher-minne: Det första minnet som dyker upp är när han målade två gånger om mot Arsenal i FA-cupen 2007/2008.

Spelaregenskaper: Darren Fletchers box-till-box-spel är något som saknas överlag i dagens fotboll. Han gjorde alltid ett fullgott jobb i defensiven för att fylla på in i det offensiva straffområdet så fort läge gavs. Fletcher spelade alltid med ett enormt hjärta för Manchester United och blev med åren enormt älskad av fansen. För vi ska inte glömma att han i inledningen av sin United-karriär var en stor hackkyckling. Den älskvärde skotten visade dock mental styrka och lyckades tack vare sina insatser på plan vända de fans som kritiserat honom.

Dagens Darren Fletcher: När Fletcher närmade sig sin absoluta peak drabbades han av en illavarslande sjukdom som höll honom borta från spel under långa perioder under flera år. Sjukdomen bidrog även till att Fletcher tappade mycket på själva fotbollsplanen. Tillslut nåddes en gräns där United och Fletcher tvingades skiljas. Fletcher valde spel i West Bromwich och blev omedelbart en viktig kugge. Denna sommaren blev det på nytt en flytt, denna gång till Stoke. Överlag har hans enorma löpkapacitet trappats ner efter sjukdomen. Numer spelar Fletcher mer på rutin genom att positionera sig rätt istället för att löpa sig rätt. Det går överlag lite saktare i samtliga moment, men hans vinnarinstinkt kommer aldrig försvinna. Fletcher är och kommer alltid vara en sann krigare!

Johannes Johansson | 14:40 Halvtid: Manchester City – Liverpool 2-0

Vi har gått till halvtidsvila i dagens första Premier League-match mellan Manchester City och Liverpool, och det har varit en händelserik sådan. Hemmalaget har haft de allra farligaste chanserna och leder rättvist med 2-0 efter mål av Sergio Agüero och Gabriel Jesus. Liverpool hade sina chanser under inledningen av halvleken där Mohammed Salah brände ett par fina avslutningslägen.

Den stora snackisen blev däremot Sadio Manés röda kort i den 37:e minuten. Liverpools senegales gav sig iväg på en fin djupledslöpning och fick bollen rätt serverad. När Mané skulle plocka ner bollen med foten befann sig dock Citys målvakt, Ederson, i vägen. Manés sula träffade Ederson i huvudet och hemmamålvakten fick bäras ut på bår. Jonathan Moss i sin tur tvekade inte på att plocka upp det röda kortet.

Det röda kortet var väl befogat när man ser till repriserna. Däremot kan jag anse att Ederson spelar ett vågat spel. Det är inte första gången Ederson spelar chansartat utanför eget straffområde. Som anfallare räknar man inte med att en målvakt kommer utrusande med huvudet före tio meter utanför straffområdet. Duellen blir dessvärre olycklig och det röda kortet är som sagt befogat. Nu får vi hoppas att Ederson mår okej efter omständigheterna!

Nicolas Otamendi: Han filmar, är sen i duellerna, gnäller och är allmänt dålig. Allt är med andra ord som vanligt.

Johannes Johansson | 13:38 Michael Carrick tillbaks

Manchester Evening News har, precis som vanligt, uppmärksammat vilka spelare som gemensamt rest till Stoke. Det stora utropstecknet är att Michael Carrick är tillbaks i truppen efter att ha lämnats utanför densamma i de tre inledande matcherna. Det återstår dock att se ifall kaptenen får någon speltid i kvällens match eller om han enbart är med för att bidra från sidan.

De spelare som setts resa: Joel Pereira, Chris Smalling, Eric Bailly, Phil Jones, Daley Blind, Matteo Darmian, Jesse Lingard, Michael Carrick, Paul Pogba, Nemanja Matic, Henrikh Mkhitaryan, Juan Mata och Marcus Rashford.

Även den mest icke-insatta supportern kan konstatera att det saknas en rad spelare. Dessa spelare antar vi givetvis ansluter till truppen i Stoke eftersom inga skador eller andra bortfall har rapporterats.

Johannes Johansson | 13:18 Jakten på tre nya poäng

Det har hänt en hel del sedan den senaste Manchester United-matchen. Bland annat har det varit landslagsuppehåll, transferfönstret har stängt och Wayne Rooney har fastnat med näven i syltburken (igen). I sedvanlig anda är landslagsuppehållet i början av september det allra mest frustrerande uppehåll man kan tänka sig. Säsongen har precis inletts och de sista övergångarna fastställts – då tar vi ett break. Idioti!

När det gäller transferfönstret så blev det, föga förvånande, ett par stillsamma sista dagar för Manchester Uniteds del. Det ryktades lite smått om att eventuell Riyad Mahrez skulle vara på gång, men det kändes redan på förhand som de uppgifterna skulle tas med en nypa salt. Varken José Mourinho eller Ed Woodward ville panikhandla. Det känns ändå skönt med tanke på detta transferfönsters sjuka inflation.

Ser vi till det sportsliga så har United ångat på som Flying Scotsman gjorde under 1930-talet. Efter tre matcher har Mourinho & co plockat 9 poäng och har 10-plusmål på kontot. Senast var det Leicesters parkerade buss som forcerades. Idag är det Stokes tur att blåsas av spåret.

Vi kommer under eftermiddagen bjuda på de allra hetaste nyheterna inför kvällens match som startar 18.30. Dessutom kommer det bjudas på lite uppdateringar gällande vad som händer i övrigt under denna Premier League-eftermiddag. I väntan på avspark rekommenderar vi i sedvanlig ordning att läsa vår införrapport, denna gång signerad Gustav Brinck-Larsen